tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hellocon 2014

Heih! Nyt, yli kaksi kuukautta varsinaisen tapahtuman jälkeen, putkahtaa minultakin pienehkö postaus Helloconista (Helsinki Lolita Convention) 2014. Muut ovat kirjoittaneet tapahtumasta paljon tarkemmin kuin itse tässä kirjoitan, joten yksityiskohdista kiinnostuneiden kannattaa lukea vaikkapa pääjärjestäjän postaus conista.

Coniinmenomatka oli siitä erikoinen, että harvoin olen huomannut ihmisten kiinnittävän minuun niin paljon huomiota kadulla - kameroin varustettuja ihmisiä tuntui olevan tuona aamuna liikkeellä poikkeuksellisen paljon. Ehkä intoiluun vaikutti se, että tuolloin Helsinkiin oli satanut juuri valtavan paksu lumikerros, ja kenties talviasuineni sovin lumiseen maisemaan kuvaajia miellyttävällä tavalla.

Viime vuonna debytoinut tapahtuma sai siis jatkoa viime helmikuussa, ja mielelläni olin taas menossa mukana. Pääjärjestäjä Jenni (kuvassa keskellä vieressäni) oli pyytänyt minua mukaan leikkimieliseen brand vs. offbrand -ohjelmaan, mihin olin toki suostunut. Hän ehdotti minua käyttämään blogissanikin useasti näkynyttä talviasua, vaikka itse vähän pohdinkin, mahtaako asussa olla enää paljoakaan esittelemistä, kun lähes identtinen asu oli vilaukselta näkynyt päälläni osana erästä viime vuoden Helloconinkin näytöstä. Ilmeisesti asulla oli kuitenkin jonkinmoista uudelleenkatsomisarvoa, sillä se menestyi leikkimielisessä kisassa paremmin kuin arvasin. Formaatti oli yksinkertainen: brand- ja offbrand-asut oli laitettu pareiksi teemoittain (omani kuului teemaan Talven ihmemaa), ja pukujen kantajien esittäydyttyä lavalla yleisö valitsi kustakin parista voittajan huutoäänestyksellä. Parinani oli Ludmilla (punaisessa mekossa), jonka OTT-asukoordinaatiot ovat aina upeita ja yksityiskohtaisia - niin tälläkin kertaa. Huutoäänestyksemme oli tasainen, ja muistaakseni siitä jouduttiin ottamaan jopa uusinta. Ilman desibelimittaria ei loppujen lopuksikaan saatu selvyyttä siitä, kumpi sai aikaan enemmän mekkalaa, joten kohdallamme päädyttiin tasapeliin. Mielestäni Ludmilla olisi kyllä ansainnut pisteet tästä parista, mutta olihan se mukavaa että minunkin asustani pidettiin. Loppujen lopuksi offbrand-puoli voitti kisailun pistein 3½ - 1½. Kaikki asut olivat kyllä mielestäni upeita!


Kävin myös tapahtuman kuvauspisteessä saadakseni muiston päivän asusta. Kas nyt on niin, että kuvasta ei kuitenkaan tullut kaikkein onnistuneinta otosta - jokin tuossa naamavärkissäni vain mättää. Tämä on kuitenkin lähes ainoa fotografi minusta tuolta päivältä, joten siihen tyydyttäköön. Kuvaajassa ei toki ollut mitään vikaa (päin vastoin!), vaan itse taisin aiheuttaa kuvan huonouden asennollani/ilmeelläni/meikilläni (eikä valaistuskaan ehkä ole paras mahdollinen minulle). Pahoittelut, itsekritiikki pääsi taas valloilleen >.<


Nautin suuresti etenkin tapahtuman huimista muotinäytöksistä, japanilaisista kunniavieraista ja ihmisistä, joiden kanssa juttelin. Kitupiikkimäisen luonteeni mukaisesti en tullut taaskaan ostaneeksi mitään, mikä varmasti johtuu siitäkin, että vain hyvin harvat vaatteet herättävät minussa "pakko saada" -tunteen. Olisipa sellaisia Juliette & Justine -mekkoni kaltaisia yhtä ihania classic-mekkoja enemmänkin.

