perjantai 24. huhtikuuta 2015

Shopping haul from Japan!


Vaatekauppojen kassit ovat Japanissa niin kauniita. Harmi ettei yksikään mahtunut mukaani Suomeen asti.

Joku pyysi hiljattain Japanin ostospostausta, joten tässäpä sellainen!

Tokio on tunnetusti shoppailuparatiisi - ja sitä se oli tdellakin myös minulle. Siinä missä jotkut vaihtarit käyttivät rahaansa matkusteluun ympäri Japania ja muuta Aasiaa, itse olin kiinnostunut ennemmin juuri ostoksista. Japanin Suomea alempi hintataso ja jenin historiallisen hyvä kurssi (paras viiteen vuoteen) tekivät shoppailusta erityisen houkuttelevaa. Tuli ostettua niin paljon kaikenlaista, mistä olin aiemmin vain haaveillut.


Heti alkuun suuret aarteeni: lolita- ja muut mekot. Käyskentelin käytettyjä lolitavaatteita myyvissä Closet Childeissa kerran tai pari viikossa etsien minulle sopivia pitkänpuoleisia mekkoja, ja silloin tällöin niitä ilokseni löytyikin. Tulin ostaneeksi yhteensä seitsemän käytettyä lolitamekkoa, jotka edustivat brändejä Innocent World, Jane Marple, Atelier Pierrot, Mary Magdalene ja Alice and the Pirates. Uskomatonta, että näin mekkokokoelmani oikeastaan tuplaantui. AatP:n mekosta tykkään ehkä kaikkein eniten enkä malta odottaa, että pääsen käyttämään sitä jossain. Ostin myös muutaman päärusetin, yhdet sukat, yhdet kengät ja yhden laukun, suurin osa merkiltään Innocent World. Axes Femme -nimisestä hyvin lolita-yhteensopivasta kaupasta löysin juuri sellaisen paidan, jollaista olin aina classic lolitaan kaivannutkin. Enempää kuvia en nyt kuitenkaan laita, jotta yllätysmomenttia säilyy tuleviinkin postauksiin~

Muita kuin lolitamekkoja ostin viitisen kappaletta, ja niistä suurin osa onkin näkynyt blogissani jo aiemmin. Yläkuvan mekko on niistä kenties mieluisin. Japanissa myytävät mekothan ovat usein tyttömäisiä, yksityiskohtaisia ja leveähelmaisia - juuri sellaisia, joista tykkään valtavasti. Niinpä niitä teki mieli ostaa mahdollisimman paljon, kun tiesi, ettei tylsien vaatteiden Suomessa sitten taas voisi ostaa yhtään mitään.


Tämän sievän laukun poimin mukaani pääasiassa sen edullisuuden (noin 7 euroa) ansiosta.


Ihania tennisvaatteita Ikebukuron tenniskaupoista~


Sekalaista tavaraa vaihdon ensimmäiseltä kuukaudelta. Kengät ovat minulle vähän liian pienet, vaikka ovatkin Japanin kokoa LL. Sen sijaan 100 jenin (noin 0,70 e) turbaanimainen hiustenkuivauspyyhe on mahtava keksintö - saisivat myydä moisia Suomessakin laajemmin.


Toisin kuin usein lännessä, Japanissa alusvaatteetkin ovat lähes poikkeuksetta hirmu söpöjä. Rintaliivit ovat täynnä rusetteja, kukkia, pitsiä ja muuta tyttömäistä ja naisellista. Suomen valikoimat näyttävät Japaniin verrattuna melko ankeilta.


Yhden hajuvedenkin ostin, nimittäin Ravin Sweet Rosen, jonka nimi kertoo kaiken oleellisen. Vieressä oleva hair mist on samaa tuoksua.


Meikkejä ostin aika vähän: muutaman minulle sopimattomaksi osoittautuneen ripsivärin sekä kuvassa näkyvät Canmaken huulikiillon ja poskipunan (joka suteineen on tosi kätevä!). Kuten näkyy, japanilaiset meikit ovat usein ulkonäöltäänkin söpöjä. (En oikein käsitä, mikä saa länsifirmat pakkaamaan tuotteensa joskus hyvinkin karuihin pakkauksiin.)


