perjantai 15. helmikuuta 2013

Makeup guidance!

Kuun alussa Amanda esitteli minulle tarjouksen, jolla sai INGLOT-meikkiopastuksen (normaalisti 60 e) vain 12 eurolla. Ostoon meni! Olin jo pitkään miettinyt, että olisi kiva kuulla ammattilaiselta, millainen meikki sopii juuri minun kasvoilleni. Varasin ajan tämän viikon keskiviikoksi ja odotin päivää suurella innolla.

Halusin saada vastaukset ainakin näihin kysymyksiin:
- miten saan parhaiten häivytettyä miehisiä piirteitäni (mm. nenä, leuat)?
- millainen silmämeikki sopii silmiini, joissa luomea ei edes näy paljoa silmien ollessa auki?
- millainen meikkivoide sopii juuri minun iholleni?
- miten saan parhaiten peitettyä "viikseni"?

At the beginning of this month Amanda showed me a promotion which offered an INGLOT makeup guidance only for 12 e (normally 60 e). Of course I bought it! For a long time I had been thinking about going to see a professional to find out what kind of makeup suits me best. So, I reserved a time for this week's Wednesday, and I was looking for it with enthusiasm!

I wanted to find answers at least to these questions:
- how can I downplay my masculine features (nose, jaws, etc.)?
- what kind of eye makeup fits my eyes (in which eye shadow can't even be seen very clearly when they are open)?
- what kind of foundation best fits my skin?
- how can I cover my "moustache"?


Minä kesken meikkauksen. Ilman peruukkia en (vielä) näytä kovin naiselliselta.
Me being made-up. I don't look that feminine without a wig (yet).


Meikkaus oli tosi mukava kokemus. Palvelu oli erittäin ystävällistä, vaikka olin ilmeisesti kyseisen liikkeen meikkausopastuksen ensimmäisiä (fyysisesti) miespuolisia asiakkaita. Sain myös jonkinlaiset vastaukset kaikkiin kysymyksiini, ja etenkin silmämeikkiin kuulin tosi hyviä neuvoja. Meikistä tuli hieman hillitympi kuin yleensä, mutta ehkä se on vain hyvä juttu. (Tuntuu, että valokuvissa näkyäkseen meikin pitäisi kuitenkin olla hieman voimakkaampi.)

It was a really nice experience. Service was very friendly, even if I was one of the first male customers coming to that makeup lesson. I also got some answers to all my questions, and I learned especially lot about eye-makeup. The makeup became a bit more restrained to what I usually do but maybe it's just a good thing. (However, to stand out more in pictures, the makeup should be a bit more intense I think.)

Ostin myös uusia meikkejä: meikinpohjustusvoiteen, luomivärin pohjustajan sekä meikkivoiteen! Etenkin meikkivoiteesta olen iloinen, sillä sen pinta ei näyttänyt ihollani yhtään niin epätasaiselta kuin aiempien meikkivoiteiden.

I also bought some new makeup products: under makeup base, eye makeup base and foundation! I'm very happy especially about the foundation as its texture looks a lot better on my skin than that of my previous ones.


Valmis meikki:
Completed makeup:


Päivän asuni oli perus arkiasu: musta mekko (UFF) ja kaverilta saatu ihana paita. Jostain syystä seuraavissa kuvissa naamani kiiltää kummasti.

My outfit is a basic casual outfit: black dress (UFF) with a lovely shirt from a friend.
For some reason, in the next pictures my face is shining strangely.



***

Viikonlopun oleskelen Lahden Desucon Frostbitessa. Onkohan teitäkin tulossa sinne :)? Moikkaamaan saa taas tulla!
I'll spend the weekend at Desucon Frostbite in Lahti. Maybe some of you are coming too :)? You're welcome to say hi to me!

46 kommenttia:

  1. Sulla on muuten oikeesti kiva tyyli! :)

    VastaaPoista
  2. Minä tulen UtaPri cossiryhmän kanssa! Tulen antamaan sinulle ruusun, jos ehdin sinua näkemään! Info-pisteen läheisyydessä ollaan koska meillä on 11 maissa photoshoot kuvaukset! :3

    VastaaPoista
  3. Oot niin nätti! ^^ Täytyy moikata sua Frostissa jos näen sut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥! (Toivottavasti oon huomenna vielä nätimpi ^^) Frostissa nähdään :3!

