tiistai 5. helmikuuta 2013

Surprising present & face mask!

Pari viikkoa sitten oli syntymäpäiväni, ja täytyy sanoa, että eräs vanhemmiltani saatu lahja yllätti minut täysin:

I had my birthday a few weeks ago, and one present from parents really took me by surprise:


PINKKI Samsung Galaxy Tab -suojakuori! Yleensä kun vanhempani ostavat minulle lahjoja, niiden värit ovat yleensä perinteisiä "poikien värejä". Mutta tällä kertaa olikin tosi yllättävää (ja ihanaa!) löytää lahjapaketista pinkki asia! Kaupassa oli kuulemma kaksi vaihtoehtoa, pinkki ja valkoinen, mutta valkoinen olisi kuulemma mennyt liian helposti likaiseksi käytössä. Toisaalta eihän heidän olisi ollut aivan pakko ostaa kumpaakaan, voihan tablettia käyttää ilman kuortakin. Aloin miettiä... mitäpä jos vanhempani halusivat tällaisella tavallista söpömmällä lahjalla viestittää, että he olisivat hiljalleen hyväksymässä naisidentiteettini? Tosin hehän luulevat sen olevan vain "transvestiitti-identiteetti" (eli satunnaiseen pukeutumiseen liittyvä), koska en vielä ole paljastanut heille mitään prosessista ynnä muusta. Joka tapauksessa lahja oli ihana, ja ehkä pienoinen merkki asennemuutoksesta :)

A PINK Samsung Galaxy Tab cover! Usually, when my parents buy me presents, their colours are always those traditional "boys' colours". Therefore, it was really wonderful to get a lovely pink surprise from them. They said there were two alternatives in the shop, a white one and a pink one, but they said they didn't choose the white one since it would've gotten dirty so easily. On the other hand, they didn't absolutely HAVE to choose either of them because you can pretty safely use a tab even without a cover. I have my thoughts about this... maybe my parents tried to indicate by this that they are slowly starting to accept my female identity? Well, they still think it's a "transvestite identity", as I haven't told them anything about the process yet. Anyway, this present was great, and maybe a small sign of a change in attitudes :)

Olen muuten vähän aikaistanut suunnitelmaani ja ajatellut, että kertoisin prosessista vanhemmilleni jo 2.3. - silloin menen seuraavan kerran heidän luokseen (jos 9.2. ei lasketa, mutta se olisi jo aivan liian pian). Toisaalta tekisi mieli lähettää jo sitä ennen vaikka äidille sähköpostiviesti, jossa selittäisin vähän asioita, koska sitten en livenä joutuisi aloittamaan ihan nollasta (menisin varmaan paniikkiin). Sydän hakkaa jo nyt, kun vain ajattelenkin paljastamista. Miten ikinä pystyn siihen?!? Viimekin "keskustelusta" (1.1.2012) jäi niin kammottavat muistot...

I've changed my plans a bit: I think I could make the revelation to my parents as early as March 2nd. That's when I'm going to go to their place next time (except for February 9th, but that's way too early). On the other hand, even before that, I'd like to send my mom an email where I could explain the situation a bit, so I wouldn't have to start everything from zero (I think I would panic). My heart is beating rapidly even when I'm just thinking about this. How can I ever do it?!? Even the last "discussion" gave me some really bad memories.

Nyt kuitenkin vähän kevyempään aiheeseen. Tammikuun alussa vihdoin aloitin säännöllisen kasvonaamioiden käytön. Kasvonaamiot ovat niin ihania, että oikein harmittaa, etten ole käyttänyt niitä aktiivisesti jo aiemmin. Ennen käytin silloin tällöin vain H&M:n yksittäispakattuja naamioita, mutta sitten löysin nämä todella kätevät Freemanin kasvonaamiot, joista riittää moneksi viikoksi. Vasta yhtä naamiota olen kokeillut (Avocado & oatmeal), mutta se on osoittautunut tosi hyväksi. Viikonloppuna äitini jopa kehui ja ihmetteli, olinko tehnyt jotain iholleni, kun se näytti niin hyvältä. "E-enhän minä" :D. Ostin myös tuollaisen verigreippi-kuorintajutun, jota olen käyttänyt vasta kerran.