Tämä jättialennuksessa ollut pikkumatkalaukku oli mittojensa puolesta täydellinen käsimatkatavaraksi paluulennolle.


Vanha tylsä peili sai väistyä, kun löysin näin kauniin peilin 324 jenin (reilun 2 euron) hintaan.


Suurena Pokémon-fanina hamstrasin myös Pokémon-pehmoja. Tarkkojen harkintojen jälkeen mukaan päätyivät Goodra, Mega Sceptile, sairaanhoitaja-Chansey, Rotom-Wash sekä Mega Charizard Y -ponchoa pitävä Pikachu (uuden PokéCenterin avajaisten erikoistuote).


Lisää Pokémon-tavaraa: pussukka, kalenteri, penaali ja avaimenperä. Ostin myös vihon, kyniä, clear filejä ja monenmoista Pokémon-korttipeliin liittyvää.


PS Vita -käsikonsolini sai kivan pinkin kotelon.


Ja sitten loistokeksintö: pesusieni, joka putsaa astiat pelkällä vedellä! Minunlaiselleni laiskalle tiskaajalle tämä vain on niin korvaamaton. Ja 100 jenillä sai kaksi.


Tämä se vasta on mielenkiintoinen! Seidou itsusei shougai no shakaigaku -niminen kirja, joka kertoo transsukupuolisuudesta Japanin yhteiskunnassa. Yksi vaihdon tavoitteitani oli kerätä informaatiota ja kirjallisuutta Japanin transsukupuolisuuteen liittylen, koska aion mahdollisesti käsitellä aihetta jollain tapaa vuoden tai parin päässä häämöttävässä pro gradu -tutkielmassani. Aivan viimeisillä vaihtoviikoillani kuitenkin havaduin, että eihän minulla ole vielä mitään kirjallista informaatiota aiheesta. Niinpä päädyin ostamaan tämän opuksen Ikebukuron suuresta Junkudo-kirjakaupasta. Kyseessä on ensimmäinen täysin japaninkielinen akateeminen kirjani, joten odotan jännityksellä, miten haastavaa sen lukeminen tulee olemaan.

***

Tässä eivät ole aivan kaikki ostokseni, mutta nämä lienevät mielenkiintoisimmasta päästä. Vaikka rahaa kului oikeastaan enemmän kuin omatunto salli, olen varma, että näistä kaikista riittää iloa vuosiksi!

44 kommenttia:

 1. Mun mittapuulla shoppailit tosi maltillisesti! Menikö yli sallittujen painorajojen? :D

  Olen samaa mieltä länsimaalaisten meikkien ja muutenkin pakkauksien ulkonäöstä. Pienellä panostuksella niistä saisi PALJON söpömpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista ehkä välittyykin jotenkuten maltillinen vaikutelma, mutta ostin tässä mainittujen lisäksi tosiaan vielä aika läjän kaikkea, kuten japanilaisen 3DS-konsolin (jos toisenkin...) sekä suuresti 3DS-pelejä, kuten myös kymmenkunta kortti-/lautapeliä. Olen aika varma, että käytin puolen vuoden aikana Japanissa rahaa ostoksiin enemmän kuin Suomessa 2-3 viime vuonna yhteensä. ^^'

   Niinpä! Söpöys ei vain jostain syystä tunnu olevan kovin hyvä myyntivaltti lännessä. Tosi sääli.

   Poista
  2. Minusta kyllä kaikki meikkipakkaukset joita itse olen ostanut ovat olleet tosi söpöjä. Jotkut Lumenenkin vaikka ne ovatkin tosi yksinkertaisia, mutta niissäkin materiaalin kiiltävyys, värit ja muoto on tosi söpöä. Minulla on muuten myös noita Canmaken meikkejä! :) Ja jotain muitakin japanilaisia ja korealaisia. Mutta myös Soap & Gloryn on söpöjä pinkkejä. Tosin ehkä enemmän länsimaissa sitten panostetaan tyylikkyyteen?

