sunnuntai 10. elokuuta 2014

Spending my summer


Yksi lempikesäasujani!

Suunnilleen tällaiselta olen näyttänyt koko menneen viikon. Tiistaina kävin kampaajallakin, mutta kuten näkyy, mitään suurisuuntaista ei hiuksilleni tehty - ainoastaan pientä kuivien latvojen poistoa ja yleistä tasoitusta. Tästä on hyvä jatkaa hiusten kasvattamista.

Loppukesästä olenkin pystynyt olemaan paljon naisellisemmin, kun kesätyöni muutamaa hajavuoroa lukuunottamatta ovat loppuneet. Olin nimittäin jo kolmatta kesää töissä ravintolassa, missä jouduin työskentelemään poikamoodissa. Ravintola-alallahan on ihan jo hygieniasyistä aika tarkat säännöt (ei korvakoruja, ei vahvaa meikkiä, hiukset kiinni jne.), ja lisäksi täytyy ajatella ravintolan mainetta. Itse en ole opiskellut ravintola-alaa, mutta kerran pohdiskelin alaa opiskelevalle kaverilleni, että voisinkohan työskennellä naisena. Hän mainitsi, että ravintolatyöntekijän ei olisi hyvä näyttää liian erikoiselta (jollaiselta minä hieman androgyynin lookkini kanssa ehkä kuitenkin näyttäisin), koska se voisi vaikuttaa negatiivisesti asiakkaiden mielikuviin ravintolasta. Tämä mielessäni en siis ole tullut edes maininneeksi transsukupuolisuudestani työnantajalleni. Olen hyväsynyt työroolini poikana ja niellyt työkavereiden "pojittelut". Olen ajatellut, että eihän monikaan pysty työroolissa olemaan ihan oma itsensä (koska työpaikoissa on usein omat noudatettavat käytäntönsä), vaikkaan cis-naiset eivät yleensä työrooleistaan huolimatta joudu kuitenkaan häivyttämään sukupuoltaan taka-alalle. Mutta parempi kai olla töissä edes jossain kuin olla ilman kesätöitä sen takia, ettei saa näyttää tarpeeksi kokemansa sukupuolen edustajalta.


Japani-vaihdon alkuun on vielä noin 50 päivää, ja ennen sitä minulla ei näillä näkymin ole paljoakaan töitä tai opiskelua Suomessa - lähes epätodellisen pitkä kesäloma siis. En tosin keksi pienimuotoisen japaninopiskelun ja työskentelyn ohelle paljoakaan tekemistä. Jo ennen kesää haaveilin jonkinlaisesta "girls in Stockholm" -reissusta, koska haluaisin pitkästä aikaa shoppailemaan (ja muutenkin) Tukholmaan, mutta saapa nähdä ehtisikö kukaan enää näin loppukesästä lähteä kanssani sinne. Mutta ainakin tämän viikon perjantaina DTM:ssä on Ladies' Night, johon olen nyt innolla menossa missattuani Priden Naistenbileet!

28 kommenttia:

 1. Onpa sievä asukokonaisuus, voisin itsekin pukeutua noin :) Ja voi että olen kateellinen noista hiuksista, ihanan paksut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Haluaisin lisääkin tämäntyylisiä asuja :) Hiukseni ovat ehkä paksut, mutta niissä on tylsiäkin puolia: rasvoittuvat keskimääräistä nopeammin ja menevät helposti vähän sotkuisen näköisiksi (esim. tuulen vaikutuksesta) ^^'

   Poista
 2. Toi toinen kuva on aivan ihana~~~ Oot niin naisellinen ^^

  VastaaPoista
 3. Toka kuva. The best. Such a beauty. :3 Tosta yhdestä kommentista päätellen sullahan on samantyyppiset hiukset kuin mulla. Paksut, mutta rasvoittuvat ja menevät sotkuisen näköisiksi helposti. Mutta toisaalta tilanne on nyt parempi kuin tyyliin 11-vuotiaana. Olin tuolloin hieman laiska käyttämään hoitoainetta, jonka seurauksena hiukset eivät tainneet koskaan näyttää siisteiltä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^! Hiusten rasvoittuminen taitaakin olla nopeampaa biologisilla miehillä :( Olen kuullut ja lukenut joidenkin pärjänneen naishormonit aloitettuaan jopa viikon pesemättä hiuksia.

