sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Visiting Alice Café & Yokohama

Tämä pikku postaus kuuluisi varmaankin vaihtoblogini puolelle, mutta koska näissä kuvissa ulkonäköni on kuitenkin suht keskeisesti esillä, päätinkin laittaa sen tänne~

Kuun alkupuolella jatkoin Tokion Liisa Ihmemaassa -kahviloiden tutkimista Ginzan versiossa, johon menin Klaudian kanssa. (Tässä vielä vanhat hiukset.)


Sääli, etten päässyt Alice-kahvilaan ylläni lolitaa (olisi sopinut tunnelmaan paremmin), sillä ostamani mekot ehdin jo toimittaa Suomeen.

Kaikki ruoat ovat Liisa Ihmemaassa -teemaisia. Tämä spagetti ei ole visuaalisesti edes näyttävimmästä päästä.

Viime keskiviikkona puolestaan kävin vaihto-oppilaskaverini kanssa Yokohamassa, jonka suurimpia nähtävyyksiä on yksi maailman suurimmista Chinatowneista.


Chinatownin suosituinta ruoka-antia. Sisällä oli keittomaista lientä, joka purskahti eli räjähti helposti ympäriinsä, ellei ollut varovainen.

Emme käyneet tässä ravintolassa - kuva on vain muodon vuoksi.

Maistuva kiinalainen munaleivos

Suurmaailmanpyörän lähistöllä

Muuten tosi antoisan Yokohaman-reissun (johon kuuluivat myös PokéCenter- ja nuudelimuseokäynnit) päätteeksi tuli taas kirvelyn muodossa todettua, kuinka silmäni eivät kestä kunnolla ripsiväriä - kuten eivät kunnolla ripsiliimaakaan (vaikken tällä kertaa irtoripsiä käyttänytkään). Jospa sitä keksisi jonkun meikkaustavan, jolla silmät näyttäisivät kauniilta ilman kumpaakaan, kenties pelkän luomivärin ja ripsien kestovärjäyksen avulla... vaikeaa, mutta kenties mahdollista.

31 kommenttia:

  1. Ihana tuo asu, sovit niin japanittareksi! Söötti❤

    VastaaPoista
  2. Ootko kokeillut sensain 38c ripsaria? Kestää hyvin ja sopii herkkäsilmäiselle hyvin :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vieläkin päässyt unohtumaan kokeilusta :c Tulen vain niin helposti ostaneeksi halvempia ripsareita, koska kalliimmat tuntuvat rahan tuhlaukselta, kun parin kuukauden päästä ne jo joutuu heittämään pois (koska ripsaria ei saisi käyttää kovin montaa kuukautta bakteerien takia), enkä niitä koskaan siinä ajassa ehdi käyttämään läheskään loppuun :s Jotain toista herkkäsilmäisille tarkoitettua olen kokeillut, mutta en huomannut siinä merkittävää eroa. Sensai 38c:tä olisi kyllä silti kiva kokeilla joskus. Voisinkin etsiä ja katsoa, millä hinnalla sen täältä Japanista saisi.

      Poista
    2. Komppaan ylläolevaa anonyymiä! Ja jos sensain hinta kirpaisee, herkkäsilmäisenä sun kannattaa kokeilla ylipäätänsäkin vedenkestäviä ripsareita (eivät varise silmiin, eivätkä siten ärsytä) tai sellaisia, jotka on suunniteltu piilolinssien käyttäjille (cliniquelta löytyy). :)

      Poista
    3. Minäkin komppaan! Sensai 38 on oikeesti ihan megahyvää herkille silmille. Kaikki markettiripsarit saa silmät kirvelemään, punoittamaan ja vuotamaan, mutta ton kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Vähän tyyris, mutta sen arvoinen! (Enkä mä ikinä heitä ripsareita pois kuukauden jälkeen, ihan loppuun oon käyttänyt Sensait eikä edelleenkään mitään ongelmia... joskus on kestänyt vuoden. Eiköhän toi bakteereja omg oo vaan joku kosmetiikkayhtiöiden propagandakauhistelu, saavat enemmän meikkejä myydyksi.)

