perjantai 25. heinäkuuta 2014

Animecon 2014 - All's well that ends well

Viime coneista on ollut vähänlaisesti kirjoitettavaa, mutta parin viikon takaisen Animecon-reissun alku oli niin dramaattinen, että siitä irtoaa sana jos toinenkin.

Animeconia edeltänyt torstai-ilta meni alkuosaltaan hyvin: värjäsin hiukseni ensimmäistä kertaa itse (lähinnä peittääkseni harmaan tyvikasvun ruskealla) ja pakkasin kaikki matkatavarani valmiiksi. Olin nimittäin aikeissa mennä Kuopioon jo torstain ja perjantain välisenä yönä (halvalla) yöbussilla, jolloin ehtisin viettää koko conia edeltävän perjantaipäivän kuopiolaisen kaverini kanssa, jota näen harvoin. Tapani mukaan en kuitenkaan päässyt kotiovesta ulos niin aikaisin kuin olin suunnitellut, ja loppujen lopuksi jouduin juoksemaan täysillä ratikkapysäkille. Ehdinkin kuitenkin juuri ja juuri raitiovaunuun.

Ratikkaan päästyäni koin kuitenkin kauhun hetken: kännykkä ei ollut enää vaaleanpunaisen hupparini taskussa. Aloin penkoa matkatavaroitani paniikissa, mutta kaikki paikat tutkittuani hyväksyin sen karmean seikan, että kännykän oli täytynyt tippua kadulle ravatessani raitiovaunuun. Etsimisessä oli kulunut niin paljon aikaa, että raitiovaunu olikin ehtinyt jo keskustaan. Jäin pois heti seuraavalla mahdollisella pysäkillä lähteäkseni vastakkaiseen suuntaan menevällä raitiovaunulla takaisin kotiin päin tarkistaakseni, olisiko kännykkä vielä kadulla kierittelemässä. Mahdollisuus siihen alkoi tuntua häviävän pieneltä, koska olin melko varma, että joku kulkija olisi napannut sen jo itselleen. Takaisinpäin lähtiessäni jouduin myös tekemään sen valinnan, että missaisin bussin, jolla minun oli tarkoitus mennä Kuopioon. Päätös oli itsestäänselvä - en pystyisi nauttimaan koko Animeconista, jos tietäisin yli 430 e maksaneen kännykän hävinneen. Paluuratikkaa sainkin sitten odotella ikuisuudelta tuntuneet 6-7 minuuttia.

Varsinainen asiani, josta halusin kertoa, tapahtui tuon odottelun loppupuolella. Kaksi ulkomaalaista poikaa/miestä ilmestyi nimittäin yhtäkkiä eteeni ratikkapysäkillä.
(Pahoittelen mahdollisia epätarkkuuksia tai puutteellisuuksia vuorosanoissa. Kännykän katoamisesta johtuneen hieman sekavan mielentilan takia muistini ei tuolloin ollut parhaassa iskussa.)

Mies: "Why are you dressed all pink?"
Minä: "..."
Mies: "You're not even a girl, you're a guy!"
Minä: "I'm going to the tram..." *osoittaen juuri lähestyvää raitiovaunua*
Mies: "I'd kill you if I had a knife". 


Miesten olemus vaikutti alun perinkin vähän uhkaavalta, mutta viimeistään tuon kuultuani pelästyin. Miehet katsoivat minua intensiivisesti ja toinen otti minua kädestä/ranteesta kiinni. Pelkäsin, että nyt voisi oikeasti käydä huonosti. Molemmat kouraisivat rintojani pari kertaa ivallisesti nauraen, mutta pääsin kuin pääsinkin livahtamaan kuin pelastukseksi saapuneeseen ratikkaan.