   Poista
  3. Söpöys on tietty subjektiivista. Tosin kun menin ensi kertaa japanilaiseen meikkiosastoon, en ainakaan itse voinut olla huomaamatta valovuoden kokoista eroa Suomen meikkiosastoihin verrattuna. Kyse on pakkausten lisäksi myös kaikesta muusta näkyvästä: pakkausten kuvituksesta, mainosmallien lookista, väreistä, kirjoitustyyleistä... kaikesta paistaa söpöys niin paljon enemmän kuin vaikkapa Suomessa. Onhan siellä pelkistettyjäkin osioita, mutta ne ovat yleensä näitä "tyylikkäitä" länsibrändejä. Mikäs siinä, jos joku niistäkin pitää, mutta itse koen ne melko tylsinä sekä mainostuksessaan liikaa läntiseen "seksikkääseen" naisihanteeseen viittaavina.

   Poista
  4. Joistain asioista olen kanssasi samaa mieltä mutta kyllä toi japanilaisten söpöysihanne perustuu ihan yhtälailla seksikkyyteen kuin länsimainenkin.

   Poista
  5. Niin, onhan se kunkin oma asia, minkä tulkitsee seksikkääksi. Voihan söpökin tietty olla seksikästä. Joka tapauksessa lukemani ja näkemäni mukaan Japanin kauneuskäsitykseen liittyy söpöys täysin eri tavalla kuin lännessä. Lännen seksikkyys on paljon "aikuisempaa" (vaikka toki Japanissakin länsimaista seksikkyyttä voi havaita, mutta ei niin suuressa määrin).

   Poista
  6. "Lännen seksikkyys on paljon "aikuisempaa""

   Myöhäinen vastaus on todella myöhäinen, mut tuo mainitsemasi on ehkä kaikkein häiritsevintä Japanin söpöyskulttuurissa, koska siellä seksuaalisuus on todella usein infantilisoitua, joka noh, sanomattakin selvästi on aika kieroa.

   Poista
 2. Söpöjä tavaroita, mutta toi pesusieni ei voi olla missään mielessä hygieeninen :|. Kaikki bakteerit ja muut mikrobit sikiää just tommosissa. Tiskirätitkin on yleensä mikrobikannoiltaan likasempia kuin vessanpöntöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joo, hyvä pointti. Etenkin jos ne on kovin haitallisia mikrobeja. Yhdeltä Japanissa asuvalta tuttavaltani vain kuulin(/luin) niin valtavaa hehkutusta kyseisestä tuotteesta, että pakko oli itsekin käydä ostamassa sellainen. Mutta eipä se taida perinteistä tiskausta korvata :'D

   Poista
  2. Bakteereja ja mikrobeja on ihan kaikessa. :D En ymmärrä tiskiharjalla tiskaamista Suomessa, sehän on jotenkin tosi tehotonta. :D Niitä sieniä nyt yleensä vaihdetaan säännöllisesti ja niiden kanssa käytetään pesuainetta. Noissa momon ostamissa sienissä se pesuaine on ilmeisesti jo valmiiksi sisällä, joten uskon sen kyllä ihan hyvin toimivan. Ja voihan tuonkin kanssa käyttää vielä ekstrapesuainetta, jos haluaa. Itse tiskaan lähes kaiken sienellä ja en ole vielä kuollut.

   Poista
  3. Nopenopenope, oikeasti en suosittele. Noissa kasvaa ihan järkyttävä määrä niitä mikrobeja, varsinkin kun ottaa huomioon sen, että pestessä sitä ruokaa menee sen sienen sisään (jossa se alkaa homehtua). Mikrobit kuolee siten, että käytetään pesuainetta, hangataan, huuhdellaan hyvin ja kuivataan. Kuivassa suurin osa mikrobeista kuolee, mutta kun toi sieni on märkä suurimman osan ajasta niin se kuhisee niitä. Tiskiharjassa on se hyvä puoli, että se kuivuu paljon helpommin kun sienet, sitä voi myös pestä esim kaatamalla kiehuvaa vettä päälle sen saippuapesun jälkeen.

