keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

First time at DTM!

Hei taas! Nyt on käynyt niin harvinaisesti, että minä kävin yökerhossa. Tuskin uskon sitä itsekään. Jos laskuni pitävät paikkansa, olin viimeisten viiden vuoden aikana käynyt baarissa/yökerhossa tätä ennen 3 kertaa, ja noinakin kertoina olin ajautunut sinne käytännössä vain seuran vanavedessä. Nyt (viime lauantaina) oli kuitenkin kohteena DTM, "Pohjois-Euroopan suurin homobaari ja -nightclub". Pitihän jo ihan mielenkiinnosta käydä katsomassa, millainen tuo paljon puhuttu paikka on käytännössä.

(Voisi sanoa, että yhtenä syynä menemiseen oli myös [ainainen] yksinäisyys parisuhdemielessä. Tuskin tulen koskaan tapaamaan tyttöystävää kotona istumalla, joten ajattelin nyt kerrankin tehdä jotain "repäisevää" ja uskaltauduin tottumusteni vastaisesti DTM:ään, jota muutamat olivat minulle suositelleet. Paikka on ilmeisesti lesbojenkin suosiossa, joten mistä sitä tietää vaikka siellä tutustuisi johonkin mukavaan ihmiseen.)

Asuksi ei alun perin pitänyt tulla ollenkaan tätä, vaan olin tilannut netistä erään toisen mekon. Se saapuikin sopivasti torstaina, mutta sovittaessani sitä en harmikseni kokenut sen sittenkään sopivan itselleni niin hyvin (leikkaus tuntui korostavan hartioitani vähän ikävällä tavalla). Todennäköisesti uskaltaudun käyttämään sitä kuitenkin joskus myöhemmin, mutta nyt valitsin päälleni tämän vanhan mutta aina yhtä mieluisan mekon.


Seurakseni DTM:ään lupautui ihana Jenni Pupunen, jolla olikin uusi upea vaaleanpunainen mekko käytössä. Hetken luonani rupateltuamme lähdimme kohti DTM:ää, minä ainakin aika jännittyneenä.

 
Keskiyön maissa saavuimme määränpäähän, ja Jenni esitteli minulle koko luolan. Ihan hieno (tosin väenpaljoudessa ahdas) huoneisto diskopalloineen kaikkineen. Pitkän aikaa olin vain hämilläni minulle melko vieraasta tilanteesta, mutta aikamme ihmeteltyämme päädyimme tanssimaan. Tai ainakin yrittämään sitä. Minulla ei nimittäin koskaan ole ollut luontaista taipumusta tanssimiseen, joten omalta osaltani tanssi oli hyvin jäykkää ja väkinäistä. (Voisin kyllä kuvitella tanssivani, jos paikassa soitettaisiin lemppari-j-pop-kappaleitani...) Isohko laukkuni myös oli vähän tiellä tanssiessa, joten mahdollista seuraavaa kertaa varten hankin kyllä kätevämmän laukun. Loppujen lopuksi pääsin kuitenkin tanssissa jonkinmoiseen vauhtiin - viuhdoin menemään käsillä joka suuntaan - mutta Jenni totesi sen olleen jopa liioittelua... hups :D


Yleensä en tykkää juoda alkoholijuomia, mutta kun nyt kerran yökerhossa ollaan, niin kaipa drinkki kuuluu asiaan. Jenni oli superystävällinen ja tarjosi minulle. En tiennyt yhtään, mitä tilaisin, joten ilmoitin vain Jennille haluavani jonkin naisten suosiman drinkin - ja pian hän kiikutti minulle tällaisen Puuma-nimisen pirtelön. Usein olen nirso vieraiden juomien kanssa, mutta tämän makeankirpeän litkun sain kuitenkin kurlattua kokonaan.


Jenni lähti pois jossain vaiheessa yötä, ja itsekin päädyin suuntaamaan kotiin jo puoli kolmen maissa. DTM-käynti ei onnistunut lisäämään yökerhokiinnostustani: jotenkin vain tunsin olevani ihan väärässä paikassa, kuin kala kuivalla maalla, ja ylikova musiikki teki oloni vain levottomaksi. Kaikki olivat niin tiiviisti omissa seurueissaan tai vaihtoehtoisesti tanssin lumoissa, että uusiin ihmisiin tutustuminenkin tuntui vaikealta. En sitten tiedä, pitäisikö yökerhosta nauttiakseen olla kunnolla humalassa (tuon drinkin avulla en varmasti ollut ollenkaan), mutta ajatus humalassaolosta ei edes varsinaisesti kiehdo.

Kaikesta huolimatta kokemus oli mielenkiintoinen, ja ei se kuitenkaan mahdotonta ole, että kävisin paikassa joskus uudestaankin.