But now about some lighter topics! At the beginning of January I started using face masks regularly. Face masks are so lovely that it's a bit sad I didn't start using them actively even earlier. Before I just used some single-packaged face masks by H&M, but they I found these really great products that last for many weeks: face masks by Freeman. This far I've only tried one mask (Avocado & oatmeal), but it's proven to be very good. In the weekend my mom even asked if I had done something to my skin as she thought it looked so good. "No, nothing" ;D. I've also bought that pink grapefruit peeling product which I've only used once.


Toinen on uusi ja toinen on rypyssä.
The other one is brand new and the other one is creased.


Tällaiselta sitten näytän ilman meikkiä, kasvonaamion kera.
This is how I look without makeup, wearing a face mask.


Äh, miten nämä kuvat ovat näin epätarkkoja, vaikka minulla on uusi hieno kamera... Kaikki tänä vuonna blogiin laittamani kuvat on otettu uudella kameralla, mutta ei niissä paljoa eroa huomaa aiempiin verrattuna. Pakko oppia käyttämään sitä paremmin.

How can all these pictures be so unclear even though I have a great new camera... In fact, all the pictures taken this year have been taken with the new camera, despite the bad quality. I'll really have to learn to use it better.


Transpoliasiaa (ja muuta) sitten lähipäivinä tulevassa postauksessa~
Impressions about transpoliclinic (and else) coming in my next blog text in a few days~

41 kommenttia:

 1. Tuo tabletin suojakuori on aivan älyttömän suloinen! ♥ Oon tätä blogia seuraillut tosi kauan ja vaikutat (varmasti myös olet) aivan ihana persoona! Sun hymys on tosi vallottava :) Toivon niin kovin, että sun vanhempas alkaisivat täysin hyväksymään sun todellista sinää vai minää, miten se tällaisessa muodossa kirjoitetaankaan :D Pidän sulle sormia ristissä! ♥ ja kiitos tästä upeasta blogista jota on aina yhtä suuri ilo seurailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nopa! ♥♥♥ :) Ilo kuulla!
   Ehkäpä mun vanhemmat hyväksyykin tän paljon helpommin kuin luulin (kun selitän asiat juurta jaksain), ja kaikki jännitys olikin turhaa :D Tuskin niin käy, mutta nyt on jotenkin aika hyvä tunnelma itselläni~

   Poista
 2. Myöhäiset synttärionnittelut sulle! :) Osaatko muuten yhtään kertoa, minkätyyppiselle iholle noi kasvonaamiot sopii? :D Kun oon monilta kuullut noista kehuja ja vähän houkuttaisi kokeilla, mut mitään kamalan kosteuttavaa en uskaltais oikeen rasvanaamalleni läästiä. :D

  Toivon muuten tosiaan, että vanhempies suhtautuminen on muuttumassa. :) Ehkä niillä vaan on mennyt hetki sopeutua näinkin isoon asiaan. Mut aww, vaikutat niin hirveän suloiselta persoonalta ja vaikken missään virallisilla lukijalistoilla roikukaan niin stalkkaan tätä blogia kyllä lähes päivittäin. :D Yksi harvoja, joita oikeasti jaksan aktiivisesti seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih kiitos! :) Itsellänikin on aika rasvainen iho, mutta tuntui kyllä hyvin toimivan o:! Ainakaan en keksinyt mitään negatiivista tästä. Eli itse ainakin suosittelisin tätä varmasti sinullekin :). Minusta tämä ei ole kovin kostuttavaa.

   Niin, ehkä se muuttuu vähitellen. Tuota "isointa" asiaa eli ihan pysyvää fyysisen sukupuolen muutostahan he eivät tiedä, mutta ehkä he muuten ovat totutelleet "erilaisuuteeni".

   Ai lähes joka päivä *-*! Voih, kunpa saisinkin tänne enemmän uusia postauksia, etteivät käyntisi menisi hukkaan :D Mutta kiitos! ♥

   Poista
 3. Myöhäiset synttärionnittelut:)! Hei, olisi kiva, jos tekisit noista ihonhoitotuotteista vähän isompaa postausta mikäli mahdollista. Oon katsellut noita samaisia tuotteita kaupassa ja mietin miten vaikuttavat ja millaista lopputulosta niillä saa aikaan:>.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Iris :)! Vai isompaa postausta, ehkäpä...! Minkä tyyppisiä asioita haluaisit kuulla jo mainitsemiesi lisäksi :>?