   Poista
  4. No jos ihan neuroottiseksi alkaa niin sitten voi kyllä olla käyttämättä sieniä. Kyllähän ne astiatkin voi vielä huuhdella kuumalla vedellä ja sitten ne kuivuvat. Ei sinne sienen sisään sitä ruokaa nyt niin vain mene ja sen sienenkin voi huuhdella kuumalla vedellä ja pestä kunnolla ja antaa kuivua. Sen voi myös keittää tai laittaa mikroon tai pesukoneseen. Ja niitä sieniä on tapana vaihtaa säännöllisin väliajoin - ei sitä samaa käytetä vuosia. Monia asioita, kuten laseja vain on paljon helpompi pestä sienellä kuin tiskiharjalla.

   Poista
  5. Kyllä sille varmaankin on syynsä, että sieniä käytetään yleensä vain likaan, joka ei harjalla lähde millään pois ja harjaa kaikkeen muuhun. Itse olen sen verran tarkka hygieniasta, että en pelkästään tuota käyttäisi, mutta kyllä se varmasti on oikein kätevä esim. likaisimpien patojen ja kattiloiden puhtaaksi saamisessa ja astiathan tulisi joka tapauksessa pestä ja huuhdella mahdollisimman lämpimällä vedellä :) . Ja sori nyt vain Lyra, kyllä siitä ruuasta pieniä hiukkasia sen sienen sisälle väkisinkin menee - vaikkei ehkä näkyvinä määrinä, bakteereille se kuitenkin riittää. Mutta kyllähän niitä bakteereita tiskiharjaankin pikkuhiljaa kerääntyy ja sekin pitää välillä vaihtaa uuteen. Mikroon astianpesuvälineet eivät mielestäni kyllä kuulu; en tiedä, onko tuo neuvo kovin turvallinen :,D ...

   Poista
 3. Ihania ostoksia kyllä, aijai. Japanilaiset pakkaa kaiken aina niin söpösti :D Ja kaikki muukin on niin söpöä.

  Jään innolla odottelemaan kuvia, millaisia mekkoja oikein hankitkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanos muuta ;___; Kyllä siellä oli söpöä, ai että.

   Kiva kuulla ^^! Varmasti näet niitä postauksissani tässä kevään ja kesän mittaan!

   Poista
 4. Ihania vaatteita olet löytänyt ja tosiaan länsimaalaiset meikit voisivat olla söpömmissä pakkauksissa, olisivat paljon houkuttelevempia. Tarkoitushan on nimenomaan houkutella ihmiset ostamaan niitä. ^^ Ja nuo kukkarintsikat on ihanat. Olis tuollaisessa kuviossa joku sifonkimekko niin ostaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^ Meitä harvoja(?) sellaiset söpömmät pakkaukset tosiaan houkuttelisivat, mutta ilmeisesti yritykset ovat markkinointitutkimuksissaan todenneet, ettei söpösti pakkaaminen olisi lännessä myyntiä edistävä tekijä (vaan ehkä jopa päin vastoin). Japanihan on maailman suurin "söpöyskulttuuri", joten on toki ymmärrettävää, ettei muualla olla ihan samalla tasolla. Japanissa söpöyden arvostus on niin sidoksissa japanilaiseen yhteiskuntaan, ja söpöys merkitsee siellä ihmisille vähän eri asioita kuin lännessä. (Mutta siitä huolimatta lännen ei-söpöys jaksaa aina minuakin kummastuttaa *-*)

   Joo, sellaisen mekon minäkin ostaisin! ^^

   Poista
 5. Aawww so much lovely stuff!
  I love the Pokémon plushies and the bag <3
  I am looking forward to buying a lot of plushies in the pokémoncenter on Tokyo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh thank you so much! <3 (By the way, I'm sorry for not writing in English :c!)
   Yes there are so many lovely plushies there! I'm sure you'll find lots of things to buy!