35 kommenttia:

 1. Mä oon kai kaks kertaa käynyt DTM:ssä, molemmilla kerroilla menin yksin. Ekalla kerralla tais olla vaahtobileet ja silloin löytyi jossain vaiheessa tanssiseuraakin, toisella kerralla olin keikalla ja löytyi sattumalta yksi nettituttu. :) Harvemmin kuitenkaan yksin missään baareissa käyn, mutta joskus oli kokeiltava eikä ketään mukaan lähtenyt... Mut kiva että joku kaveri oli mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa että sulla oli ihan kivat käyntikerrat!
   (Joo, Jenni oli kivaa seuraa)

   Poista
 2. Tanssilattialla yleensä löytää uusia ihmisiä helpoiten, kunhan katselee ympärilleen :-) istuessa ihmiset ovat yleensä omissa porukoissaan, jolloin tutustuminen on hiukan vaikeaa. Tsemppiä jatkoon! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanssilattialla tosin oli sen verran hämärää, että oli vaikea nähdä ihmisiä kunnolla. Ihmiset myös tuppaavat tanssimaan niin innokkaasti, että tuntuisi vähän hassulta mennä siihen tanssia häiritsemään (varsinkaan kun ei itse tanssi). Mutta kiitos paljon c:!

   Poista
 3. Yökerhoissa käyminen on vähän niin ja näin. Itse tuli käytyä siinä alkuhuumassa, kun 18 täytin, mutta nykyään paljon mieluummin istun jossakin rauhallisessa pubityylisessä paikassa, jossa musiikki on sillä tasolla, että kuulee omat ajatuksensa ja pystyy keskustelemaan ihmisten kanssa. Parhaita paikkoja on ne, joissa voi pelata vaikka lautapelejä ja sellaiset, joissa kävijäkunta on hieman varttuneempaa c: DTM:ssä kävin kerran viime Priden aikaan, ihan mukava paikka kieltämättä, mutta ei siitä ehkä kantapaikkani tule, vaikka Helsinkiin sattuisin pääsemään yliopistoon. (Btw, superkaunis tuo sinun ylin hymykuvasi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kuulostaa omaankin korvaani paljon mukavammalta. Mutta tuskin tuontyylisiä juuri LGBT-ihmisille suunnattuja paikkoja Suomessa on?
   (PS. Kiitos tosi paljon!!)

   Poista
  2. En oo kyllä valitettavasti kuullu, että olis :c Mut en mene vannomaan!

   Poista
 4. Harmi että sun kokemus jäi vähän "vaisuksi". Ite oon kyl onnistunu luomaan keskustelua vieraiden ihmisten kanssa melko helposti (jostain syystä tuntuvat myös omasta aloitteesta hakeutuvan mun juttusille??) ja vielä ilman alkoholia. En tykkää juoda klubeilla vaan meen sinne vaa tanssimaa kavereiden kanssa. Nyt tietysti jos et tykkää tanssista niin siinäki tulee jo ongelma, koska vaihtoehdoks jää vaan istuskelu nurkassa. Tanssimalla kiinnittää ihmisten huomion ja tällä tavoin moni tuleeki mun luokse- jammailemaa yhessä :) harjottele vaikka jtn liikkeitä kotona niin ei tunnu nii tönköltä ja uskallat irrotella tanssilattialla, kuitenkaan vetämättä överiks. Jos uskallat, ni anna DTM:lle vielä toinen mahis :)

  - Riika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tanssilla tuntuu olevan (liiankin) suuri merkitys. Vaikea mun on jostain löytää sitä tanssikipinää, jos ei yksinkertaisesti innosta. Ei varsinkaan sellainen musiikki jota DTM:ssä soitettiin :( Klubit ei selvästikään oo mua varten, mut ehkä tosiaan annan toisen mahiksen.

   Poista
 5. Suosittelen kyllä koittamaan vielä joskus uudestaan :) yksin erityisesti on hyvä mennä, jos haluaa tavata ihmisiä, ihmiset tulee helpommin juttelemaan yksin olevalle kuin porukalle.. ja siellähän on jotain niitä kaikkia teemapäiviäkin. Anyway toi vika kuva susta on aivan älyttömän nätti aaa ;w; toi mekko on todella kaunis sun päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan mä varmaan vielä uudestaan. Olin nytkin noin tunnin yksin Jennin lähdettyä, mutta ainakaan sinä aikana en vakuuttunut ihmisten jutteluhalusta - istuin/kävelin vain yksikseni :( Ainoat sosiaaliset kontaktit olivat joku täysin humalainen tyttö, ja eräs mies, joka hämmästyneenä kysyi englanniksi "Mikset tanssi?", mihin vastasin "En tykkää tanssia", ja lähti.