      Poista
    4. Oo, mukava kuulla komppauksia :D!

      Mitä propagandaan tulee, niin itse asiassa tuntuu olevan vähän päin vastoin: yhtiöt itsehän ilmoittavat ripsaripakkausten kyljessä säilymisajaksi lähes aina 6 kk, vaikka tosiasiassa ripsari tutkimusten mukaan säilyy kunnollisena vain 2-3 kk. Eihän monikaan ripsaria niin usein tunnu vaihtavan, ja niinpä vaihtamattomuus lasketaankin monissa artikkeleissa yhdeksi yleisimmistä "meikkimokista". Luulen, ettei ainakaan minun herkkäsilmäisenä kannattaisi käyttää ripsareita tuon parin kuukauden jälkeen. Mutta olisihan se kiva, jos Sensai 38 olisi vaikka poikkeus sääntöön :P

      Poista
    5. Jos ripsarin säilyvyys hygieniakannalta mietityttää, tee kuten ammattilaiset tekevät ja käytä ripsivärin levittämiseen jotakin muuta harjaa kuin pakkauksen omaa :) Pakkauksen harjalla siis levität omaan ripsiharjaasi tai -siveltimeesi väriä ja sitten värjäät ripset. Tämän jälkeen peset käyttämäsi ripsiharjan-/siveltimen ja käytät sitten myöhemmin uudelleen, kun taas pakkauksen oma harja säilyy puhtaana, kun ei missään tilanteessa kosketa ripsiä tai erillistä ripsiharjaa enää sen jälkeen kun se on koskettanut ripsiä. Pakkauksen harjalla ripsiväriä voi myös ottaa isomman satsin kerralla jollekin puhtaalle pinnalle, jolta sitä sitten annostelee tarpeen mukaan sille erilliselle harjalle. Aluksi varmasti hankalaa, mutta harjoituksen myötä opit arvioimaan tarvitsemasi värimäärän.

      Meikkaamisessa muutenkin auttaa se, että aineiden lisäksi myös välineet ovat hyvät. En tiedä millaisia meikkejä käytät, mutta hyviin meikkisiveltimiin kannattaa panostaa - ja sitten opetella pitämään niitäkin puhtaana :)

      Poista
    6. Kiitos, kuulostaakin hyvältä! Kunpa vain (laiskana ihmisenä) jaksaisin toteuttaa tuon aina meikatessani ^^'' Myös siveltimien puhtaanapidossa minulla olisi parannettavaa...

      Poista
  3. Miten olisi ripsien pidennykset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksesta, mutta ne ovat osoittautuneet kaikkein huonoimmaksi vaihtoehdoksi.

      Tässä niistä postaus puolentoista vuoden takaa:
      http://momochuunosekai.blogspot.jp/2013/06/lash-extension-experiment.html

      Poista
  4. Käytätkö eyelineriä ollenkaan? Silläkin jo saa kauniit silmät eikä ripsaria välttämättä tarvitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän :) Sekään ei vain oikein tuppaa näkymään kunnolla silmäkuoppieni muodon takia.

      Poista
  5. Ihania kuvia jälleen! :-) Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Hei! Uusimmassa Duodecim-lehdessä oli teemana transsukupuolisuus, ajattelin että sinua voisi kiinnostaa lukea :) Aika rajuja kuvia tosin esim. leikkauksista ja ehkä vähän turhankin tieteellistä tietoa, mutta kiinnostavaa ja ainakin varmasti tutkittua, luotettavaa tietoa ja vielä täysin suomalaisesta näkökulmasta. Artikkelien (n. 8kpl) aiheena oli mm. hormonihoidot, äänen muuttaminen toiovtunlaiseksi, diagnosointi... En tiedä voiko niitä lukea netistä kuka tahansa, mutta voisit pyytää jotain kaveria lähettämään lehden sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Ah, kiitos tiedosta! Noin 8 artikkelia kuulostaakin aika laajalta! Kokeilin tässä juuri päästä lukemaan niitä lehden nettisivuilta, mutta kirjautuminen vaatii ilmeisesti lehden tilauksen. Pitääpä pyytää jotain kaveria ainakin säästämään lehti, jotta voisin lukea sen ensi kuussa Suomeen palattuani. Mielenkiintoiselta kuulostaa.