   Poista
 6. Voi tuota kaikkea söpöyden määrää! :D
  Pystyn kuvittelemaan vain unelmissa kuinka ihanaa on shoppailla Japanissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainakin minulle se on yksinkertaisesti paras paikka maailmassa shoppailla ;___; (Ainoa ongelma minulle on vaatteiden pienet Japani-koot ja etenkin mekkojen lyhyys, mutta onneksi pienellä etsinnällä löytää sopiviakin)

   Poista
 7. Toi 7€:n valkoinen pitsilaukku on niiiin ihana *_* mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Se on ostettu Sunshine Cityn pohjakerroksen vaatekaupasta nimeltään "S.I2.C". Se on yksi suosikeistani Sunshine Cityssä, olen ostanut sieltä pari mekkoakin!

   Poista
 8. tuo mekko kuvan valkokukallinen mekko on tosi nätti :) blogiasi on jännä seurata kun se on niin erilainen.. tai siis kun en ole ikinä tuntenut ketään mangasta ja animesta tykkäävää ja lolita? mekkoihin pukeutuvaa :) ihan kuin seuraisin jonkun ulkomaalaisen blogia koska suomessa(tai ainakaan täällä pohjoisessa) harvemmin näkee ketään noin erikoisesti pukeutuvaa :) ja kommentti oli siis tarkoitettu positiivisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, aivan positiivisena sen otinkin!
   Itse asiasta minusta usein tuntuukin, että elän vähän kuin "ulkomaalaisena" suomalaisten keskellä :) Kiinnostuksenkohteeni ja ajatusmaailmani eroavat niin paljon tyypillisemmistä suomalaisista.

   Poista
 9. Tässä herää nyt vaan yksi ainoa kysymys; kuinka ihmeessä sä onnistuit saada kaiken tuotua? :D Mahtava saalis :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hyvä kysymys!
   Perheeni kävi visiitillä vuodenvaihteen aikoihin, ja sain yhteen heidän tyhjään matkalaukkuunsa noin 11 kiloa Japanista ostettuja juttuja Suomeen kuljetettavaksi. Silti palatessani minulla oli kaksi täyttä matkalaukkua, käsimatkatavara ja pienempi laukku. Niihin kaikki mahtui juuri ja juuri, vaikkakin lentokentällä oli pieniä paino-ongelmia (joista tosin selvisin hyvin ystävällisten virkailijoiden avustuksella) ^^

   Poista
 10. Nyt minäkin tahdon Japaniin shoppaamaan. *3* Nooh... Ehkä mä puolestani katon sit tossa viikon päästä, mitä Ranskalla on tarjottavaa. x3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso toki! Ranskassakin on varmasti paljon ihania vaatteita. Ehkä juuri sinun tyyliisi sopivia :) Hyvää matkaa!

   Poista
 11. Jos nyt oikein lähdetään tuota söpöyttä ja Japania vs. länsimaita (ehkä etenkin Pohjoismaita) miettimään, niin uskon että kyseessä on paitsi yleiset estetiikan erot niin myös tasa-arvon erot. Vaikka söpöydestä, meikkaamisesta jne. tykkäävä on varmasti Japanissa ihan haltioissaan, niin miettikääpä millaista olisi olla japanilainen nainen/tyttö joka haluaa olla tasa-arvoinen miesten kanssa, ei halua käyttää korkkareita ja hameita tai käyttää tuntikaupalla aikaa laittautumiseen. Itselläni kiinnitti huomiota se, että KAIKILLA japanilaisilla tytöillä/naisilla eläkeläisiä lukuunottamatta oli korkkarit ja hameet. (Samoin kuin miehet sitten tietty ovat pukuihinsa kahlittuja.)