   Teemapäiviä näyttää DTM:n sivujen kalenterin mukaan olevan kyllä tosi vähän. Kalenteri on lähes täynnä iänikuisia Saturday Night Fevereitä ja Gay Karaokeja, joissa ei ole juuri mitään ihmeellistä. Harvoin näyttää olevan myös jotain esiintyjiä (jotka eivät kiinnosta). Kauan sitten kuulin kaveriltani DTM:ssä olleen jonkinlaiset "liikennevalobileet", joihin minullakin olisi kiinnostusta, mutta itse en niihin ole koskaan DTM:n kalenterissa törmännyt...

   Aa kiitos tosi paljon ;_;!

   Poista
 6. Itsekin haluaisin päästä joskus käymään DTM'ssä ollut jo se must seen paikka vaikka miten kauan :D Osaatko yhtään kuvailla miltä toi puuma maistui tai osaatko sanoa sen hintaa? Se kun näyttää varsin hyvännäköiseltä, vaikken alkoholista itsekkään kauheasti ole pitkään aikaan perustanutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se maistui aika makealta ja vähän sellaiselta, että naama meni lievästi kurttuun jokaisen pilli-imun jälkeen. Sen koostumuksessa oli jonkinlainen kermaisa elementti, kuten kuvakin vähän osoittaa. Myös alkoholi maistui mielestäni hieman. Asteikolla 1-10 antaisin sille arvosanan 3½. Hinnasta ei kyllä ole mitään tietoa, mutta täysin arvauksena sanon että ehkäpä 6-7 e?

   Poista
 7. Harmi ettei sitten ollutkaan niin hauskaa : / Itsekkään en kyllä yhtään tykkää yökerhoista. Jotkut pubit sun muut menee, kun niissä ei se musiikki soi niin lujaa ja pystyy vaikka juttelemaan tai jotain.
  Mutta parempaa tuuria ensi kerralla, jos nyt päätät mennä uudestaan kokeilemaan. : ) En kyllä tiedä paljonko ihmiset yleensä tulee juttelemaan yökerhoissa (lukuunottamatta ympärikännissä olevia ihmisiä), kun ei tosiaan sitä kokemusta ole, mutta voihan olla että jossain vaiheessa tärppäisi. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minullakin aiempi kokemus oli niin minimaalinen, etten kunnolla osannut arvata, miten ihmiset tuolla toimisivat/käyttäytyisivät.

   Poista
 8. Oi kun olet niin ihanan "viaton" ja suojeluhalua herättävä noissa jutuissasi, tosi positiivista! Ja noin tyrmäävän näköisenä saat varoa vähän toisenlaisia puumia, olet nimittäin melkoinen saalis kun vainun saavat!

  VastaaPoista
 9. Oot kasvoiltas vielä jotenki mies :o että vähän ristiriitaisen näköinen olet....
  Hei tuota miten sun sukupuolielimet? Aiotko alkaa muokkaileen vai häh?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ikävä kyllä niitä miespiirteitä vähän tosiaan näkyy :c Sille ei toistaiseksi voi mitään, joten oon vaan yrittänyt tulla toimeen asian kanssa (vaikka se välillä vähän masentavalta tuntuukin).

   "Muokkailua" en vielä tässä vaiheessa ole paljoa pohtinut, se on myöhemmän ajan murhe. Ensisijainen tavoite on nyt vaan naishormonit. Mutta parhaassa tapauksessa pääsen miessukupuolielimistäkin joskus eroon.

   Poista
  2. Meet läpi naisesta ihan pirun hyvin, en edes huomannu koko asiaa ennen tätä kommenttia :o Onnea korjausprosessiin!

   Poista
 10. Heippa!
  Luin blogisi muutamassa illassa läpi ja vaikutat todella ihanalta ihmiseltä! :)
  Pakko vielä sanoa, että mielestäni näytät paljon viehättävämmältä tyttönä kuin poikana, kun noita kuvia tuossa muutaman sinusta poikana näin :)
  Jatka samaan malliin! <3

  Terkuin uusi lukijasi Lara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lara!
   Kiitos paljon <3! Tosi ihana kuulla että näytän viehättävämmältä silloin kun en ole laittautuneena pojaksi :)

   Hyvää kevään (ja blogin lukemisen) jatkoa ^3^!

