sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Into a lesbian club we go...

Yksi vaihtoni toiveista oli tutustua mukaviin japanilaisiin ja saada kavereita, satumaisimmassa tapauksessa jopa seurustelukumppani. Ensimmäinen on toteutunut joissain määrin. Jälkimmäinen ei, eikä varmasti toteudukaan, ellen osoita edes pientä aktiivisuutta - asuntolassa istumallahan ei mitään tapahdu. Niinpä otin suunnaksi yhden Shinjukun LGBT-alueen lesbobaareista, vaikken niin baari-/klubi-ihmisiä olekaan.

Lesbobaariin meno oli ollut tarkoituksena jo syksyllä, mutta ajatus oli jotenkin ajan mittaan kuihtunut. Tällä kertaa meno realisoitui kenties etenkin siitä syystä, että mukaani tuli kaveri (minusta on nimittäin jotenkin pelottavaa mennä klubeihin yksin). Suomalainen opiskelukaverini oli nimittäin tutustuttanut minut erääseen japanilaistyttöön, joka innostui suurestikin, kun ehdotin Diamond Cutterin Women Only -tapahtumaa. Mukaan tulivat myös hänen kaksi kaveriaan, jolloin meistä muodostui neljän tytön ryhmä.


Pasela Resortsissa herkkuja syötyämme ja iloisesti muun muassa Suomesta jutusteltuamme suuntasimme kohti Diamond Cutteria. Jännitys alkoi kasvaa - olisikohan minulla mitään mahdollisuutta päästä sisään väärän sukupuolimerkinnän takia? Joku laittoi joskus kommentin, ettei uskoisi minulla olevan hankaluuksia Japanin lesbobaarien sisäänpääsyssä, ja japanilainen kaverini oli jo edellisenä päivänä soittanut paikkaan tiedustellakseen minun (transhenkilön) sisäänpääsystäni. Hän oli kuulemma saanut hieman ympäripyöreän vastauksen, ja vastaanottajapäädyn melukin oli estänyt kunnollista kommunikaatiota, mutta hän oli kuulemma myös saanut käsityksen, että kunhan näyttää naiselta, ongelmaa ei pitäisi olla.

Niinpä askelsimme kohti portsarinaista. Tilanne meni niin, että automaattisesti kaikki ottivat esiin henkilöllisyystodistuksensa (vaikka hetken jo luulin, ettei moista edes välttämättä tarvitsisi näyttää, kun mielestäni hetkeä aiemmin sisään menneetkään eivät olleet näyttäneet). Yksi kerrallaan seurueemme jäsenet pääsivät läpi portsarin seulasta ja siirtyivät odottamaan sisälle. Viimeisenä olin vuorossa minä, ja jännittyneenä ojensin residenssikorttini naiselle. Hän suuntasi taskulamppunsa siihen, vilkaisi minua, oli hetken hiljaa mietteliään näköisenä ja sanoi lopulta: "Odota hetkinen." Paikalle tuli toinen järjestäjäpuolen henkilö, jolle eteisvahtimestari selitti tilanteen. Paikalle tullut henkilö lähti kysymään asiaa ilmeisesti korkeamman puolen taholta, jolloin portieeri, minä ja japanilainen kaverini jäimme ulos kolmestaan. Portsari oli kyllä mukava - hän sanoi, ettei hänellä itsellään olisi mitään sisäänpääsyäni vastaan ja että hänen mielestään näytin ulospäin ihan naiselta. Hän myös kutsui minua oneesaniksi (naiseen viittaava sana). Näistä sanoista olin tietty iloinen. Kaverini sanoi "Daijoubu desu!" ("Kaikki järjestyy!"), mutta pian aiempi henkilö jo palasikin laittaen käsivartensa japanilaisille tyypilliseen tapaan ristin muotoon kiellon merkiksi - sisäänpääsyä ei myönnetä. Kaverini viittilöi sisällä oleville kavereilleen, että meidän pitääkin lähteä.