Satuin tällä kertaa olemaan poikkeuksellisesti ilman meikkiä, koska ajattelin, että meikittä olisi mukavampi nukkua ja että meikkaisin vasta aamulla Kuopion rautatieasemalla. (Muutoin päälläni oli mustat leggingsit, mustat ballerinat, kesän postauksistani tuttu vaalea pitsimekko sekä vaaleanpunainen huppari.) Ehkä juuri meikittömyydestä johtuen miehet tunnistivat biologisen sukupuoleni niin vaivatta. Tilanne nostaa mieleen kysymyksen: voiko läpimenossa tosiaan olla kyse elämästä ja kuolemasta - jopa Suomessa? Oli tuossa miehen viimeisessä lauseessa mukana "huumoria" tai ei, niin tappouhkaukseksi se on luokiteltavissa.

Joka tapauksessa pääsin siis raitiovaunuun, joka prutkutti hitaasti takaisin kotikonnuilleni, missä vainukoiran lailla aloin jäljittää kännykkää. Vähän aikaa tiellä edettyäni ja kännykkää etsittyäni näin muuan miehen nostavan jotain maasta noin 50 metrin päässä. Salamana lähdin juoksemaan miestä kohti, ja siinä se oli miehen kourassa, Samsungini vilkuttamassa merkkivaloaan. Onnekseni mies oli äärettömän ystävällinen ja luovutti juuri poimimansa kännykän minulle heti tilanteeni kerrottuani. Kuka tietää, mitä olisi tapahtunut, jos en olisi huomannut tuota nostoliikettä. Mies vaikutti niin mukavalta, että olisi saattanut palauttaa kännykän muutenkin selvitettyään sen omistajan, mutta koskaan ei voi olla varma.

Loppujen lopuksi kaikki päättyi siis suhteellisen hyvin. Ostin uuden (yö)bussilipun vuorokautta myöhemmäksi ajankohdaksi, jolloin päädyinkin Kuopioon aikaisin lauantaiaamuna. En ollut arvannut Kuopion rautatieaseman vessassa olevan sininen valo, mutta paremman paikan puutteessa päätin kuitenkin meikata siellä. Hankalan värisestä valosta huolimatta lopputulos oli ihan kelvollinen.


Taaskaan en ottanut conissa juuri kuvia, vain muutaman perinteisen asukuvan. Päälläni oli nyt ensimmäistä kertaa japanilaisesta huutokaupasta voitettu Innocent Worldin Polkadot-mekko, joka osoittautui jopa laadukkaammaksi kuin olin kuvien perusteella luullut. Etenkin nuo pallot ovat ihanaa materiaalia! Asuun hienosti sopivan Sweet-Sweetin päärusetin sain vaatteidenvaihtomiitissä kesäkuun lopussa.


Minä ja ihanan pelottava Meimei. Kuva: Emilia Lahtinen.

Mari-chan, yksi monista mukavista ihmisistä conissa
Yöbussista ja muutenkin liian vähäisestä nukkumisesta johtuen olin conissa ehkä tavallistakin väsyneempi, mutta toivottavasti se ei liian pahasti näkynyt ^^' Niinpä en kuitenkaan jaksanut hirveästi jaksanut keskittyä moniin conin ohjelmiin. Tässäkin conissa - kuten oikeastaan aina aiemminkin - parhaiten mieleen jäivät tapaamiset bloginlukijoiden ja muiden ihanien ihmisten kanssa. Kiitos! Jännittävissä merkeissä alkanut reissu päättyi lopulta hyvin.

49 kommenttia:

 1. Voi ei :( Tuli kyllä tosi surullinen mieli sun puolesta. Tollaset transfoobikkoöykkärit on ihan hirveitä ja uskon että pelotti varmaan tosi paljon tossa tilanteessa... Onneks tollasia ei sulle useemmin oo tullu vastaan ja toivottavasti ei tuukkaan enää. Mut hyvä että sait kännykän takasin ja lopulta conissa oli kivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia myötätunnosta :) Harvoin mulle tällaista tosiaan tapahtuu, mutta poikkeus vahvistaa säännön.