      Poista
  4. Aivan tajuttoman söpöä jälleen kerran <33 Millanen asu sulla on Frostissa? Mietin vaan että tunnistanko sut muiden söpöjen ihmisten joukosta ^ ^
    U

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ;_; <3! Mulla on Frostissa sini-musta-valkoinen lolita-asu C:! Luulen että mut tunnistaa aika helposti, olen niin pitkulakin 8D...

      Poista
  5. Iiiihhh!!! Ooot ihan sairaan söppänä höppänä <333333333

    VastaaPoista
  6. See u tomorrow honey ;3

    VastaaPoista
  7. Vois tulla moikkaa sua huomenna, ku en uskaltanu traconissa sillo ku näin sut >.< En kyl tiiä uskallanko nytkää ku oon niin ujo etten ees tiiä mitä sanoisin jos näkisin sut :'D
    Mut toi meikki sopii sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^^! Ja totta kai voit C: (ehkä jo moikkasitkin, pahoittelen että vastaan vähän myöhässä)

      Poista
    2. juu kävin moikkaamassa :) jälkeenpäin ku mietin nii vaikutin must tökerölt >.< toivottavasti et saanu musta huonoo kuvaa, mut oon vaa niin tökerö sosiaalisissa tilanteissa ;D

      Poista
    3. En saanu kenestäkään moikkaamaan tulleesta tökeröä kuvaa :D! Toivottavasti itse en ollut ihan tökerö, olin nimittäin vähän väsynyt huonosti nukutun yön jälkeen (enkä itsekään ole mestari sosiaalisissa tilanteissa ^^') Mut oon niin iloinen että mua tultiin moikkaamaan ^w^!

      Poista
  8. Toi meikki sopii sulle kyllä tosi hyvin :3 Oon nähnyt sut pari kertaa eri coneissa, mutta vasta vähän aikaa sitten löysin sun blogin, tykkään tästä paljon! (: Sun asut coneissa on ollut ihan mielettömän hienoja!

    VastaaPoista
  9. Ehe, saako tulla moikkaa? nwn En varmaa uskalla, mutta kai mä sitte c::

    VastaaPoista
  10. Ihan hyvän näköinen meikki! tuli vielä mieleen että oletko katsonut netistä pohjameikki/varjostustutoriaaleja - ylipäätään sinulle voisi sopia naisellisuuden ja lolitamaisuuden korostamiseen meikkivoide/puuteri, joka on vaaleampi kuin oma ihosi.

    http://www.youtube.com/watch?v=oGpLLWnO3XY

    Tämän tyypin meikkitutoriaalit ovat todella hyviä, on ilemisesti oikea meikkitaiteilija ja meikka apaljon julkkiksia työkseen. :) Kannattaa keskittyä paljon niihin tutoriaaleihin joissä käsitellään myös ihon maikkus, se on loppujen lopuksi kaikkein suurin osa onnistunutta meikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsonut netistä melko vähän meikkitutoriaaleja enkä tuohon linkkaamaasikaan ollut vielä törmännyt. Kiitoksia, ehkäpä siitä (ja hänen muista tutoistaan) on apua :)! Tutoriaaleissa on tuntunut yleensä olevan masentavaa vain se, että se mikä toimii yhdellä, ei yleensä toimikaan minulla :c (Tai sitten en osaa soveltaa asioita oikein :D)

      Totta, oikeanlainen ihon meikkaus olisi tosi tärkeää - jostain syystä se vaan ei ole koskaan onnistunut minulla oikein kunnolla. Ihonvärini on tummempi kuin naisilla keskimäärin, mikä vaikeuttaa vaalennukseen sopivan, juuri oikeanlaisen meikkivoiteen valitsemista (ettei lopputulos näytä luonnottomalta). Nyt annoin enismmäistä kertaa ammattimeikkaajan valita meikkivoiteen, mutta siitä taisi kuitenkin tulla liian tumma. (Minun olisi pitänyt mainita enemmän naisellisuudesta >.<) Naamani myös alkaa "kiiltää" jo 15 min meikkauksen jälkeen, joten puuteria saa olla koko ajan lisäilemässä - syynä on kai rasvainen ihoni. Meikinpohjustusvoiteestakaan ei tunnu olevan ihan niin paljon hyötyä kuin olisin toivonut.