Tilanteessa tuntui, kuin suuri kuilu olisi jälleen muodostunut minun ja biologisten naisten välille. Tällaiset tilanteet myös herkästi luovat itsetuntoa heikentäviä "susi lampaan vaatteissa" -mielikuvia, vaikkei sellaisiin olisikaan mitään syytä. Yritin vain nollata tilanteen, vaikka pettymys vähän varjosti mieltäni loppuillan. Päädyimme sitten menemään Shibuyaan johonkin tavalliseen klubiin. Siellä kyllä huomasi, miksei kyseessä ole oikea paikka minulle, sillä minua lähestyivät siellä vain muutamat miehet luoden vähän vaivaannuttavia tilanteita.

Saapa nähdä, yllynkö loppuvaihtoni aikana enää menemään muuhun baariin/klubiin. Kumman vähän minulle sopivia (tai sallittuja...) paikkoja Shinjukun Ni-Choomesta eli LGBT-alueelta tuntuukin löytyvän. Suomessahan transnaiset kuulemani mukaan pääsevät mukaan naisille tarkoitettuihin tapahtumiin. Jätin muuten trans-paperilappuni kokonaan Suomeen, koska ajattelin, ettei siitä suomenkielisenä olisi pienintäkään hyötyä Japanissa. Tuskinpa sen näyttäminen tuossa tilanteessa olisikaan auttanut.

45 kommenttia:

 1. Ikävää kuulla, että tuo reissu meni tolta osin myttyyn :( Mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla kun menet Japaniin niin pääset käymään moisessa ^^

  VastaaPoista
 2. Mikä muuten toi paahtoleipä herkku on? :D Näyttää niin hyvältä *o* ♥
  btw mun uus blogger --> http://fatalxchaos.blogspot.fi/ (eli black rosen, u know) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli joku "honey toast". Syötiin se neljästään kun oli niin suuri! "Paahtoleipää", kermaa, jäätelöä, vähän marjoja... ja valitettavasti hunajaa.
   (Ok, kiitti linkistä!)

   Poista
 3. Mietinkin, että Japani saattaisi olla tiukempi asiassa kuin Suomi. Mielestäni sinun kannattaisi vielä kokeilla jotain muuta vähemmistöjen baaria, jonne ei katsota virallista sukupuolta. Kai sellaisiakin löytyy, eikä vain homoille ja lesboille rajattuja. Käy edes kokeilemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Toisaalta olen kuullut eräältä kaverilta myös ei-tiukoista kokemuksista Japanissa. Yrittänen vielä toista paikkaa, jos vain löydän sopivan (mikä on vaikeaa). Esimerkiksi yhdessä paikassa on lukemani mukaan fiini tunnelma ja musiikin taso hyvin maltillinen, joten siellä voisi tutustua ihmisiin paljon paremmin kuin korviahuumaavassa pauhussa. Mutta sekin on tietysti "(cis-)women only".

   Poista
 4. Tulipa kurja olo puolestasi. :( Älä kuitenkaan lakkaa yrittämästä! Olet ihana.<3

  VastaaPoista
 5. Höh onpa kurja juttu :( Toivottavasti sulle löytyy joku kiva vähemmistöille suunnattu paikka juhlistaa. Muista, että olet ihana ja äärettömän kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun ihanasti sanottu i__i
   Kiitos paljon, kyllä tämä tästä!

   Poista
 6. Apua, mä en uskaltais ees yrittää mennä mihinkään vain naisille -tyyppiseen paikkaan nykyisessä tilassa, vaikka kuinka naiselta saisin itteni näyttämään. Oli se sitten WC, pukuhuone, mainittu baari tai mikä tahansa. Respektiä sulle ihan hirveesti tästä yrityksestä. <3 Parempi onni ensi kerralla kai sitten. n_n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tosin oli suuri kynnys uskaltaa, ennen kuin sain diagnoosin. Se vähän antoi lisää itseluottamusta.
   Kiitos paljon Velo <3

   Poista
 7. Älä välitä, sulla on kyllä vielä ottajia miehissä jonoksi asti. Ja tosi söpö tyttö mielestäni oletkin Kaltaisestasi uneksii moni mies (ja varmasti nainenkin) tälläkin hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin sun blogia ja tuli vaan tunne, että mitä mä just luin?! :D OMG!