   Poista
 4. Onnea ja tukea paljastukseesi :-) <3 Kun katselin noita kuvia missä sinulla oli kasvonaamio muttei silmämeikkiä, niin en voinut olla miettimättä kuinka kivoilta kasvosi näyttivätkään silmissäni. Kannattaa katsoa meikkitutoriaaleja Youtubesta ja lueskella erilaisia meikkikirjoja, koska mielestäni oikeanlaisilla varjostuksilla ja vastaavilla sutimisilla piirteistäsi voisi saada entistä pehmeämmät ja naiselliset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wiih kiitos ♥ ^w^! Kunpa nyt tietäisin, minkälainen sutiminen minuun tepsisi! Youtubesta oppimista vaikeuttaa se, että lähes kaikki tutoriaalien tekijät ovat syntyperäisiä naisia ja omaavat paljon naisellisemmat kasvonpiirteet kuin minä, joten toistaiseksi en ole ainakaan mielestäni löytänyt täysin minulle sopivaa tutoa. MUTTA minulla on ensi viikolle varattuna Inglot-meikkiopastus! Teen siitä sitten postaustakin :D Opin varmaan aika paljon, ainakin tiedän tarkkaan mitä kaikkea aion kysyä (esim. mikä meikkivoide minulle sopisi, miten häivyttäisin parhaiten leuan ja nenän miehekkyyttä varjostuksilla, millainen silmämeikki minulle sopisi, ym. ym.!)

   Poista
 5. Eikä! Oon ihan innoissani sun puolesta; kuulostaa siltä että vanhempasi alkavat jollain tapaa jo hyväksyä asian. Ja hyvää synttäriä tosiaan! :D Tuntuu oudolta ajatella, että oon lukenut tätä blogia jo vuoden verran. Muistan ne alkuajat, kun odottelin ensimmäisiä blogisi tyttökuvia.. Tuntuu että vanhenen kauhean nopeasti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos obsis :D! ♥ Miten ihanaa kuulla että oot viihtynyt blogini parissa koko tämän vuoden! ;_; Toivottavasti viihdyt jatkossakin.

   En usko että vanhenet kovin nopeasti :D... Oma vanhenemiseni tuntuu varmaan 10 kertaa nopeammalta johtuen siitä, että tavallaan "menetin" poikana ollessani niin monta vuotta, ja vasta ehkä tämän vuoden aikana pääsen alkamaan olla oma itseni, siis nainen. (Pakko nyt vaan yrittää mieltää tämä 23 v tosi nuoreksi iäksi c:)

   Poista
 6. Hyvää (myöhäistä) synttäriä!
  Ehkäpä vanhempiesi suhtautuminenkin pikkuhiljaa muuttuisi kun tajuavat, miten tosissasi olet ton asian kanssa. :) Kannattaa varmaan silti kertoa aika varovasti, voi olla että se viesti olisi ihan hyvä idea...
  Kyllä sä pystyt siihen! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ♥!! Pitää vaan kerran rohkaistua, ja sitten se on tehty :) Yritän olla varovainen. Ehkä elämään tarvitaan jotain tällaista pientä jännitystä...

   Poista
 7. Hei ihanat suojakuoret! Kyllä tuo minusta näyttää jonkinlaiselta merkiltä... ;)

  Ja ihana toi: "Enhän mä mitään mun iholle ole tehnyt..." ;D Uskon että on ihana tunne kun joku kehuu että iho on hyvässä kunnossa! Koska itsellä ainakin välillä ärsyttää ihon huono kunto.

  Ja hei vielä, onhan tää kertomisjuttu todella vaikeeta mutta toivottavasti et stressaa tai pelkää liikaa. Yritä vaan kertoa asia niinkuin on. Vaikka alku olisikin hankalaa niin aina aika auttaa asiaa, muista se. :) Ei muuta kuin tsemppiä! Girl you can do it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarisu-chan ^^! Ihoni ei todellakaan vielä hyvä ole, mutta äitin silmissä ilmeisesti on, koska hän on tottunut siihen että se on aina niin huonona :P

   Joo, nyt suunnittelin että lähetän äidille kaikesta kertovan mailin ensi maanantaina. Silloin olen juuri tullut pois heidän luotaan takaisin Helsinkiin, jolloin heille jäisi paljon aikaa sulatella aikaa keskenään. Seuraavalla sinnemenokerrallani 2.3. asiaa voisi sitten käsitellä kasvotusten, kun he ovat kolme viikkoa totutelleet asiaan. Thank you girl in Japan ^^ ♥!