   Poista
 11. Moi, mitä mieltä olet tästä artikkelista? http://www.cracked.com/article_20997_5-shocking-realities-being-transgender-media-ignores.html
  Mulle tuo selvensi paljon asioita. Tulit mieleen tuossa kohdassa missä käsiteltiin sukuelinten muokkaamista, en itse tiennyt etteivät kaikki trans*-ihmiset sitä edes halua. Eli on aivan ok olla trans* vaikkei haluaisikaan tehdä korjausleikkausta.
  Olet kaunis ja rohkea kun uskalsit lähteä baariin! Ja älä todellakaan välitä siitä että joku teini heittää mieskommenttia susta, monet biologiset naisetkin saavat kuulla samanlaista mölinää eikä se tee heistä yhtään vähempää naista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvin kirjoitettu artikkeli, siihen on helppo yhtyä. Listatut viisi asiaa ovat aiheuttaneet minullekin paljon päänvaivaa. Hienoa että transasioista on alettu kirjoittaa nykyään vähän enemmän, niin ihmiset saavat lisää tietoa.

   Itse asiassa periaatteen tasolla mä kyllä haluaisinkin korjausleikkaukseen, mutta se on niin iso leikkaus, että sen riskien takia olen vielä epäröivällä kannalla. Olen kuullut/lukenut monenlaisia kokemuksia leikkauksen läpikäyneiltä, enkä tiedä uskaltaisinko itse ottaa niin isoa riskiä.

   Kiitos oikein paljon ;_;! En välitä <3

   Poista
 12. Voi apua, oot niin hirveän kaunis tuossa peilikuvassa... :)♥

  VastaaPoista
 13. Törmäsin blogiisi ihan vahingossa jokin aika takaperin, ja siitä lähtien olen käynyt välillä lueskelemassa :)

  Teksteistäsi ja kuvistasi saa mielikuvan lämpimästä, ajattelevaisesta ja herkästä ihmisestä, jota ei voi kuin ihailla. Omasta näkövinkkelistä on varmasti lähes mahdotonta kuvitella, mitä käyt läpi, ja hattua nostan sille, miten sinut tunnut ongelmista huolimatta olevan itsesi kanssa. Ymmärrän huolesi siitä, mitä vanhempasi ajattelevat valinnoistasi, mutta muistathan, että lopulta elät kuitenkin itsellesi. Toivon sinulle hurjasti rohkeutta tehdä valintoja, joihin voit olla tyytyväinen vielä kymmenien vuosien kuluttua.

  Kuvasi ovat nekin todella hienoja, taidat kuulua niihin harvoihin ihmisiin, jotka näyttävät hyvältä niin tyttönä kuin poikanakin :) Sinua näyttää myös pukevan vaate kuin vaate, mutta eipä se ole ihmekään, kun olet tuollainen siro ja solakka, ja sievillä säärillä varustettu :)

  Pidä lippu korkealla, täällä(kin) ajatellaan sinua lämmöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia lämpimästä kommentista Minna ♥! Minäkin ajattelen lämmöllä teitä kaikkia, jotka jaksatte kommentoida blogiini (ja ylipäänsä lukea blogiani) c:!

   Olen todella otettu @__@ (Täytyy kyllä myöntää, että ihan kaikki vaatteet eivät minuakaan pue - sellaisista vain en ole tullut laittaneeksi kuvia blogiin.) Mutta sanattomaksihan tässä menee, kun te lukijat tuette minua niin sydämellisesti. Kiitos vielä kerran, ja kaikkea hyvää!

   Poista
 14. Saanko udella että minkälaisista tytöistä tykkäät? Monet tyttömäiset lesbot tykkää poikamaisista tytöistä ja toisten päin (yleistystä, tiedän), mutta tykkäätkö itse tyttömäisistä vai poikamaisista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa udella :) Yleisesti ottaen tykkään enemmän tyttömäisistä tytöistä.

   Poista
 15. Vaude, ootpa söpö! :) Varmasti löydät itsellesi vielä tyttöystävän, no worries. Suosittelen ottamaan osaa vaikka joihinkin Pride-viikon tapahtumiin. Kohtahan se Helsingin Pride jo onkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! Rehellisesti sanottuna mulla on tällä hetkellä aika paljon worryjä tän asian suhteen, mutta pitää vaan olla kärsivällinen. Pride-viikolla osallistun ainakin yksiin Naisten bileisiin (vai mikä se olikaan nimeltään), joita joku jo täällä blogissa ehdotti :) Kohta se Pride tosiaan jo on, onneksi.

   Poista
  2. No mutta, itsekin hyvin mahdollisesti menen samoihin bileisiin. Jos bongaan sut sieltä, niin saako tulla juttelemaan? ^__^

   Poista
 16. Hi girls,
  I'm Sonja McDonell, 23, Swiss Airlines Stewardess. Many girls in Tammpere smiled at me when I was on the streets and in some shopping centers. I discussed with some & all told me they want to have more experiences. I was so surprised and excited. The 7 I had during 1 week were excellent and did everything with me.
  I come again in june / july during my vacations, I am willing to fullfill all your dreams, which finnish girls have & without limites.
  Regards
  sonjamcdonell@yahoo.com

  VastaaPoista