   Poista
  2. Ööööö... niin sinähän olet mies..? vaikkakin naisen vaatteissa

   Poista
 8. Hienoa että uskaltauduit liikenteeseen - ja ikävä kuulla vastaanoton olleen noin tyly. Toivottavasti yllyt lähtemään yöelämään takaiskusta huolimatta, mikäli kiinnostusta vielä riittää. :>
  Ja hauskoja päiviä, muista että olet ihana ja suloinen!
  - Louis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja halaus, Louis!
   Saapa nähdä, miten yltymisen käy. Pitää katsoa päivä kerrallaan :>

   Poista
 9. äh voi ei :/ älä anna moisen lannistaa ja kasvaa sinulle möröksi! Kohti uusia tapahtumia ja baareja vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tsemppauksesta :) Yritän olla lannistumatta!

   Poista
 10. Kun pääset takaisin Suomeen, suosittelen lämpimästi naistenbileitä. Nimenomaan pariutumistarkoituksessa toimivat hyvin ja ikähaarukka on suurempi. Muissa Helsingin homobaareissa kun homma on painottunut nimenomaan bailaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun mainitsit, niin kuulostaa kyllä ihan lupaavalta. Täytyy ehdottomasti käydä. Kiitos!

   Poista
 11. Eikö Tokiossa muka ole vähemmistöille suunnattuja paikkoja minne saa kuitenkin ihan kuka vain mennä? Vähän niin kuin Suomessakin.

  - Hely

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toki joitain. Netin kuvausten perusteella ne vain jotenkin eivät kuulosta kovin houkuttelevilta :/

   Poista
 12. Voi harmi tuota kohtausta. Mutta ei pidä lannistua. :-) Yritystä!

  VastaaPoista
 13. Hienoa, että uskaltauduit liikenteeseen, mutta jos omalle kohdalleni ajattelisin ja ihastuisin sinuun naisena, niin voisi olla melkoinen turn off, jos sinulla olisi miehen vehkeet. Tietty jos kertoisit tämän heti, niin sitten se olisi reilua. Toiottavasti löydät netti saitin/baarin jossa jossa olisi transsukupuolisia. Onneksi tykkäät tytöistä. Voisi varmasti tulla lättyyn, kun mies ihastuisi sinuun ja huomaisi miehen vehkeet. Ei millään pahalla, mutta ole varovainen. Katso elokuva Crying came kertoo tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, vaikka siinä muutama asia onkin vähän töksähtävästi (ja vähän myös ikävästi) sanottu.

   Poista
 14. Tai elokuva Boys Dont Cry se on kyllä aika järkyttävä, mutta kertoo aiheesta ja perustuu tosi tapahtumiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä suututat mua nyt ihan hirveesti Momon puolesta, mutta koska nämä kommentit ovat esillä, niin oletan Momon hyväskyneen ne ja yritän olla hiljaa, koska tarkoitat hyvää vaikka asenteesi onkin ärsyttävä.

   Poista
  2. Kiitos myötätunnosta, jälkimmäinen anonyymi.
   Blogissani ei tosin ole hyväksymisjärjestelmää käytössä, vaan kirjoitetut kommentit tulevat heti näkyviin, minusta riippumatta. En kuitenkaan yleensä poista mitään, ellei kommentti ole _todella_ asiaton. Sellaiset tapaukset ovat blogini historiassa helposti yhden käden sormilla laskettavissa.

   Poista
 15. Ei totuudesta kannata ottaa noin nokkiinsa. Iha hyvä, että joku sanoo suoraan miten asiat on. Kommentteja lukiessa tulee vaan mielikuva, että Momoa hyysätään ja ollaan vaan positiivisia. Totuus voi olla julma, hyvä että joku vihdoinkin sanoo jotaa totuudenmukaista. Ei voi joka ikävästä jutusta masentua ja pilata sillä päiväänsä. Aika heikkoa. Jos haluut olla nainen, ni kasvata silti vähä niitä palleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän nyt olen "ottanut nokkiini", ja mistähän "totuudesta" puhut - viittaatko itse postauksen aiheeseen vai aiempaan anonyymiin kommenttiin? Ainakin tiedän varsin hyvin olevani biologisesti mies, ei siinä totuudessa ole mitään epäselvää. En myöskään koe "masentuneeni" postauksen jutusta, harmistuin vain. Tuskinpa itsekään minun asemassani olisit kovin iloinen tuossa tilanteessa ollut.

