maanantai 6. huhtikuuta 2015

Last adventures in Japan: Nikko

Minun on ilo/suru ilmoittaa, että Japani-vaihto on päättynyt ja tämäkin tyttö on lopulta palannut Suomeen. Paluushokki ei ollut ihan niin suuri kuin oletin (Suomen elämänmeno tuntuu monella tapaa yllättävänkin kotoisalta), mutta haikea kaipuu Japaniin häilyy kuitenkin sitkeästi mielen perukoilla. Paluunjälkeisen ensimmäisen viikon ajan olen lähinnä löhönnyt vanhempieni luona ja nauttinut Japanin-ostoksistani. Puolen vuoden ajan yritin käyttää (lähes) jokaisen Japani-päivän mahdollisimman tehokkaasti, mikä loi vähän stressiäkin, joten nyt Suomeen palattuani on ollut mukava ottaa täysin rennosti. (Elämän tasaannuttua pienoinen energiapuutos bloggaamisenkin suhteen alkaa olla ohitse!)

Tässä vielä kuvia yhdeltä viimeisistä seikkailuistani Japanissa. Menin opiskelukaverini kanssa parin tunnin junamatkan päässä Tokiosta sijaitsevaan Nikkoon, joka on eräs kuuluisa turistien suosima, lukuisten temppelien kylä.


Tässä poseeraan erään kultakoristeisen temppelin, yhden Nikkon päänähtävyyksistä, edustalla.


Alueella oli halkaisijaltaan valtavia puita, joista yhden leveyttä tässä käsiäni mahtipontisesti levittämällä havainnollistan.


Vielä Nikkoakin pienemmässä kylässä, Kinugawassa, sijaitsevassa luksushotellissamme puin päälleni elämäni ensimmäistä kertaa yukatan. Mikään ylinätti se ei ollut, mutta ensimmäiseksi kokemukseksi ihan kelvollinen. Vyön solmimisen kanssa oli suuria ongelmia, ja tumpeloin mokoman kanssa vielä silloinkin, kun hotellin rouva tuli tuomaan huoneeseemme tämän jättimäisen aterian. Oli jos jonkinlaista!


Näillä Closet Childista ostamillani Innocent Worldin kengillä tepastelin maaliskuussa paljon, sillä ne ovat harvinaisen mukavat jalassa. Vahvasti luulen, että mukavuutensa ja värinsä ansiosta nämä tulevat olemaan vakiokenkäni tämän vuoden coneissa ja ehkä muutoinkin.


Tavallinen, tönkkö turistikuva.


Kinugawan maskotti oli demoni, mikä sopiikin hyvin paikan nimeen, joka tarkoittaa "vihaisen demonin jokea". Tunnetuimpia maskottejahan Japanissa ovat tällä hetkellä Kumamoton Kumamon-karhu (jonka paidankin ostin) ja Funabashin Funassyi-päärynä. Olisipa Suomenkin alueilla vastaavanlainen eloisa maskottikulttuuri!

***

Tästä se Suomi-elämä siis taas alkaa. Tulen varmasti sivuamaan vaihtoni aikana kokemiani asioita vielä moneen otteeseen, mutta katse on suunnattava myös Suomen asioihin. Vaikuttaa kyllä siltä, että elämäni Suomessa tulee jatkumaan suht samanlaisena kuin ennen vaihtoa - mutta Japanin antamien näkökulmien, kokemusten ja tavaroiden (kuten vaatteiden) ansiosta ehkä hitusen verran mielenkiintoisempana.

22 kommenttia:

  1. hui kamala, kuinka puoli vuotta meni nopeasti! Muistan liijankin hyvin, kuinka kerroit saapuneesi japaniin :>
    varmasti oli todella suuri ja upea kokemus, josta riittää kerrottavaa vielä mummonakin :3

    olet niin somana näissä kuvissa ♥ valtaisa puu todellakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tuntuu että aika meni tosi nopeasti, mutta kuitenkin siihen ajanjaksoon mahtui valtava määrä kokemuksia. Perinteinen ilmiö: mitä enemmän aika meni eteenpäin, sitä nopeammin se myös tuntui alkavan kulkea. Esimerkiksi ensimmäisten kahden viikon jälkeen tuntui siltä kuin kaksi kuukautta olisi jo kulunut (yksi vaihtaritoveri totesi näin), mutta loppupuolella kaksi viikkoa tuntui hyvinkin lyhyeltä ajalta.
      Mummona on tosiaankin kiva sitten muistella! ^^

      Voi kiitos ♥ Oli kyllä isoimmat puut, joita minä olen nähnyt c:

      Poista
  2. Olisi todella kiinnostavaa nähdä ostospostaus! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, totta tosiaan! Ostoksia kertyi niin paljon, että hauskahan niistä olisi postaus tehdä. Kiitos kiinnostuksesta, yritän saada toteutettua! c:

      Poista
  3. Oletpa nätin ja siron näköinen, etenkin yukata päälläsi! ;;o;; Tervetuloa takaisin Suomeen, toivottavasti tulee taas pian hamesäät! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ♥! ;;_;;
      Niitä säitä tosiaankin odottelen! Taidan tosin käyttää mekkoja/hameita vähän säässä kuin säässä - kylmällä sitten vain enemmän sukkahousuja alle ^__^

      Poista
  4. Oi miten ihana asu noissa kuvissa *-* Ja noi kengätkin on niin söpöt, kadehdin. (samoin tota tukkaa)

    Aika on kyllä mennyt nopeasti, mäkin muistan, kun sä olit vasta lähdössä Japaniin... no, toivon mukaan oli antoista matka (ainakin postausten perusteella teit kaikkea kivaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmusti Larjus *-*!
      Juuri niin, aika menee tosi nopsaan. Kiitos, oli kyllä tosi antoisa matka! Pieniä "miksen tehnyt enemmän asiaa X" -tuntemuksia silloin tällöin tulee, mutta niiltä ei varmaan koskaan voi välttyä. Kokonaisuutena todella ihana, tapahtumarikas matka.