   Poista
 8. Cool, a tablet with pink cover! It can be a good sign ^^
  And good luck with telling your parents, it's the hardest thing to do but after that you will hopefully feel alot better, knowing that they know. I think writing an email is a good idea. I also did that because I know it would be impossible to start talking about such a topic all of a sudden. And this way nobody can interupt you, because they have to read it. Anyway, I wish you good luck! You can do it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you ^^! You're exactly right, email is the way to go.
   My plans are becoming brighter: I'll send the email next Monday! That's when I'll have come back home from my parent's place, and then they'll have three weeks time to think about the topic for themselves before my next visit. Then we could discuss the matter face to face. I feel I can do it ^^

   Poista
 9. haha, itekkin oon käyttäny saman merkin kasvonaamioita :---3
  Hei saanko kysyä ...täytätkö sä rintaliivejä millään vanulla yms ? :D en oo ihan kauan lukenu sun blogia, niin en tiedä ootko ollu siellä leikkauksessa jo .. ^^ .

  PS. PINKKI KUORI ON IHANAAAAA ♥

  VastaaPoista
 10. Pinkki kuori on ihana ja söpö :33
  Toivotan myös onnea siihen että vanhempasi suhtautuvat hyvin siihen, että olet muuttumassa 'oikeaksi' tytöksi.

  Ps. Näytät todella tyttömäiseltä tuossa ekassa kuvassa missä sinulla on kasvonaamio! :) (jos en tietäisi sinun oikeasti olevan poika luulisin sinua ihan oikeaksi tytöksi ^^)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tosi ihana kuulla ♥! ^^ Pian oon sit oikeestikin...

   Poista
 11. Myöhäiset onnittelut synttäreiden ja etenkin prosessin johdosta!!!

  Tervetuloa tähän naisten ihanaan maailmaan, vaikkakin takapihan tunkion kautta. =D Tai siltä se ainakin minun silmissäni vaikuttaa, kun seuraan oman tyttöystäväni prosessin alkuvaiheita! Odotin sen olevan hormoneilla kunnon bitch, mutta ei, vaan kärsivä pms-oireileva reppana joka ei pysty keskittymään mihinkään senkään vertaa kuin tavallisesti, plus tietysti joka paikkaan sattuu. Awww. Että onnea matkaan tosiaan, sitä tarvitaan! Toinen murrosikä on ensimmäistäkin pahempi, sori kun olen inhorealisti. Tyttöystävälläni on muuten synttärit tänään =)

  Näytät entistä enemmän tytöltä, ja ihana kuulla että alat kasvattaa hiuksiasi! Toivottavasti tuo pinkki kuori tosiaan oli merkki alkavasta hyväksymisestä. Minun transtyttöystäväni vanhemmilla se on vielä pitkällä edessäpäin, kauhea salailu ja kiinnijäämisen pelko hormoneiden kanssa, ja vaikka he tietävät asiasta, eivät halua kuulla mitään ja heidän kuultensa pitää käyttää pojan nimeä ja pronominia. (Olen ehkä ennenkin maininnut samat asiat?)

  Pronomineista puheen ollen, olet nyt sitten hon etkä enää han, jos sinusta tulee jotain puhetta täällä päässä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon \o/! Ja hon-pronomini, jes :D!

   Voih, kuulostaapa inhorealistiselta! Mutta kyllä mä tätä tietä aion mennä, vaikka vähän vaikeuksiakin olisi :). Myöhästyneet synttärionnittelut tyttöystävällsei!

