maanantai 3. maaliskuuta 2014

Prettied up?

Hei! Kävin tänään ammattimeikkaajalla etsimässä naisellisten piirteiden luomisen taitoa. Meikkaaja oli tosi kiva. Kun olin sanonut, että olen transsukupuolinen ja haluaisin oppia tekemään yhä enemmän naisellisuutta korostavan meikin, hän totesi, että "tehdään susta kunnon leidi"! Ensin oli vuorossa kulmien ja ripsien kestovärjäys (jes, pitkästä aikaa!), ja sen jälkeen siirryttiin päivämeikkiin. Tällainen siitä sitten tuli.


Ripsistäni meikkaaja oli aivan haltioissaan ja kehui niitä hirmu pitkiksi, mikä oli ihana kuulla - kivaa että kasvoissani on edes jotain tosi naisellista. Juhlavaksi silmämeikiksi hän suositteli minulle ja raskasluomisille silmilleni ehodottomasti smokey eye -silmämeikkiä, jota en ollutkaan tullut aiemmin ajatelleeksi. Nyt päädyttiin kuitenkin tekemään vaaleanruskea perussilmämeikki. Huuliin sipaistiin kevyt huulikiilto, mutta jatkossa hän suositteli kuiville huulilleni huulirasvaa pehmeyttämään niitä. Sängen peittämiseen hänellä ei ollut mitään erityisiä kikkoja, mutta arveli tarpeeksi laadukkaiden tuotteiden hoitavan asian. 
Kuten näkyy, meikistä tuli hyvin luonnollinen. Lopputulos on ihan miellyttävä, vaikka jollain tapaa sitä kaipaisi naamaansa vähän vieläkin enemmän naisellisuutta. Ehkäpä se vain on niin, että seuraavan naisellisuusasteen saavuttaisi sitten vasta hormoneilla.

43 kommenttia:

  1. Paljon naisellisemmalta näytät kuin minä yleensä. Kenties sipaus vaaleahkon punaista poskipunaa sopisi meikkiin? Se usein saa näyttämään asteen naisellisemmalta ja söpöstää kivasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Hän kyllä sipaisi vähän poskipunaakin, mutta itselläni on tapana yleensä pistää sitä vähän enemmän, koska minustakin se söpöstää hyvin c:

      Poista
  2. Luonnollinen meikki on tietysti arkeen sopiva, mutta ehkä voimakkaampi meikki vois saada enemmän naisellista efektiä aikaan.. :) En tarkoita tällä siis mitään pissipakkeleita tai drag queen -meikkejä :'Dd Mutta siis esimerkiksi värillistä huulipunaa tai vaikka tekoripset (jos pystyt/tykkäät niitä käyttää, ei taida liimat sopia kaikkien silmille) ja juuri sitä poskipunaa, mikä täällä jo mainittiinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyllä oikeessa. Meikkaaja muuten sanoi, etten hänen mielestään edes tarvitsisi tekoripsiä koska omanikin ovat niin pitkät, mutta munkin mielestä tekoripset silti naisellistaa mua mukavasti. Jos laitan tarpeeksi vähän liimaa niin ihan hyvin silmäni tuntuvat kestävän :) Ehkä tää meikkaaja ei senkään takia tänään tehnyt voimakkaampaa meikkiä, että tarjoukseen sisältyi vain "päivämeikki" - voimakkaammat meikit lasketaan todennäköisesti "juhlameikeiksi".

      Poista
    2. Tekoripset kyllä saa silmät oikeen ponnahtamaan esiin ja tuo ihan erilaisen efektin kuin pelkkä ripsari. Mulla on (oli) myös aika pitkät ripset, mutta oon silti aina tykännyt käyttää tekoripsiä. :) Mutta sellanen pieni varotuksen sana: mulla oli tosiaan pitkät ja aika tuuheat ripset luonnostaankin, mutta tekoripsien pitkäaikanen käyttö on haurastuttanu mun omat ripset tosi pahasti. Ne liimat on varmaan tehny sen, voin kuvitella vaan mitä ripsenpidennykset tekee. :/ Eli ei välttämättä jokapäiväisesti kannata käyttää, jos omistaa luonnostaan jo nätit ripset!