   Poista
 2. Jaahas, noille ulkomaalaisille pitäis opettaa että "maassa maan tavalla", eli täällä Suomessa ei tasan uhkailla transihmisiä heidän hengenmenollaan. Jos ei semmoseen asiaan voi sopeutua, lampsikoon takaisin sinne mistä ovat tulleet. Valitettavasti noita foobikkoja löytyy ihan kantasuomalaisistakin. Painukoot he sit Venäjälle tai oppikoot sietämään ihmisten itseilmaisun vapautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valitettavasti löytyy kyllä. Kysymys kuuluu - miten tällaisia ihmisiä pystyy opettamaan sietämään? Kiitos myötätunnosta!

   Poista
 3. Hyi kun ihmiset on kuvottavia, miten kukaan pystyy puhumaan toiselle tuolla tavalla -____- järkyttävää!

  Onnea kännykän löytymisestä, ja ihanasta uudesta mekosta (juuri oikean mittainen ja kauniisti istuva) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Tämä mekko tosiaan on ihanteellisen pitkä minulle :) Ihana että tykkäät!

   Poista
 4. Menin sanattomaksi tosta keskustelusta :o oispa joku keino miten ton kaltaisten ihmisten päihin sais taottua järkeä... Mut onneks ei pahemmin käynyt ja kiva että conikin oli mukava :)
  Mutta pitää sanoa että oisin ite varmaan alkanut hyperventiloimaan jos huomaisin tollasessa tilanteessa mun puhelimen kadonneen :D hyih

  Muutes, ihana mekko! :3 sun vaattet (varsinkin mekot) on aina niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin menin siinä raitiovaunussa matkatavaroitani penkoessani niin paniikkiin, että ajantaju ym. katosi. Siinä paluuratikkaa odotellessa oli aika epätodellinen olo. Mutta jotenkin ihmeellisesti sain pidettyä itseni kasassa (uhkailutilanteestakin huolimatta) ja löydettyä sen *-*

   Voi kiitos! Tosi kiva että tykkäät c:!

   Poista
 5. Hui :o onneksi kaikki päätty hyvin ^^
  Oot taas ollut liian kauniina~~ Animeconissa pariinkin otteeseen sut näin ja oli tarkotus tulla moikkaamaan, mutta jotenkin hukkasin sut koko ajan ja kun olisin löytänyt, niin oli kiire jonnekkin. :c Ens conissa sitte ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pandaki! Ois tosiaan ollut kiva tavata, oot tänne blogiinikin niin paljon kommentoinut c: Ens consulissa sitten ^^!

   Poista
 6. Paska juttu, suututtaa yhä vaik kuulin jo aiemmin... Mut hyvä ettei sen takii menny koko reissu pilalle, oot ihana <3

  VastaaPoista
 7. Mä olen niin vihainen. Oikeasti, avaria tommosille. Ja jos vetävät kilarit siitä ja käyvät kiinni, niin laitat vastaan täysillä ja alat huutaa. Julkisella paikalla turvallisinta, jos muita ihmisiä lähettyvillä.
  Ihailtavaa ettet kuitenkaan antanut sen lannistaa. Muista, että sulla on täysi oikeus pitää puolesi ja että kellään ei taas ole oikeutta koskea suhun luvatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan! Jos tilanne olisi käynyt aggressiivisemmaksi, olisin varmaankin yrittänyt puolustautua jotenkin ja alkanut huutaa. (Olin niin sekaisin kännykkätilanteesta etten ole ihan varma, oliko lähettyvillä paljoa ihmisiä, jotka olisivat voineet tulla apuun.) Tilanteen jälkeen tunsin itseni aika nöyryytetyksi :( Yllättävän hyvin olen kuitenkin päässyt siitä jo yli.

   Kiitos myötätunnosta!