   Mukava kuulla että näytän enemmän tytöltä, vaikka ikää on vain tullut lisää :D. Enpä tiedä miten paljon vanhempani oikeasti mitään ovat hyväksymässä, mutta pianpa se selviää. Kirjoitan tässä juuri paljastuskirjettä heille... toivottavasti teidänkin päässä vanhemmat pian hyväksyisivät :c

   Poista
  2. Luin demistä ikäkriisistäsi. Älä sinä lapsi kriiseile, olet todella nuori vielä. Minä ja tyttöystäväni ollaan 27. Olet nuori nainen vielä ainakin kymmenen vuotta! =)

   Yritän muuten tallentaa sen keskustelun koneelleni jotenkin, sano jos haluat sen itsellesikin. Sain nimittäin wanhan demin hetkeksi auki.

   Poista
  3. Kiitos! Ja ei niiden kymmenen vuoden jälkeenkään varmaan ihan kamalaa ole :D?

   Joo, olisi mukava saada se *-*! Jos vaan pystyt ♥

   Poista
  4. Lähetin =)

   Tuliko perille?

   Poista
  5. Ja mistä mä tiedän millaista on olla yli kolmekymppinen nainen tai kun on ollut nainen 10 vuotta, itsehän olen vieläkin tyttö =D

   Poista
  6. Perille tuli, kiitos :)!

   Totta, oikeessa oot! Ehkä mäkin oon vielä tyttö 10 vuotta, ja sitten vois alkaa se naiseus :D

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Niin no blogisihan on tallennettu suosikkipalkkiini nimellä Kawaii =D

   Poista
 13. Myöhäiset onnittelut!!
  Anna vanhemmillesi linkki tähän blogiin jos et tiedä mistä aloittaa :D
  Pidän peukkuja prosessillesi :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ^^! Itse asiassa nyt olen miettinyt, että blogi olisi vasta "viimeinen oljenkorsi"... Ajattelin ensin lähetttää pitkän kirjeen (sähköpostina) äidille. Katsotaan mitä seuraa.

   Poista
 14. Myöhäiset synttäri onnittelut! Ja toivottavasti sun vanhemmat ymmärtää sua sitten ton asian suhteen, kun kerrot niille

  Oon aatellut ostaa itsekkin lolitan mutta en yhtään tiiä missä niitä myydään. Ja koska sun lolitat on super I-H-A-N-I-A niin aattelin kysyy mistä sä oot ne hankkinut;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Sara :)!

   Hih, oon hankkinut omani pääasiassa käytettynä muilta lolitoilta sekä eBaystä. Mulla ei ole oikein mitään selkeää yhtä ostopaikkaa. Jos haluat tietää jotain tarkemmin, lähetä vaikka sähköpostia niin kerron mielelläni :).

   Poista
 15. Hei, olen jo jonkin aikaa lueskellut blogiasi, mutta nyt ajattelin kerrankin kommentoida :). Vaikutat tosi rohkealta ja todella toivon että kaikki järjestyy perheesi kanssa hyvin!
  Pakko kommentoida myös sitä, että sulla on todella kauniin väriset ja muotoiset silmät luonnostaan, toivottavasti kokeilet joskus vähän kevyempää silmämeikkiä että pääsevät esille enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon ♥! Tuo mielipide tuli aivan yllätyksenä, koska olen itse pitänyt silmiäni ei-kovin-tyttömäisinä ja ajatellut, että vain meikkaamalla saan niistä jotenkuten kauniit :o. Mutta kokeilen varmasti~!

   Poista
 16. Spottasin keskustelusi Demissä, mutta kommentoin tänne kun en accoa Demissä omista (enkä viitsinyt yhden kommentin takia sellaista tehdä). Halusin vaan sanoo et oot tosi söpö ja tsemppiä kaiken mahollisen kanssa!! Musta on mahtavaa kun ihmiset uskaltaa olla oma ittensä. Toivottavasti vanhempas ottaa asian hyvin. Myöhäset synttärionnittelut täältä kans.

  VastaaPoista
 17. onks sul videopostauksii? oot ihana ^_^ propsit sulle ku uskallat olla omaittes oon ylpee susta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei valitettavasti ainakaan vielä :c Jännitän videolle puhumista niin paljon. Mutta jos/kun transprosessi alkaa niin teen varmasti videoitakin!

   Kiitos ^w^!!

   Poista
 18. Tosi ihana tuo peruukki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos (:! Se on yksi vanhimpia peruukkejani, ensimmäistä kertaa käytin kesällä 2010 ensimmäisen lolita-asuni kanssa ^^

   Poista