      Poista
  7. Nyt on joissain paikoissa mahdollisuus kiinnittää pidennykset ripsiin allergialiimalla, kovastikin allergisoituneelle herkkäsilmälle kuulemma sopinut! T. Venla ps. Uudet hiukset sopii sulle tosi hyvin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkö! Tuohan kuulostaisi upealta :o Pitää tosiaan etsiä sellainen paikka, kiitos tiedosta!

      PS. Kiitos <3

      Poista
  8. Moi! Otan osaa ripsivärikeskusteluun!
    Mullakin ärtyi silmät kun aloitin meikkaamisen, aina ne vuosi vettä ja tuntui herkiltä. Mut jatkoin silti ja ajan kanssa ne tottui :) en kyl siis tarkota että niin kannattaa tehdä.
    Mä vaihdan ripsivärin kahden kuukauden välein koska se ehtii loppua siinä vaiheessa, mutta uskon kyllä että se säilyy ihan hyvänä kauemminkin...
    Ja tosiaan kannattaa kokeilla monia erilaisia ripsivärejä ennenkuin löytää itselleen sen hyvän! :) uskon että sellainen on sullekin olemassa.
    Hei oon jo pitkään halunnu kysyä että ootko seurannut nyt suomen ns. roskalehdistöä?
    Nyt on ollut pinnalla muutaman kuukauden Elena Wikström, hän on siis transsukupuolinen (oikea sana?), hän kävi 18v:nä thaimaassa leikkauksissa ja nyt hän on kovasti KOVASTI pyrkimässä julkisuuteen... mm. vuoti omat alastonkuvansa julkisuuteen (vaikka väittää muuta)
    on juhlinut rankasti baareissa ja antanut itsestään "bimbon" kuvan. Sen päätavoite on päästä Playboy-lehteen. Hän hirveästi korostaa naiseuttaan, julkaisee todella provosoivia kuvia ja puhuu paljon seksuaalissävytteisiä juttuja. Onko sulla mitään mielipidettä asiasta? Tuli vaan mieleen kun jotkut on puhunut että tämä Elena antaa täysin vääristyneen kuvan trans-ihmisistä. (Vaikka siis jokainenhan on oma yksilönsä, ei sillä...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiitos kommentista!

      Aika mahtavaa jos silmäsi tottuivat :) Minun on vaikea uskoa, että omani enää tottuisivat näin pitkän käytön jälkeen. Olen kokeillut ripsivärejä melko laajasti, mutta kaikki ovat tuntuneet aiheuttavan enemmän tai vähemmän ärsytystä. Seuraavaksi aion kokeilla Kanebo 38:a, jota täällä on paljon kehuttu.

      En ole seurannut roskalehdistöä, mutta kaverini linkkasi minulle tästä Elenasta jonkun jutun vähän aikaa sitten. Ihan vähän siis olen hänestä lukenut. Mainitsemasi asiat (provosoivat/alastonkuvat, rankka juhliminen, seksuaalisävytteisyys ym.) eivät toki ole omalla arvolistallani ollenkaan korkealla, mutta kukin pyrkiköön mihin haluaa.

      "- - jotkut on puhunut että tämä Elena antaa täysin vääristyneen kuvan trans-ihmisistä." Varmasti antaakin, koska transihmisiä on omankin kokemukseni mukaan hyvin erilaisia, monet aivan päinvastaisia kuin tämä Elena. Moinen mielikuvanmuodostus on muuten aika jännä juttu. Ihmisten pitäisi ymmärtää, että transnaisten joukossa on ihan samalla tapaa erityyppisiä ihmisiä kuin biologistenkin naisten joukossa. Jos joku biologinen nainen esiintyy "bimbona" ja tekee mainitsemiasi juttuja, harva kuitenkaan yleistää hänen toimiaan koskemaan kaikkia naisia. Samalla tapaa ihmisten pitäisi käsittää, että transihmistenkin joukossa on laaja skaala erilaisia ihmisiä, eikä yleistää yksittäistapausta kuvaamaan kaikkia.