   Poista
 8. Olen niin pahoillani sun puolesta että olet joutunut kokemaan tuollaisen tilanteen. :( Toivottavasti tulevaisuudessa ei tule vastaavaa tilannetta eteen.

  VastaaPoista
 9. Oli hurja tilanne kyllä ja tosi tyhmästi nuo toimivat. -_- Sulla kyllä näytti olevan hirveesti onnea matkassa, kun tilanteesta selvisit noinkin hyvin ja vielä kännykkäsikin löysit. :3

  Näytät muuten tosi nätiltä näissäkin kuvissa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, nyt oli uskomaton onni matkassa *____*

   Kiitos valtavasti <3!

   Poista
  2. Sanon vielä nopeasti tähän yhteyteen, että itse oon kehittänyt hätävalheen sen varalle, jos joudun ongelmiin tyttöjen vaatteiden käyttämisestä: Sanon vaan, että tuun naamiaisista, jossa pojat pukeutui tytöiksi ja tytöt pojiksi. :D

   Poista
 10. Vihaiseksihan tässä tulee, kun tuollaista lukee... Oon niin pahoillani sun puolesta, että tuohon tilanteeseen jouduit. :-( Toivottavasti vastaavanlaisia ei tule vastaan enää yhtäkään. Näin sua parikin kertaa conissa, mutta en uskaltanut tulla puhumaan. Mietinkin, että näytit vähän väsyneeltä (ja tosi kauniilta!), mutta laitoin sen lämpötilan piikkiin... :-D Kiva kuitenkin, että oli mukava coni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos sanoistasi paljon! <3
   Oijoi, väsymykseni taisi ilmeisesti sittenkin näkyä niin hyvin ^^' Lämpötilalla ja syömättömyydellä oli varmaan myös vaikutusta.

   Poista
 11. Inha juttu, en varmaan toipuisi itse tuollaisesta vuosiin :( Varisnkin toisen henkilöön kajoaminen on kyllä todella rajan ylittämistä ja barbaarista touhua.

  Kannattaa kuitenkin huomioida myös se, että tilanne olisi ollut paska vaikka olisit ollut "tavallinen" nainen (ilmeisesti he ensin alkuun sinua naiseksi luulivat?). Mokomille iljettäville tyypeille olisi voinut tulla ties mikä raiskaus tai muu mieleen jos eivät olisi tajunneet ettet olekaan tyttö. Välttämättä ei ole siis naisenkaan turvallista liikkua yöllä yksin vähänkään huomiotaherättävissä/naisellisuutta korostavissa vaatteissa. Joku varmaan tämänkin väitteen haluaa torpata, mutta kyllä yksinäisen naisen on jopa sinällään turvallisessa Suomessa riskialttiimpaa liikkua öisin kuin miehen.

  Eli yritän kai sanoa, että jos olet tyttömoodissa niin huomioi se myös siinä, missä ja mihin aikaan liikut, varsinkin kun olet vielä tavallistakin tyttöä provosoivampi kohde tietynlaisille kusipäille ja pukeutumisesi on usein korostetun naisellista ja huomiotaherättävää. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Joo, tottahan se on ettei "tavallisella" naisellakaan ole yöaikaan aina turvallista. Jotenkin tuntuu, että nämä kyseiset henkilöt eivät kyllä missään vaiheessa pitäneet minua naisena.

   Yleensä vältänkin liikkumista yksin yöaikaan, mutta nyt oli vähän pakko, koska bussi (johon minun piti ehtiä) vain sattui lähtemään niin myöhään. Tällä kertaa pukeutumiseni ei mielestäni edes ollut kovin huomiotaherättävää: mustat ballerinat, mustat leggingist ja musta laukku ovat arkipäivää monilla naisilla, ja hillittyä vaaleanpunaista huppariani sekä sen alta pilkottanutta mekon helmaa en myöskään sanoisi erityisen provosoiviksi. Tosin kaipa nekin ovat provosoivia täällä Suomessa, missä suurin osa ihmisistä pukeutuu käsittämättömän harmaasti. (Naisellisuutta korostava pukeutuminen ei täällä ole ollenkaan niin yleistä kuin esim. Japanissa, missä on täysin eri pukeutumiskulttuuri)