      Poista
  5. Luulin aina ettei sulle mahdu brändien kengät :O Tai en tiedä olenko sitten jotenkin ymmärtänyt väärin mutta luulin et sun jalka oli jotain 41 tai jotain :D Luulin kai väärin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, taisit saada jostain virheellisen käsityksen :) Nuo IW:n kengät ovat kokoa LL, joten ne ovat juuri täydelliset minulle. Jalkani on noin 25,5 cm pitkä, ja lännessä minulle menevät yleensä naistenkenkien koot 39-40.

      Poista
  6. Tervetuloa takaisin. Äkkiä se puol vuotta vilahti.
    XOXO Petra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^^! Niin vilahti, mutta ihania kokemuksia kertyi onneksi silti paljon ♥

      Poista
  7. Tervetuloa takas Suomeen ^^ Nyt voin taas harrastaa sun spottausta coneista ^^/ Oot kovin soma varsinkin tossa yukatassa UwU

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin voit ^w^! Katsotaan, jos minäkin spottaisin sinut jonkun upean cossisi alta c:

      Voii kiitos somaksi sanomisesta ♥*w*♥!

      Poista
  8. Tervetuloa takaisin~ :3 On taas jotenkin tosi söpöjä kuvia susta. Toi yukata-kuvan hymy (vaikka onkin vähän heilahtanut kuva). OωO Innolla oottelen, mitä tulevaisuus tuo sun osalta lisää nyt tän ajanjakson jälkeen. c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Velo kiitos ^w^ (Luulen, että se yukata-kuva on hyvä juuri heilahtaneisuuden takia ;D)
      Joo, mitähän tulevaisuus tuo tullessaan. Ikinä ei voi tietää.
      (Psst seuraan myös innolla sun tulevaisuutta OωO)

      Poista
  9. Mä en tajunnut että Funassyi on päärynä :D ajattelin vaan että se on joku möllykkä xD. Mut tosiaan nyt kun mietin niin eikö se ollut just sen takia kun oli Funabashin alueella/läheisyydessä kasvatetaan päärynöitä tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo mullekin selvis se vasta aika myöhään :D! En ihan löytänyt vastausta siihen, miksi se on juuri päärynä, mutta saattaa liittyä pääosin tuohon mainitsemaasi :)

      Poista
  10. Ite mietinkin, että miten ihmeessä jaksoit siellä Japanissa koko ajan tehdä hirveesti asioita, kun sulla vielä opiskelut päälle? Tunsin itseni tosi laiskan, kun ajattelin omia ulkomaan reissuja.
    Toisaalta mä haluan ainakin lomareissuilla relata enkä ota paineita mistään. Mutta hieno
    reissu sulla tuntui olevan ja mielenkiinnolla olen lukenut Tokio blogiasi ja saanut sitä kautta
    myös mahtavaa tietoa Japanista, koska en ole siellä koskaan käynyt. Itse olen myös aikoinani ollut vaihdossa, mutta se oli sitten se Amerikka, kun oli niitä aikoja. Mitään kadu, kaikki vieraat kulttuurit ja maat kyllä avartaa. Nyt haaveissa kumppanin kanssa asua Espanjassa ainakin talvet. Katsotaan mitä siitä tulee ja aina ihmisellä pitää olla haaveita eikö vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!

      Ulospäin saattoi näyttää, että tein hirveän paljon (niin kuin tavallaan teinkin), mutta toisaalta monet iltapäivät ja illat vietin myös asuntolassa 3DS:lläni pelaten ^^' Jos totta puhutaan, paljon "tehokkaamminkin" aikaa olisi kyllä voinut käyttää. Opiskelut eivät olleet niin aikaavievä juttu, koska minulla oli vain viisumin vaatima minimimäärä kursseja, jotka eivät edes olleet työläimmästä päästä.

      Mukava kuulla, että siitäkin blogistani on ollut hyötyä! (Valitettavasti sen päivitysinto vain yksinkertaisesti romahti maaliskuussa, mutta aion sen pian elvyttää) Ja oikeassa olet, kaikki kulttuurit ja maat avartaa. Talvet Espanjassa -suunnitelma kuulostaa ihanalta, pidän kovasti peukkuja että haave toteutuisi!

      Poista
  11. Minusta olisi kiva, jos kirjoittaisit Suomen ja Japanin välisistä kulttuurieroista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksesta! Ainakin jotain sen tyyppistä olen ajatellut kirjoittaa, mutta se tulee todennäköisesti vaihtoblogini (tokyotokimeki.blogspot.fi) puolelle.

      Poista