      "Hän hirveästi korostaa naiseuttaan - -". En tiedä mihin tarkalleen ottaen viittaat "hirveällä", mutta naiseuden korostamisessa ylipäänsä ei kyllä mielestäni ole mitään hävettävää. Suomen kulttuuriin ei vain yleisesti ottaen nykyään tunnu naisilla kuuluvan naiseutensa korostaminen, mutta se ei tarkoita, että siinä olisi jotain pahaa, jos joku niin haluaakin tehdä. Esimerkiksi täällä Japanissa suuri osa naisista korostaa naiseuttaan esimerkiksi pukeutumisellaan ja puhetavallaan, paljon enemmän kuin Suomessa keskimäärin.

      Poista
    2. Oot tosi ihana bloggari myös siinä mielessä kun vastaat kommentteihin aina kunnolla ja ajatuksella, kiitos siitä! :)
      Joo, mä huomasin että olin muotoillut asiat vähän tönkösti tossa ekassa kommentissa...
      En tietenkään halua yleistää että kaikki olis samanlaisia, tai kaikki samasta muotista :)
      toi tyyppi vaan on välillä ärsyttänyt tunkemalla itsensä joka paikkaan missä vaan voi olla esillä, niin siks kirjoitin siitä vähän kärkkääseen sävyyn..
      Mut joo, kiitos kivasta vastauksesta!

      Poista
    3. Ei kestä! Kiitos itsellesi kommenteista~ ^^

      Poista
  9. Oi, näytät aina vain naisellisemmalta! Myönnän kyllä välillä huomaavani sinusta välillä jonkinlaista miehisyyttä, mutta luulen sen johtuvan puhtaasti siitä että tiedän tilanteesi ja tahtomattanikin havainnoin pieniä merkkejä. Joskus näin sinut Helsingissä ohimennen poikamoodissa ja ajattelin sinua kaikin puolin ihan tyttönä ennen kuin aivoni saivat valmiiksi ns. tunnistusprosessin ja muistin sinun olevan "se bloggaaja". Ilman taustatietoja uskoisin siis pitäväni sinua täysin naisena ulkonäkösi perusteella. :)

    Olet varmaan aika onnellisessa asemassa esimerkiksi sen suhteen, että kasvojesi luusto on melko pehmeähkö - itse asiassa hyvin samankaltainen kuin minulla (biologisella naisella siis). Ne pienet miehiset jutut, joita välillä havainnoin ovatkin lähinnä vartalossasi ja taitavat liittyä enimmäkseen rasvan kertymiseen. Osaat kuitenkin hienosti muokata vartaloasi oikeanlaisilla vaatteilla. Uskoisin sinulla siis olevan varsin hyvät lähtökohdat korjausprosessiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kiitos paljon sanoistasi ^v^!
      Ai, satuit bongaamaan minut! Olen kyllä tosi otettu, että pidit minua tyttönä ns. poikamoodissakin *-*

      Tosi mukavaa myös kuulla, että pidät lähtökohtaani niin hyvänä. Sana "lähtökohta" tosin aiheuttaa pienimuotoista ahdistusta prosessin aloituksen suhteen. Päässäni nimittäin pyörii aina vain pelko/ajatus, että se lähtökohta saattaa jäädä ikuiseksi lähtökohdaksi - ikään kuin kilpajuoksijalla, joka tuupertuu lähtötelineeseensä eikä koskaan pääse maaliin.

      Poista
  10. Miutakin kiinnostais tietää, että ootko seurannu Elenan edesottamuksia tai sitä mitä hänestä kirjoitellaan? :) Ihana tuo siun uus tukka!! <3 ^__^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoos ^_____^ <3!
      Kirjoitin mietteitäni hänestä lyhyesti tuohon pari kommenttia ylöspäin, joten jos kurkkaat siihen~

      Poista
  11. Näytät kyllä niin nätiltä tytöltä näissä kuvissa.

    VastaaPoista
  12. Olet muuttunut yhä naiselisempaan suuntaan - hienoa.

    VastaaPoista