      Toivottavasti vielä joku päivä (=pian!) löydän meikkivoiteen, joka on tarpeeksi vaalea eikä ala kiiltää niin helposti ^^'

      Poista
  11. P.S. Tuli vielä mieleen, että itselläni on taipumusta tali-ihottumaan päänahassa (kuulemma "yleensä miesten vaiva"...) ja siten myös naamassa erittäin rasvoittuva mutta toisaalta paikoittain kuiva iho joka vaatii kuorintaa tai mustapäätilanne lähtee käsistä. Jos itsestäsi kuulostaa tutulta tai muuten tuntuu että rasvaa on turhan paljon, suosittelen lämpimästi Body Shopin

    Tea tree -kasvopesua/kuorintaa
    http://www.thebodyshop.fi/fi/tea-tree-blackhead-exfoliating-wash/58335/dp?openGroup=366

    ja merileväsarjan kasvovoidetta.
    http://www.thebodyshop.fi/fi/seaweed-mattifying-day-cream/90642/dp?openGroup=369

    Tuo kosteusvoide on ensimmäinen, jonka kanssa naamani oikeasti rasvoittuu vähmemän kuin ilman kosteusvoidetta. Eivät ole ihan halpoja, mutta en ole kyllä katunut vaikka yleisesti olen todella pihi kaiken maailman kasvotuotteiden kanssa. Ostaessnai ajattelin, että myyjät varmaan puhuvat vaan myydäkseen, mutta piti sitten kuitenkin paikkansa näiden toimivuus ainakin meikäläisen kohdalla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih! Nuo kuulostavat esittelytekstien ja kokemustesi perusteella juuri sopivilta tuotteilta minulle. Tässä asiassa ei saa antaa hinnan haitata, koska haluaisin todella ihoni kuntoon. Kiitos! Yritän ostaa nämä lähiaikoina.

      Poista
  12. mielestäni sulle voisi sopii paremmin neutraalimmat silmämeikit (ruskea, beige ja kaikki luonnonläheiset värit) ja huulet voisivat olla vaaleammat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa juuri sellaiselta meikiltä, jollaiseen itse yleensä pyrin. Nyt annoin meikkaajalle aika vapaat kädet (maintisin vain että halusin minulle sopivan naisellisen meikin), ja tällä kertaa tuli tällainen. Opin toki joitain uusia juttuja meikkaamisen suhteen, mutta en usko että tulen tekemään tällaista silmämeikkiä ja näin kirkkaita huulia enää.

      Kiitos mielipiteestä, oon kyllä samoilla linjoilla :)

      Poista
  13. Vau! näytät tosi naiselliselta tuossa lähikuvassa peruukin kanssa. Ja tosiaan joskus less is more, eli luonnollisempi meikki kaunistaa/näyttää naisellisemmalta kuin yybervahva meikki tekoripsineen kaikkineen (jälkimmäsestä voi tulla vähän drag queen- vaikutelma, jopa siis minullakin vaikka synnynnäinen tyttö olen). Mielestäni tuollainen suoraan leikattu otsatukka sopii myös sinulle erityisen hyvin ja saa sinut näyttämään tyttömäisemmältä, eli kunhan omat hiuksesti kasvavat niin ei olisi ollenkaan huono hiustyyli sinulle :) Tsemppiä transpolikäynteihin, ja toivottavasti saamme pian taas lukea niistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ^w^! En pitänyt sitä kuvaa ihan parhaimmistoon kuuluvana, mutta tosi kiva kuulla jos siinä näkyy naisellisuutta! Viikonloppuna kokeilin myös vähän luonnollisempaa meikkiä kuin mulla yleensä on (ei enää kaksia yläripsiä päällekkäin ja lopulta poistin myös alaripset), ja tykkäsin c:

      Mukava kuulla että otsatukka näyttää sopivalta! Sitä varmasti kokeilen heti aluksi, kunhan omat hiukset kasvavat :).

      Transpolikäynneistäkin tulee toki juttua! Viime aikoina ne vain ovat toistaneet niin samaa kaavaa, ettei niissä juuri ole ollut uutta kerrottavaa. Mutta kyllä mä varmaan pian jotain fiiliksiä niistäkin kirjoitan :3. Seuraavaan käyntiin on tosin aikaa vielä 2½ viikkoa.