   Poista
  2. Hormonithan vaikuttaa myös hiuksiin. Tekee kuulemma pehmeämmät hiukset. En jaksa omaa hormonikorvaushoitoa odottaa, kun tällä hetkellä aika karheat hiukset, vaikkakin hoitoaineen myötä on vähän pehmentyneet. x) Tuon rasvoittumisen vähenemisen voi varmaan selittää sitten sillä, että tulee huokosten välistä vähemmän tavaraa jne. :)

   Poista
 4. Toi toka kuva on kiva! :)

  ps. Liian laiska kirjautuakseen google-tilille x) t. Riika

  VastaaPoista
 5. Tuo on kyllä totta, että palvelualalla ei ole suotavaa pukeutua silmäänpistävästi. Mukavaa olisi jos elettäisiin maailmassa jossa kaikki voisivat pukeutua kuten tahtoisivat, herättämättä muiden huomiota. >w<
  Itse tänään taas pitkästä aikaa sain koulussa ilkeitä katseita, mutta kun en töissä ole niin puen päälleni ihan mitä haluan.
  (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧

  Siun hiukset ne vaan näyttää ihanammilta postaus postauksen jälkeen! :3 hyvin sopii tuon asukokonaisuuden kanssa
  Ja kaverini lähti juuri myös Japaniin vuodeksi vaihtoon, Nagoyaan! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäreiluintahan tässä on se, että täysin identtinen look ei olisi ollenkaan silmäänpistävä biologisella naisella mutta minun päälläni tietysti olisi.
   Juuri oikea asenne sinulla kun pukeudut täsmälleen haluamallasi tavalla koulussa etkä välitä ilkeyksistä, mahtavaa.

   Oi kiitoksia :) Kampaaja muuten ehdotti liukuvärjäystä (tyvestä tumma ja latvoista vaaleampi), vähän houkuttelisi sekin!
   Upeaa että kaverisi pääsi sinne vaihtoon! Japaniin vaihtoon lähtevien suomalaisten määrä taitaa nousta vuosi vuodelta. Hän on kyllä onnekas kun saa olla kokonaisen vuoden!

   Poista
  2. Aivan totta. Sinun tilanteesi on niin väärin, koska vaikka nainen oletkin, et saa ilmaista sukupuoli-identiteettiäsi vapaasti joka tilanteessa. Poika kun olen niin itseeni vaikuttaa eniten se iänikuinen totuus, että tytöt voivat pukeutua helpommin poikamaisesti, kun taas pojan ei ole yhtä suotavaa käyttää tyttömäistä vaatetusta, johtuen nyky-yhteiskunnasta. Mutta maailma muuttuu ja saa nähdä milloin päästään siihen yhteisymmärrykseen, että esim. vaatteet, hiusten pituus tai meikki ovat sukupuolesta riippumattomia, jolloin jokaisella olisi mahdollisuus näyttää miltä hyvänsä, oli sitten minkä tahansa sukupuolen edustaja.

   *hengitys tauko* ... taisi lipsua ote tämän tekstiryöpyn kannalta, heh. pahoittelen :'D

   Hieno idea kampaajalta! Kokeile ihmeessä, jos siltä tuntuu! :3

   Poista
  3. Itse asiassa joskus menneisyydessä myös miehet käyttivät meikkiä. Muinainen Egypti, Antiikki, muinoin Ranska... Voitaisiin periaatteessa sanoa, että ollaan tultu noista ajoista hieman takapakkia. :D

   Poista
  4. Tuomas, hyvä tekstiryöppyhän se oli! Tyttömäisten poikien paheuksunta on peräisin oikeastaan jo vanhoista yhteiskunnista, joissa tyttönä/naisena oleminen yhdistettiin heikkouteen ja poikana/miehenä oleminen puolestaan vahvuuteen (ja valtaan, itsenäisyyteen ym.). "Vahvuuteen" pyrkiminen on luonnollisesti mielletty hyväksi asiaksi, kun taas "heikkouteen" suuntautuvia on halveksuttu ja oudoksuttu. Tarkemmin en tiedä ilmiön historiaa, mutta tämä kai nykyajattelunkin pohjana kummittelee.

   Velo, totta :D Ja muinoin vaaleanpunainen oli poikien väri, vaaleansininen tyttöjen.

   Poista
  5. Olen muuten tehnyt sellaisen huomion, että naisellinen pukeutuminen liitetään usein seksuaalisuuteen, eli "naiseksi laittautuminen" kehosta riippumatta mielletään seksuaalisuuden ilmaukseksi :o Ihmisten suhtautumisessa on iso ero riippuen siitä, pukeudunko (cis-naisena) neutraaleihin vaatteisiin vai pukeudunko nimenomaan naiseksi. Vaikka kyse ei ole siitä, haluanko ilmaista seksuaalisuuttani, vaan siitä, miltä haluan näyttää millonkin. Myös ihmiset, joiden kanssa liikun, kommentoivat naiseksi laittautuneita naisia ihan eri tavalla kuin neutraalimmin pukeutuneita naisia. ("Kato, toi on varmaan epätoivosesti munan perässä, ku on tollanen mekko!") Cis-naisilta tämä on jostain syystä yleisesti hyväksytympää kuin muiden sukupuolten edustajilta.