  Ei oo varmaan vaikea arvata että itse olen siis suomalainen nainen joka viihtyy maihareissa, reisitaskuhousuissa ja ilman meikkiä ja haluaa että minuun suhtaudutaan ihmisenä eikä arvioida millään ihmeen erillisillä naiskriteereillä. :) Japanilaisena olisin aika friikki tällaisena, etenkin työelämässä jne.
  Monessa muussakin asiassa japanilainen kulttuuri on turistin kannalta upeaa, mutta siihen syntymisellä on sitten varjopuolensakin henkisten paineiden jne muodossa.

  Länsimaissa myös mielestäni kaikenlainen pinkki ja hörhelöinen söpöys helposti yhdistetään sellaiseen "ParisHiltonmaiseen aivottomaan tyttöilyyn", ja lapsellisuuteen, joten sillä myydään asioita sitten lähinnä... noh, tyttölapsille. :D Käänteisesti sellaiset tuotteet eivät sitten vetoa niihin, jotka hakevat jotenkin vakavasti otettavaa/ammattimaista vaikutelmaa.

  Tämmöset päivän mietinnät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalta kirjoittajalta vielä sen verran, että en siis itse pidä automaattisesti kaikkia joilla on jotain söpöä tai pinkkiä idiootteina, varsinkaan jos se on viety niin pitkälle että kyse on selkeästi henkilökohtaisesta tyylistä eikä vaan jostain ihkudaa-menosta. Yritin enemmänkin miettiä että mitkä ovat ne "ei myyntiä edistävät tekijät" jotka itselle tulee söpöistä jutuista mieleen.

   Poista
  2. Hyvät pohdinnat!

   Vähän tuontyyppisiin asioihin viittasinkin aiemmassa kommentissani, jossa sanoin, että söpöys on niin sidoksissa japanilaiseen yhteiskuntaan - johon erilainen tasa-arvokäsityskin sisältyy. Sanomassasi on selvästi perää, mutta mieleeni tuli muutama muukin näkökulma. Viittaat naisten ulkonäköpaineisiin työelämässä, mutta toisaalta Japanin työelämässäkin on hyvin monenlaisia ammatteja, joista monissa sekä miehillä että naisilla on hyvin samantapaiset, pelkistetyt ja sukupuolta korostamattomat työasut - tällaisia ovat muiden muassa monet konbini-kauppojen myyjät ja mobiiliyhtiöiden lentolehtisten jakajat valtavine kolhoine takkeineen. On kyllä totta, että esimerkiksi toimistotyössä ei-naisellisemmin pukeutuva naistyöntekijä saattaisi herättää jonkinlaista hämmästystä.

   Sanoit "kaikilla" naisilla (eläkeläisiä lukuun ottamatta) olevan korkkarit ja hameet, ja siltähän se nopealla katsannalla vaikuttaakin. Välillä vaihtoni aikana kuitenkin varta vasten kiinnitin huomiota siihen, näkyykö naisten joukossa muunlaisia pukeutujia - ja kyllähän heitä olikin: esimerkiksi ns. Harajuku-tyylien joukossa on korkkarittomia ja hameettomia, vähän poikamaisen tyyppisiäkin tyylejä. Tavallisemmissakin tyyleissä housutyyppisessä alaosassa kulkevia ja matalakorkoisiakin kenkiä käyttäviä naisia oli kuitenkin (omastakin alkuperäisestä mielikuvastani poiketen) sen verran, etten sanoisi "kaikkien" olevan mainitsemasi kaltaisia. Hameita ja korkkareita käyttävien naisten osuus katukuvassa vaikuttaisikin tarkemmin katsottuna olevan vain 85-90% luokkaa. Tokion yliopiston LGBT-kerhossa tapasin myös (biologisen) naisen, jolla ymmärsin olevan enemmänkin miesidentiteetti, ja hän pukeutuikin miesten vaatteisiin. Normista poikkeavia siis kyllä on, mutta en valitettavasti osaa tarkkaan sanoa, miten paljon kielteistä suhtautumista he saavat yhteiskunnassa osakseen.("Pukuihin kahlituilla miehillä" viittaat varmaan työelämän miehiin? Vapaa-ajallahan muunlaistakin pukeutumista näkyy toki paljon)