   Poista
 12. Mulla olis paljon täällä tyttöjuttuja, koska olen vihdoin vapautumassa mieheksi. Olisitko halunnu tulla kattomaan olisko täällä jotain sulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllähän mua mahdollisesti kiinnostaa, mutta laittaisitko ensin lisätietoja vaikka sähköpostilla :)?

   Poista
 13. Huh hyvä että löysit puhelimesi! Mutta tuntuu silti sun puolesta ikävältä toi miten noi miehet sua kohteli.. Näin sut animeconissa mut en tunnistanut sua pojaksi *0* oisin tullut halaamaan jos oisin tiennyt! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa kiitos paljon, kiitos ♥! Ihan mahtavaa kuulla että pidit mua tavallisena tyttönä! (Ja hei, enhän mä olekaan poika muuten kuin biologisesti ^^)

   Poista
 14. Rintojasi? saanko nauraa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva jos et nauraisi. Kyllä ne silti mun rinnat on, vaikkeivät täysin luonnolliset olisikaan :(

   Poista
  2. Onhan se rinnat miehilläkin? :o (ei sillä, että väittäisin momon olevan mies mutta niinku yleisesti) Kerran lekurissa mainitsin, että en pahemmin tutki rintojani kyhmyjen varalta koska joo eipä ole pahemmin tutkittavaa, niin lääkäri siihen vastasi että on sitä rintasyöpää miehilläkin. Thänks :D

   Pointti oli nyt tässä se, että älä momo välitä tyhmistä tissidiskriminoivista anoista ^^;;

   Poista
  3. Reilu lekuri!

   Kiitos Maria ihanasta kommentista \^o^/! En välitä tissidiskriminaatiosta!

   Poista
 15. Tulipa paha olo, kun kirjoitit siitä miten miehet sinua kohtelivat. Uskomatonta. Mieleen muistui omat kokemukset ahdistelusta. Herätän pienellä paikkakunnalla niin paljon huomiota ulkonäölläni, että ihmiset tuijottavat ja tulevat jatkuvasti juttelemaan. Ei siinä mitään pahaa ole yleisesti ottaen. Toisinaan kuitenkin tuntuu, että osa ihmisistä kokee, että he saavat sanoa ja tehdä minulle ihan mitä tahansa, koska olen "erilainen". Ja minulla kun kyse on siitä, että satun vain tykkäämään vahvasta meikistä ja erikoisista vaatteista. Se koetaan sitten jonakin omituisena kutsuna, että minua saa tulla kourimaan ja haukkumaan.

  Noh, joka tapauksessa hyvä että löysit puhelimesi ja loppumatkasi sujui paremmin! Oli mukava tavata sinut ja vaihtaa pari sanaa, vaikka ujouteni takia pitikin tehdä hieman töitä c':

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei taas Maristola c:! Kiitos myötätunnosta. Pystyn samastumaan kokemuksiisi - noinhan se Suomessa valitettavan usein menee :( Suurta asennemuutosta tarvittaisiin, jotta täällä kaikki saisivat kulkea rauhassa, olivat sitten miten persoonallisen näköisiä tahansa.

   Kiitos! Itsekin olin jostain syystä harmillisen ujo siinä tilanteessa, joten tunne taisi olla vähän molemminpuolinen :'D. Joka tapauksessa todella mukava tavata!