Hellocon oli jälleen positiivinen kokemus, mutta mitä coneihin yleisesti tulee, niin juuri tällä hetkellä on ehkä vähän sellainen tunne, ettei coneissa käymisen innostus ole yhtä korkealla kuin se on aiemmin ollut. Tänä vuonna jätin Yukiconin ja Desucon Frostbitenkin väliin. Olen käynyt vuosien varrella niin monissa coneissa, että pientä turtumista on ehkä valitettavasti havaittavissa. Luotan kuitenkin, että innostus lähtee taas nousuun - kyllä kesästäkin tuntuisi puuttuvan jotain, jos en menisi Desuconiin ja Traconiin.

(OHO! Tämähän muuten on sadas postaus!)

20 kommenttia:

 1. Iskee aina kauhee hello con-ikävä, kun näkee kuvia ja lukee postauksia! ♡ ♡
  Toivottavasti lähtee taas coni-innostus nousuun. ^__^
  Ite ainakin huomannu moisen, tässä jokusen vuoden hiljaisemman jakson jälkeen.

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän se nouse :). Coni-ikävä on tuttu tunne, joskaan Hellocon ei tällä kertaa aiheuttanut sitä mulle niin paljon kuin jotkut aiemmat conit.

   Poista
 2. Aaaaaah uskomattoman kaunis tuo hameesi ja muutenkin niin sievä asu, joka vieläpä pukee sua upeasti! ;w; ♥ Enkä voi lakata tuijottamasta noita söpöjä kenkiä. x'D

  VastaaPoista
 3. Entä miten, ootko ajatellut tulla Animeconiin? Ois kiva saada nähdä sua siellä :3
  Ja ite tykkään tosta alimmasta kuvasta, varsinki noi kengät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo miettinyt kesän coneja vielä kovinkaan tarkasti... riippuu vähän minkähintaisen majoituksen onnistuisin sieltä saamaan. Conit matkoineen ja hotelleineen ovat vieneet aika reilusti rahaa viime vuosina, ja nyt pitäisi ehkä säästää vähän myös syksyllä alkavaa Japanin-vaihtoa varten (varsinkaan jos en onnistu saamaan kesätöitä). Animeconiin tuleminen on siis aika auki vielä. Mutta ihana kuulla että haluaisit nähdä ;_;

   Vo kiitos ♥!

   Poista
 4. Upea asusi kyllä oli ja muotinäytökset aivan huippuja :D toivottavasti nähdään desuconissa.

  VastaaPoista
 5. oot ollut kyllä upeana ^w^ ja ensi vuonna on munkin pakko Helloconiin päästä, näyttää kuvista niin ihanalta ja jokaisen Hellocon postauksen kohalla oon vaan miettiny miksen itekkin siellä ollut, vaikken lolita olekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^! Joo, ensi toukokuussa sitten tuut!

   Poista
 6. oletko tulossa animeconiin kesällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa pari kommenttia ylempänä kirjoitin, en ole vielä aivan varma :(

   Poista
 7. Löysin blogisi ja koin järkytykseb, koska olen muissa blogeissa nähnyt kuviasi (esim. tuon missä olet Helsinki Pridessa punaisessa mekossa) ja olen aina jatellut että olet biologinen tyttö. Ei ole käynyt mielessäkään ettet olisi! Go girl, älä yhtään häpeile itseäsi! Oot nätimpi tyttö kun puolet Suomen "oikeista" tytöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellako ;__;? Tosi ihana kuulla että olen vaikuttanut ihan biologiselta tytöltä, lämmittää mieltä tosi paljon <3 Kiitos hirveästi!