   Eli mielestäni sen lisäksi, että feminiinisyys liitetään heikkouteen, se liitetään mielestäni myös avoimeen seksuaalisuuden ilmaisuun. Arkikielellä feminiinistä ulkonäköä ilmaiseva on usein "tyrkky"! (Ja siksi on tavallaan ihan ymmärrettävää, etteivät cis-naisetkaan saa näyttää asiakaspalvelutyössä ihan miltä tahansa. Ihmisillä on ylipäätään kummallisia mielikuvia muiden ulkonäköön liittyen..)

   Poista
  6. "Cis-naisilta tämä on jostain syystä yleisesti hyväksytympää kuin muiden sukupuolten edustajilta." Tätä pitää siis täsmentää: cis-naisten kohdalla seksuaalisuuden ilmaukseksi tulkittu pukeutuminen hyväksytään jostain syystä helpommin. :)

   Poista
  7. Hyvä huomio tuo seksuaalisuuden ilmaukseksi tulkitseminen. Tosi mielenkiintoista, miten ihmisten ajattelu toimiikaan noin :/ Omienkin kokemusteni mukaan se pitää paikkansa. Tämänkin postauksen asua päälle laittaessani olen välillä ajatellut, että sitä pidetään kadulla varmaan melko "tyrkkynä" lyhyen hameen takia, vaikka "tyrkkyys" ei ole tarkoituksena - tosiasiassa mä vain yksinkertaisesti haluan pukeutua niin.

   Poista
 6. Onpas naisellisia kuvia tässä postauksessa, varsinkin tuo toinen kuva <3 ;_____; sun hiuksethan kasvaa ihan sairaan nopeesti ja asusikin on tosi nätti tässä postauksessa! Pidä hauska pitkä kesäloma, oot ansainnu sen :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirveästi ;__;!
   En nyt tiedä olenko mä sitä erityisesti ansainnut, koska tuntuu että mun elämä on usein arkenakin melkoista lomailua :c Mutta kiitos ja hyvää loppukesän jatkoa sinulle ^^!

   Poista
 7. Mulla ei ole mitään mullistavaa asiaa, mutta pakko tulla sanomaan samaa, mitä muutama muukin on näköjään huomannut. Tuo toinen kuva ; _________ ; Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään mullistavaa tarvitakaan - kiitos silti ihan hurjasti! ^^
   (Itsekin pidän kakkoskuvaa onnistuneimpana, mutta tykkään aika paljon ykköskuvastakin, jota en myöskään pidä kovin poikamaisena :'D Vai?)

   Poista
 8. Ihana blogi, luin kaikki tekstit ja liityin lukijaksi. Täytyy myös sanoa, että oot kyllä muuttunut paljon tyttömäisempään suuntaan blogisi aikana ja sun omat hiukset on ihanat :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kaikkiko! Oi, kiitän mielenkiinnosta ja ihanaa että liityit <3! Kiitos myös tosi tosi paljon!!

   Poista
 9. oo tuo toka kuva on tosi kaunis! ja sun tukka on täydellinen :o <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon <3!! (Pahoittelut näin myöhäisestä vastauksesta!)

   Poista
 10. Täällä Jyväskylässä on yksi viihtyisä kuppila, jossa on töissä (ilm. ihan ravintolapäällikkonä) henkilö, jonka sukupuolen pystyimme työkavereiden kanssa päättelemään vasta nimikyltistä. Ja siis varmasti ihan tarkoituksellista häneltä näin. Ja siis kokonaan hyvässä hengessä asiaa keskenämme pohdittiin, veikkaukset taisi mennä suunnilleen 50/50. Ei ole yhtään estänyt ko. paikassa käyntiä. Päinvastoin

  VastaaPoista
 11. ...on kiva, kun näkee erilaisia ihmisiä. Kyllä pääasia on mukavassa paikassa ja osaavassa asiakaspalvelussa, eikä siitä, mitä juomanlaskijalla on housussa :) Toki muuten siisti olemus ja hyvä hygienia on oleellista ko. hommassa, mutta että sukupuoli tai "sukupuolettomuus"...ei. Ymmärrän kyllä jos joku (ahdasmielinen) ravintoloitsija asiaa pohtii, mutta asiakkaan näkökulmasta on vaan hyvä, että tarjoilijoita on moneen lähtöön -niin kuin ihmisiä nyt muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hyvä ajattelutapa :) Mutta vaikka ravintoloitsija ei edes itse olisi ahdasmielinen, hän saattaa kuitenkin ajatella, että riittävän suuri osa kansasta ei vielä ajattele noin positiivisesti esimerkiksi transsukupuolisen tarjoilijan nähdessään, jolloin transsukupuolisuuden esiintuominen voisi olla ravintolalle tappiollista. En ole itse ravintolakoulua käynyt, joten en tiedä tarkkaan kiellon taustoja, mutta koulun käynyt kaverini esimerkiksi neuvoi minua olemaan käyttämättä hametta, vaikka se kuuluisi kyseisen paikan naistarjoilijan asuun. Todella sääli, mutta eipä näihin juttuihin kai mitään pysty vaikuttamaan.

   Poista