   Vaikka suurin osa saamistani kommenteista onkin ollut positiivisia, monen ikävänkin sanomisen/kokemuksen ansiosta olen kyllä mielestäni oppinut "kovettamaan" itseäni ja olemaan (lähes) välittämättä moisista. Joten kyllä niitä mainostamiasi "palleja" on väkisinkin kasvanut.

   Poista
 16. Jos blogia kirjoittaa, niin kyllä pitää olla valmis ottamaan vastaan kaikenlaisia kommentteja. Tämän blogin kommentit ovat pääasiassa: "Oletpa taas ollut nättinä liikenteessä" ja siihen vastaus "Voi kiitos niin Sinäkin!" Totuus voi tosiaan joskus olla julma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sitten sait käsityksen, etten olisi valmis? Jo se, ettei minulla ole kommenttien hyväksymisominaisuutta käytössä, kertoo, etten halua karsia kommentteja näyttäen vain niistä positiivismmat. Kaikenlaisia kommentteja otan tietysti vastaan, kunhan ne on järkevästi perusteltu.

   Poista
 17. Käytätkö tucking metodia, kun pukeudut naiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En. Jo päivä sukkahousuissa tekee alapäähäni epämukavan olon, joten en halua kuvitellakaan, miltä tucking tuntuisi... täysin mahdotonta. Olisin kyllä ihan kiitollinen, jos pystyisin sitä käyttämään.

   Poista
 18. Tosi harmi että kävi noin! Hienoa että olet niin rohkea että uskalsit yrittää : )
  Ja hieman asian vierestä: jos varjostaisit aurinkopuuterilla kasvojen reunoja, saisit aikaan pyöreämmän vaikutelman tosi helposti. En halua neuvoa, mutta tuo voisi muuttaa sun kasvoja tosi paljon.
  Käytätkö aurinkopuuteria poskiluun alapuolella? Niin saa tosi kätevästi korkemmat poskipäät.
  Oletko miettinyt lip fillereiden käyttöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Aa, vai kasvojen reunoja, sitä en olekaan tehnyt. Pitkään käytin aurinkopuuteria poskiluun alapuolella, mutta totesin lopulta, että se korostaa kasvojeni "luurankomaisuutta" entisestään tekemällä niistä aika kapean näköiset. Niinpä nykyään käytän vain hieman poskipunaa niillä main. (Psst, jos olet pääkaupunkiseudulla ja halukas testaamaan neuvoa käytännössä, niin mielelläni voin tulla meikattavaksi ihan livenäkin!)

   Lip fillereitä? Jos tarkoitat tavallista huulten täyttöä, niin tässä ainakin on yksi kokemukseni parin vuoden takaa: http://momochuunosekai.blogspot.fi/2013/08/lips-filled.html
   Hinta-laatu-kestosuhde ei ole mielestäni aivan niin hyvä, että ottaisin täytön uudestaan.

   Poista
  2. Moi! Anteeksi että nyt vasta vastaan sinun kommenttiisi.
   Olet oikeassa aurinkopuuterin paikasta, sinulle poskien alapuolella ei kumminkaan ole paras paikka. En valitettavasti asu pääkaupunkiseudulla, tai lähelläkään : (
   Olen tällä hetkellä todella kiireinen, mutta saako sinuun yhteyden muun kuin blogin kautta, jos joskus innostun tekemään meikkaustutoriaalin ihan sinua varten? : D

   Poista
  3. Ei se mitään!
   Oi, se kuulostaisikin upealta *-*! Arvostaisin todella. Ainakin sähköpostilla saa yhteyden (osoite tuossa blogin sivupalkissa) :)!

   Poista
 19. Kai oot jo kokeillu Desuconin uutta deittipalvelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, en ollut perehtynyt siihen vielä ollenkaan (vaikka aprillipäivänä olin sen huomannut)! Kiitos muistutuksesta! Rekisteröidyin siihen tällä sekunnilla ;)

   Poista
 20. Varmaan bongasin sut tänään klo 13:10 Stockaa vastapäätä Aleksilla. Hitsi kun oot hoikka. Tajusin vasta myöhemmin että se oli Momo! Ehkä seuraavalla kerralla tulee moikattua. T: Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, niinpä bongasit :D! Siellä mä tosiaan liikuin. (Voi kiitos!)
   Niin, ehkä ens kerralla sit ^.^!

   Poista