   Poista
 8. Hei! Onnea sadannesta päivityksestä. :)
  Tämä viestini ei oikeastaan liity tähän postaukseen, mutta siis olen ollut hyvin pitkään siinä uskossa, että olisit tässä maaliskuun lopulla ollut lähdössä Japaniin vaihtoon opiskelemaan. Oletko lähdössä ja jatkatko mahtavan blogisi pitämistä sieltäkin vai olenko täysin paranoia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ei ihan vielä, syyskuun lopussa vasta menen :)! Vaihtoaikani on 1.10.2014 - 30.3.2015. Tarkoituksena on jatkaa tämän blogin pitämistä sieltäkin käsin, mutta _lisäksi_ teen vielä erillisen vaihtoblogin - yliopisto itse asiassa kannustaa matkablogin pitämiseen antamalla siitä 50 e palkkion xD

   Poista
 9. Maailma on toisinaan hyvin epätasa-arvoinen paikka myös miehille, vaikka aina toitotetaan että vain naisia sorsitaan. Itse olen sinun ikäisesi poikamainen (lesbo)tyttö ja vaatteet ostan lähes poikkeuksetta miesten osastolta ja tukan pidän lyhyenä. Kesällä menen naimisiin ja kenellekään ei ole mikään ongelma, että pukeudun vaaleisiin puvunhousuihin ja kauluspaitaan enkä valkoiseen röyhelöunelmaan niin kuin muut tytöt. Itse saan siis elää niin poikamaisesti kun haluan, vaikka olen tyttö, ja kukaan ei katso sitä pahasti. Ei vaikka harrastan poikien lajeja ja tykkään nopeista autoista ja näteistä tytöistä. Teidän tyttöilyjä taas katsotaan pahasti jatkuvasti, vaikka käytännössä teette samaa kuin minä (joskin meidän kahden erona on se, että itse koen kyllä olevani tyttö ja voin hyvin tässä ruumiissa, mutta haluan korostaa myös poikamaisia puoliani eli olen ehkä enemmänkin hivenen androgyyni nainen) ja teitä katsotaan pahasti, mikä on todella surullista. Itse osaan jossain määrin samaistua fiiliksiisi, joskin pienemmäsä mittakaavassa, koska 18-vuotiaan kriisissäni päätin aikoinaan (tietynlaisesta sosiaalisesta paineesta ja sopiakseni massaan), että nyt riittää poikailut ja kasvatin pitkän tukan ja pukeuduin mekkoihin. Vaihetta kesti kolmisen vuotta ja koin kaiken aikaa itseni rumaksi ja en osannut olla itseni kanssa. En sopinut siihen rooliin, mihin olisi "pitänyt" sopia. Kun annoni itselleni luvan palata "poikailuun" niin kaikki ahdistukset katosivat ja tunsin oloni jälleen itsevarmaksi ja hyväksi, joten voin vain kuvitella, miten kurja olo sinulla on varmasti, kun oma henkinen ja fyysinen sukupuoli eivät vastaa, jos minulla oli jo noin paljon pienemmästä asiasta niin kurja olo. Tsemppiä sulle kaikkiin hoitoihin ja perheen suhtautumisen kanssa painimisiin ja muihin asioihin, mitä vastaan tuleekaan! Todella rohkeaa avautua tällaisesta asiasta netissä julkisesti ja omalla naamalla, jatka samaan malliin :) Olet hyvä esimerkki muille!

  Vähän pisti muuten hymyilyttämään, kun mietin, miltä näyttäisi kun meidän kaksi laitettaisiin vierekkäin :D Ollaan oikeastaan saman pituisiakin ja itse olen melko androgyyni kasvonpiirteiltä (usein kysytään että olenko poika vai tyttö), niin voisi ihmiset hetken aikaa miettiä että kumpi olikaan tyttö ja kumpi poika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos pitkästä kommentista Sara! Tosi mielenkiintoista lukea kokemuksistasi :) Ja paljon kiitoksia tsemppauksesta ym. <3 Hyvää kevättä ja hyviä häitä sitten kesällä sulle!

   (Heh, niinpä ^^' Sukupuolen monimuotoisuus silloin tällöin hämmentää ihmisiä)

   Poista
 10. Kiitos kun osallistuit! Näytit todella söpöltä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kutsusta, oli kiva osallistua :) Kiitos c:!

   Poista