   Jos hameettomuus ja korkkarittomuus aiheuttaa jonkinlaista henkistä painetta Japanissa (kuten tekstistäsi tulkitsin), niin vastaavasti hameellisuus ja korkkarillisuus aiheuttaa tietynlaista painetta Suomessa. Ainakin itse olen toisinaan kokenut olevani vähän negatiivisella tavalla joukosta erottuva pukeutessani tyttömäiseen/naiselliseen (japanilais)tyyliini Suomessa, jossa naisten pukeutuminen on yleisesti ottaen aika paljonkin ei-naisellisempaa kuin Japanissa.

   Yhdyn täysin viimeiseen kappaleesi: juuri noin söpöys tunnutaan valitettavasti mieltävän lännessä. Mutta eihän "hörhelöisessä söpöydessä" ole mitään lähtökohtaisesti sellaista, joka kohdistaisi sen yksinomaan tyttölapsiin? Tykkäähän huomattavan moni aikuinen lännessäkin sisimmässään söpöydestä, mutta ei vain uskalla tuoda sitä julki, koska tietää tekevänsä lännen olosuhteissa ei-toivotun vaikutelman.

   Kiitos vielä kommentistasi, ja pahoittelut tästä romaanista :D! Näitä asioita vain on mielenkiintoista pohtia.

   Poista
 12. Japanissa jopa akateemiset teokset on söpöjä! :D En kestä.
  Itse pidän valtavasti suomen hillityistä alusvaatteista! tosin en ehkä olekaan niin tyttömäinen tyttö kuin sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, no ehkä siinäkin jotain söpöyttä on :'D!
   Onhan hillitytkin kivoja :) Parasta olisi, kun Suomessa myytäisiin kummankinlaisia tasapuolisesti. Tykkään noista japanilaisista söpöyden lisäksi myös kokojensa takia - ne ovat juuri sopivia minunlaiselleni pienirintaiselle.

   Poista
 13. Ihania ostoksia, pääsisinpä japaniin taas pian shoppailemaan *w* Se tosiaan on sääli että joutui ittekin jättämään suurimman osan söpöistä muovipusseista/kasseista sinne japaniin kun laukut olivat ääriään myöten täynnä ilmankin niitä ; A ;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^ Sepä se, niitä olis niin mielellään käyttänyt Suomessakin...

   Poista
  2. Löytyykö Japanista mitään söpöä isommille tytöille. Sirona sulla oli varmasti vaihtoehtoja enemmän kuin tarpeeksi. Kun kokonumero on 44/46 tai xxl-xxxl niin valinnanvaraa on taatusti vähemmän. Netistä löytyy tietysti custom made vaatteita, mutta aina on kiva kun vaatteen saa kaupasta mukaansa.

   Poista
  3. Löytyy! Suosikkishoppailupaikassani Ikebukuron Sunshine Cityssä oli ainakin yksi kauppa, joka myi pelkästään isomman kokoisia vaatteita. (Nyt vain en muista sen nimeä enkä onnistu löytämäänkään sitä netistä :s) Mielestäni myös aika söpöä tyyliä. Uskon että Tokiossa ja Japanissa muuallakin on vastaavantyyppisiä kauppoja :)