      Poista
  14. Hei, hymyile vaan rohkeasti enemmän! :) Sulla on ihana hymy niin näytä se :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, kiitos ^^'! Kummasti se hymyily on taas unhotunut viime aikoina...

      Poista
  15. Näin sinut desussa, mutta en kehdannu tulla moikkaamaan, vaikka pokemonystäviä on yhteisiä:) Mutta mekkosi oli kyllä aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh kiitos paljon! No mutta ehkäpä ensi conissa sitten, jooko? :)

      Poista
  16. Moi! Veikkaan, että olet saanut monta samantapaista kommenttia ennenkin, mutta eipä se minua jarruttele. Olen satunnaisesti käynyt kurkkimassa blogiasi aina silloin tällöin, koska olen pitänyt sinua kiinnostavana persoonana. Näin sinut Pride-kulkueessa ensimmäisen kerran (olin vain yleisönä) ja jälkeenpäin ihailin asuasi ottamistani valokuvista. Animeconissa sitten näin sinut taas ja ujosti kävin jälleen ottamassa kuvan, mutta en oikein mitään sosiaalisesti nolona uskaltanut sanoa. Sitten jotain ihmeen kautta löysin tämän blogisi.

    Olen tavattoman laiska lukemaan blogeja, mutta tänään kolusin Momochuu no sekain ensimmäisestä merkinnästä tähän viimeisimpään. En voi muuta kuin kiittää mielenkiintoisesta lukukokemuksesta ja kehua sinua rohkeudestasi olla sitä mitä olet (: Kehityksesi tyttöilyn saralla on myös ollut huima. Surullista lukea, miten huonosti perheesi sinut hyväksyy tässä asiassa.
    Eräs naispuolinen kaverini tuli vähän aikaa sitten "kaapista" ja paljasti haluavansa olla poika. Olen siis ihan lähietäisyydeltä saanut seurata hänen matkaansa tytöstä pojaksi ja nähnyt millaisia ongelmia hän on kohdannut. Sinun dilemmasi on päinvastainen, mutta niissä on varmasti paljon samaakin, vaikka Suomen katukuvassa mies mekossa onkin joillekin vaikeampi asia hyväksyä kuin nainen miesten vaatteissa. Mutta mitä varmempi olet siitä, että olet nainen naistenvaatteissa, sitä helpompi tuollaiset tilanteet on kohdata.

    Anyway, vaikutat loistavalta ihmiseltä. Jatka upeana olemista äläkä anna lannistajien lannistaa! ^-^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Momochuu kiittää ihanasta kommentista ^w^ ♥!

      Toivon, että prosessin myötä tuo "mies mekossa" -vaikutelmakin pikku hiljaa poistuisi ohikulkijoiden mielestä ja että minua alettaisiin pitää entistä selkeämmin naisena. Varmuutta pitäisi kyllä edelleen saada lisää - olen itse itseni pahin vihollinen ><.

      Anyway, yritän pitää lipun korkealla :3! Kiitos paljon!

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Jeii kiva :D! Teen pienen Desu-postauksen, kunhan coniväsymys on laantunut ja vaadittavat koulujutut hoidettu c:

      Poista
  18. Tuo meikki sopi(i) siulle tosi hyvin. :3

    mutta ööh. tätä on tylsä toistaa jokasessa kommentissani, mutta näin siut(kin) Frostissa, seurani ihasteli kovaan ääneen "kaunista loli-tyttöä". :3 ja kaunishan sie olitkin.

    VastaaPoista
  19. sä tarviit vyötärön ja naisellisemman pyllyn niin paketti on kasassa!

    VastaaPoista
  20. luulen että onnistuisit luomaan itselles enemmän muotoja, jos nostat hametta hippasen ylemmäs paidan päälle, tämä siluetti mielessä http://www.retro-housewife.com/images/fashion/1950/vintage-50s-red-polka-dot-full-skirt-dress.jpg T: sama anonyymi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Se kyllä varmasti näyttäisi muodokkaammalta. Tässä asussa se vain ei oikein onnistu, koska tuo musta on itse asiassa mekko, jonka päälle laitoin paidan (eli en oikein saa nostettua sitä järkevästi paidan päälle). Mutta seuraavissa (arki)asuissa kokeilen tuota hameen nostamista C:

      Poista