   Poista
 16. Huoh... miten maailmasta aina vaan löytyy tuonlaisia ihmisiä. u-u
  Hyvä ettet antanut ton älyttömän pelottavan tilanteen pilata coniviikonloppuas~

  Mutta ihania kuvia!! ^-^ (ja mieletön onni tuo puhelimen löytyminen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hirveästi Tuomas <3! Kun sinut näkee coneissa niin tulee aina jotenkin hyvälle tuulelle x)

   Poista
  2. Nnnyaaaah, apua ei saa sanoa noin :'D
   näin sun vastauksen eilen mutta sisäinen fanityttöni sai kriisin, joten sain vasta tänään kerättyä itseni vastaamaan~ ; u ;
   Muttaelikkäsiis kiitos Momo!! uskallan sitten jatkossakin tulla moikkaamaan coneissa °˖✧◝(^▿^)◜✧˖°

   Poista
 17. Ikävä kyllä on fakta, että kätesi, hartiasi ja kasvojesi muoto paljastavat sinut aina mieheksi varsinkaan, kun sinulle ei ole yhtään "naisellisia muotoja". Siihen ei valitettavasti pakkelit, mekot ja kiharat auta:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan tästäkin faktasta. Ei ole helppoa olla tällanen, mutta mä sentään yritän - ainakin niinä päivinä kun itsetuntoni ei ole liian alhaalla tällaisten kommenttien takia.

   Poista
  2. Ikävä fakta on myös se, että tämän anonyymin kaltaiset ihmiset tuntevat jotain järjetöntä tarvetta tulla kommentoimaan muiden ulkonäköä. Mitkähän nämä "naiselliset muodot" mahtavat olla? Ihan tiedoksi vaan, että kaikilla naisilla ei ole isoja tissejä ja persettä. Ovatko pienirintaiset naiset (taisellaiset joilla niitä ei ole ollenkaan) vähemmän naisia, jos he itsensä tuntevat naisiksi kaikin puolin? Oletko koskaan edes noteerannut sitä, että kaikki ihmiset ei ole samalla muotilla valettu? En ymmärrä millä oikeudella ihmiset näkevät, että heillä on oikeus tulla kommentoimaan ja haukkumaan muiden ulkonäköä. Sulla on ilmeisesti joku näkemys siitä, miltä _nainen_ näyttää ja kaikkien tulisi sopia samaan muottiin?

   Momo on kaunis nainen. Uniikki omalla tavallaan. Hänellä on ihana hymy, kauniit kasvonpiirteet. Hän on siro. Tämä on mielipiteeni.

   Poista
 18. Jos kirjoittaa blogia, jonka pääasiallinen sisältö on julkaista omia kuvia täydessä tällingissä, niin aivan varmasti ihmiset kommentoivat ulkonäköäsi. Jotkut pitävät toiset eivät, mutta eihän tässä elämässä voi ikinä miellyttää kaikkia. Ei varmasti ole helppoa olla sinä ja itsetunto on joskus alhaalla, mutta niihän se on meillä kaikilla. Älä masennu ja nauti loppukesästäsi! Arvostelua saa meistä kukin kuulla ulkonäöstään tai jostain muusta joka päivä olitpa hetero tai joku muu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noinhan se menee, kaikkia arvostellaan vuorollaan :/. Pitää vaan tulla toimeen sen kanssa. Aion nauttia loppukesästä täysillä, nauti säkin :)!

   Poista
 19. Ootko ajatellut, että jos tapaat jonkun miehen ja haluaa olla sun kanssa intiimisti ja huomaakin, että sulla on jorma, niin voit olla todellisessa vaarassa, jos mies hikeentyy? Varmaan oon nähnyt leffat Crying Came ja Boys dont Cry? Rakastan Boys dont cry leffaa, vaikka se onkin todella surullinen. Tällä kaikella haluan sanoa PIDÄ HUOLTA ITSESTÄSI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että helposti sellaista tapaan, kun en ole oikein miehistä kiinnostunut. Valitettavasti en ole nähnyt noita leffoja :/ Kiitos, pidän huolta, samoin sä ^^!

