perjantai 14. marraskuuta 2014

Halloween outfit

Tässä lyhyt Halloween-raportti paljon myöhässä. Yleensä en vietä Halloweenia mitenkään (jätän sen Suomessa oikeastaan täysin noteeraamatta), mutta koska Japanissa ja etenkin Tokiossa Halloweenia vietetään riehakkaasti, päätin itsekin tällä kertaa pukeutua. Lännessä Halloween-asut mielletään kai yleensä jotenkin "pelottaviin teemoihin" liittyviksi, mutta Japanissa tunnutaan olevan enemmän yleisellä naamiais- ja cosplay-linjalla (vaikka pelottavien teemojenkin asuja tietysti näkyy). Niinpä en itsekään ollut mitenkään pelottavassa asussa - päätin nimittäin olla meido (engl. "maid"). Ostin asuni Don Kihootesta (suosittu sekalaista tavaraa myyvä kauppaketju), josta valtaosa japanilaisista tuntuu Halloween-asunsa ostavan. Etenkin Shinjukun ja Shibuyan Don Kihootet olivat koko Halloweenia edeltävän viikon niin tungoksen valtaamia, että niissä liikkuminen oli vaivalloista.

Kuvaus & editointi: Stephen Kirk

Tällaiselta näytin mennessäni yliopiston Todai Global Interaction Friends -ryhmän järjestämiin Halloween-juhliin. Kuva on otettu aivan asuntolani vieressä ja kaikki kuvassa päälläni näkyvä on Japanista ostettu. Lokakuun puolenvälin paikkeilla Shibuya 109:stä ostamani Delyle Noirin takki (johon ihastuin heti sitä sovittaessani) peittää tehokkaasti meidoasuni, mutta aiempana päivänä otetussa sovituskuvassa se näkyy paremmin:
 
Katsoin parhaaksi peittää meikittömän naamani ^^' Yksi napeista kimmahti pois heti otettuani asun ulos pakkauksesta, enkä tässä ollut sitä vielä korjannut. (Kaverini Stephen kuvasi asuani takittomanakin, mutta vian takia kyseiset kuvat eivät ole nyt saatavilla, joten on tyydyttävä tähän huonolaatuiseen)

Lähinnä ruokailuun ja jutusteluun keskittyneessä Halloween-juhlassa oli myös pieni pukukisa. Yllätyksekseni vaihto-oppilaat äänestivät minut peräti kolmannelle sijalle, ja palkinnoksi sain hauskan origamien taittelua opettavan kirjan. Juhlasta positiivisena jäi mieleen etenkin se, miten monet eivät pitivät minua alusta alkaenkin naisena - biologinen sukupuoleni paljastui usein vasta avatessani suuni (mikä toisaalta on myös sääli).

Youtubeen ladattu Shibuyassa kuvattu Halloween-video kuvaa hyvin Tokion Halloweenin mieletöntä tunnelmaa. Ennen Halloween-juhlaani kävin nimittäin täsmälleen samassa paikassa aistimassa tunnelmaa ja näin osan videon asuista itsekin.


11 kommenttia:

 1. Tiedätkö, onko Japanissa halloweenasut selvästi sukupuolitettu niinkuin esim. Amerikassa, kun siellä poikien puvut on poliiseja ja lääkäreitä ja tytöille on sitten seksikäs poliisi ja seksikäs hoitsu-pukuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samaan tapaan niitä täällä markkinoidaan. Tuntui muuten, että pojille tarkoitetut asut olivat aika vähemmistössä pukuosastoilla (tai sitten en kiinnittänyt niihin tarpeeksi huomiota).

   Poista
 2. Näyttää kyllä upealta toi sun asu, vaikka kännyn ihme näyttövika raiskaa värit. </3 En kyllä ihmettele, vaikka ihmiset luulikin sua tytöksi, kun näytät vaan koko ajan enemmän tytöltä kuin pojalta. :3 Muakin jostain syystä paikoin luullaan tytöksi ja suhun verrattuna oon jotenkin yllättynyt tästä. ^^'

  Ja mullakin on muuten japaninkielinen origamikirja/-vihkonen. n_n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Velo n_n!
   (Sori kun aina oikaisen, mutta "luuleminen" on ehkä vähän huono sana tässä yhteydessä, koska hehän ovat oikeastaan oikeassa - mieluummin puhuisin vaikkapa "tyttönä pitämisestä" tai "tytöksi tunnistamisesta" yms. ^^')
   Ja sinuna en olisi ollenkaan yllättynyt ^^

   Oi! Jospa kirja antaisi minullekin vähän motivaatiota origamien tekemiseen.

   Poista
  2. Joo, oot ihan oikeessa. Jotenkin tyhmä sana käyttää, but you get what I mean. ^_^

   Poista
 3. Uuh sexyt noi sukat oh mama! Alkoi ihan hmm tulla seksuaalisia mielitekoja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^_^' Seksuaalisuus ei tosin ollut asuvalinnan taustalla, vaan ylipäänsä meidoasun söpöys. Mutta kiva että tykkäät!

   Poista
 4. http://australiansanta.com/post/103014097264/the-bible-on-gender-identity

  VastaaPoista
 5. Koska Josocon kisa selviää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina on yliopiston "kulttuurifestivaalissa" finaali, joka käydään lavalla! Nettiäänestys vaikuttaa 50% verran ja sunnuntaina paikan päällä pidettävä äänestys myöskin 50% verran.

   Vielä ehtii äänestää:
   http://utjosocon.sakura.ne.jp/vote.html (olen siis listan toiseksi ylin, モモちゃん)

   Poista