   Poista
 14. Söpöilystä tulee lähinnä mieleen lapsellisuus ja stereotyyppinen tyttömäisyys, mistä yleensä transsukupuolisetkin innostuvat korostaakseen haluttua sukupuolta. Olen nainen ja en pystyisi varmaan pidättelemään oksennusta, jos kaikkialla olisi "söpöjä" pinkkejä pupuja ja rusetteja yms. Haluan olla ja näyttää aikuiselta naiselta, elegantilta, välillä taas luonnolliselta. Kumpaankaan tyylin ei sovi pinkit rusetit. Onneksi on Japani, että teidänlaiset ihmiset saa sieltä krääsäänsä, mut luojan kiitos se syöpä on pysynyt sielä saarella. Mutta kaikki kukat saa kukkia, turhaa on nalkuttaa Suomen "tylisistä" meikkipakkauksista, mitä väliä sillä paketilla edes on... Kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vaín tiedoksi: Suomessa on hyvin vähän millään tavoin söpöileviä transsukupuolisia ja valtavirta heistä kokee sisäisen naiseuden kokemuksen ulkoisen korostamista tärkeämmäksi. Transvestiitit toki korostavat naisellisuuttaan, joka saavutetaan pääasiassa ulkoisilla jipoilla.

   Joku on hurahtanut japanilaiseen estetiikkaan, jokus taas ei - kuten muidenkin naisten kohdalla. Söpöilystä saat toki olla ihan mitä mieltä haluat.

   Poista
  2. Kommentistasi tulee mielikuva, että ajattelet Japanin söpöyttä hyvin kapeasti pelkkinä "pinkkeinä rusetteina" ja "pinkkeinä pupuina". Tietty kuvailemaasi äärisöpöyttäkin Japanissa on yllin kyllin, mutta yksi Japanin hienouksista on myös se, että söpöyden kirjo on äärimmäisen laaja. Jos karkkimainen ylisöpöys ei ole oma juttu, voi yhtä hyvin käyttää hillitympää söpöyttä, kuten itsekin teen (vaikka blogini ulkoasu viestii harhaanjohtavasti aiemmasta karkkimaisen söpöstä lolita-tyylistäni).

   "Haluan olla ja näyttää aikuiselta naiselta, elegantilta, välillä taas luonnolliselta." Näin ajattelevat toki monet japanilaisnaisetkin ja ostavat sen mukaisia vaatteita. Mutta lisäksi siellä on olemassa söpö tyyli, johon vähintään yhtä monet pyrkivät. Olisi varsin mukavaa, jos lännessäkin olisi mahdollisuus valita hieman useammasta tyylilajista, eivätkä vaatekaupat tyrkyttäisi kaikille yhtä ja samaa tyyliä (sillä sitähän se on, Suomessa variaatiot ovat hyvin pieniä). Täällä vain on niin eri ajattelutavat ja ihanteet, että tuskin muutosta tulee tapahtumaan.

   "- - lapsellisuus ja stereotyyppinen tyttömäisyys, mistä yleensä transsukupuolisetkin innostuvat korostaakseen haluttua sukupuolta". Oman kokemukseni mukaan ainakin Suomessa valtavan monet transsukupuoliset pukeutuvat hyvin samantyylisesti kuin muukin väestö, usein hyvin huomiotaherättämättömästi. Stereotyyppinen tyttömäisyyden tai naisellisuuden pitäisi silti olla heilläkin(/meilläkin) täysin hyväksyttävää eikä ominaisuus, joka leimataan transihmisten ylikorostushalukkuudeksi.

   Poista
 15. Pidätkö Johanna Tukiaisen tyylistä? Hänhän suosii kovin naisellisia ja tyttömäisiä asuja pukeutumisessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä oikeastaan. En tosin ole koko henkilöä juurikaan seurannut, mutta sen perusteella mitä olen nähnyt, hänen asunsa eivät ole vaikuttaneet kovinkaan tyttömäisiltä, ennemminkin sitten naisellisilta. 'Tyttömäinen' ja 'naisellinen' ovat myös lukuisine alalajeineen sen verran laajoja käsitteitä, että on mahdotonta sanoa, että pitäisin varauksetta kaikista tyttömäisistä tai naisellisista asuista. Juuri japanilaiset (ja miksei muutkin aasialaiset, kuten korealaiset) tyttömäiset tyylit tuntuvat miellyttävän silmääni eniten.

   Poista
 16. Voi miten suloisia ostoksia! Tuo ensimmäinen valkoinen laukku kelpaisi kyllä omaankin käsivarteen keikkumaan :-)

  VastaaPoista