   Poista
 20. Kuuntele youtubesta biisi bluest eyes in Texas leffasta Boys dont cry! Se on niin kaunis tarinan tuntien ja muutenkin, että aina liikutun kun kuuntelen sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntelin sen, ja valitettavasti ei kyllä oikein muhun tehonnut - yleisesti kappaleissa muhun vetoaa eniten melodia, ja tässä se oli harvinaisen junnaava ja jotenkin ärsyttävä. Sori >___<''' Laulujen sanoihin harvemmin jaksan kiinnittää huomiota. Ylipäänsä englanniksi lauletut kappaleet harvoin iskevät muhun. Voisi toimia paremmin jossain sopivassa kontekstissa taustamusana, mutta tuota leffaakaan en tosiaan ole nähnyt :(...

   Poista
 21. Todella ikävä tapahtuma, mutta älä ota sitä liian henkilökohtaisesti. Todennäköisesti asialla oli loppujen lopuksi yllättävän vähän tekemistä transtaustasi kanssa, sillä minusta nuo miehet edustavat sellaista tiettyä inhottavaa ihmistyyppiä, johon olen aina silloin tällöin törmännyt. He haluavat tietoisesti ärsyttää ja pelotella yksin liikkuvia ja ujohkoilta vaikuttavia naisia. Voi olla, että he innostuivat enemmän huomattuaan sinusta erikoisen asian, jota kommentoida, mutta minusta vaikuttaa, että he ovat aiemmin käyttäytyneet myös "selkeitä" naisia kohtaan samoin.

  Kerran istuin metrossa melko tyhjässä vaunussa ja kaksi ulkomaalaista miestä tuli istumaan eteeni ja he kyselivät englanniksi kuulumisia ja muuta. En vastannut mitään takaisin, koska heidän asenteensa oli lähinnä jotenkin pilkkaava ja sitten yhtäkkiä toinen miehistä tarrasi reiteeni. Olin silloin todella nuori ja menin ihan hämilleni, enkä osannut sanoa yhtään mitään. Jotenkin huomasin sen olleen juuri sitä, mitä miehet tavoittelivat. En oikeastaan usko, että he olivat minusta sinänsä seksuaalisessa mielessä kiinnostuneita, vaan pikemminkin halusivat vain kiusata. Nyt tietäisin paremmin ja sanoisin vastaavassa tilanteessa niin kovalla äänellä "Lopeta!", että muut läsnäolijat kuulisivat. En tiedä kuinka itse toimit tuossa kokemassasi uhkaavassa tilanteessa, mutta jatkossa kannattaa aina koittaa kiinnittää muiden ihmisten huomio, vaikka tuntuisikin ettei paikalla ole ketään. Jos jotain vakavampaa alkaa tapahtua, on tärkeää että jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa saisi jonkun ulkopuolisen huomion. Se samalla voi säikäyttää ahdistelijat pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, ehkäpä he olivat sitä ihmistyyppiä. Heidän ulkonäkönsä puolesta voisi myös varovasti ajatella, että he saattaisivat olla peräisin kulttuurista, jossa esimerkiksi homous ei ole sallittua (ja helpostihan transihmisiä homoiksikin luullaan)

   Olipa sinullakin ikävä tapahtuma :( Hyvä että nykyään tiedät selkeästi, miten kannattaa toimia.

   Oikeastaan en toiminut mitenkään enempää kuin tuossa mainitulla tavalla. Hyvä huomio tuo huutaminen. Muistan vain, että muutamia ihmisiä taisi olla minusta noin kymmenen metrin päässä (eli ei ketään ihan siinä välittömässä läheisyydessä), mutta varmasti hekin olisivat kuulleet, jos olisin huutanut. Jotenkin ensimmäisenä tuli mieleen vain itsepuolustus, mutta tuskin ihan tuppisuuna olisin kuitenkaan pysynyt, jos tilanne olisi edennyt pahemmaksi.

   Kiitos kommentista!

   Poista