      Poista
    3. Huh! Toivottavasti ripsesi pärjäilevät *-* Ihan jokapäiväisesti en tosiaan aio käyttää, mutta silloin tällöin :)

      Poista
  3. Oli ihan pakko katsoa omaa peilikuvaa ja sua vierekkäin. Onhan se sanottava, että kyllä sä ainakin minua naisellisempi olet. :-D Ihana!

    VastaaPoista
  4. Tosi kauniilta näyttää :) Toki se on ton meikinkin ansiota, mutta luulen, että ennen kaikkea se on toi hymy!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa että susta on kuulunut viime aikoina taas enemmän :) Sun blogi on kyllä ehdoton päivänpaiste samojen asioiden kanssa kamppaileville ihmisille, ja miksei muillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tää tahti vieläkään kovin tiheä ole, mutta nyt on kyllä tosiaan enemmän intoa kirjoittaa tänne :) Kiitos oikein paljon! <3

      Poista
  6. Tosi hieno meikki! :) Kivan luonnollinen ja sopii sulle hyvin.

    VastaaPoista
  7. Todella hyviä vinkkejä sait! Mutta muutama sana meikkauksesta noin yleensä.

    Itse korostaisin pohjan tärkeyttä. Yleensähän meikkausta ajatellessa ensimmäiset mieleen tulevat asiat ovat huulipuna ja luomiväri. Mutta todellisuudessa nämä ovat sieltä viimeisimmästä päästä joita kauniiseen ja huoliteltuun meikkiin tarvitaan.

    Pohja on kaiken A & O. Tasoittava meikkivoide/bb cream, puuteri, high light, bronzer ja blush tekevät 80% työstä! Lisäksi korostaisin kulmakarvojen tärkeyttä. Sinulla näyttää olevan nyt hyvin trendikkäät, nuorekkaan tuuheat kulmat (tuuheus = nuoruus, mitä ohuemmat sitä vanhemmalta näyttää!). Kulmien muoto muuttaa kasvoja yllättävänkin radikaalisti, eli mikäli kaipaat muutosta jossakin vaiheessa, suosittelisin testailemaan (vaikkapa photoshopilla jos ei muuten) erilaisia kulmakarvamuotoja.

    Loppusilauksen toteuttavat sitten eyeliner, luomiväri ja huulikiilto/puna :)

    Kannataa vain harjoitella meikkausta ja kokeilla radikaalejakin juttuja, kyllä se oma tyyli sieltä löytyy! Joka tyttö joutuu tämän prosessin käymään läpi ennen kuin omat piirteet tulevat tutuiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia c: Kuulostat tosi asiantuntevalta! Mäpä yritän muistaa nämä neuvot jatkossa~

      Poista
  8. Onpa kaunis meikki! Nätisti sopivat nuo kulmat sulle ja hymy todellakin kruunaa kaiken :)

    Löysin itse blogiisi vasta hiljattain, mutta mieleeni tuli että oletko harjoitellut kasvojen varjostusta ja vastaavasti korostusta vielä paljoa? Sillä saa ihmeitä aikaan!
    Youtubessa löytyy loistavia meikkitutoriaaleja esimerkiksi ihan hakusanoilla ''how to contour and highlight your face''. Meikkausprosessi näyttää aluksi aika hurjalta (esimerkiksi tältä:http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/90/dd/9e/90dd9e6a6ae4596d604bfdd745679a92.jpg) , mutta lopputulos muokkaa kasvonpiirteitä parhaillaan todella tehokkaasti. Mitä radikaalimmat kontrastit alussa, sen selvempi lopputulos häivytyksen jälkeen. Etenkin naisellisten piirteiden esiintuomisessa tämä olisi minusta ehdoton vaihe. :)
    Näitä meikkipohjavideoita löytyy tietenkin myös (trans)miehille ja kyllä niistäkin löytää hillittyjä ja luonnollisia lopputuloksia. Näistä videoista olen itsekin saanut naisena monia hyviä vinkkejä! Parhaan ilmeen saa laadukkailla ja tarkoituksenmukaisilla tuotteilla, mutta olen itse harjoitellut kasvonpiirteideni esiin tuomista aluksi ihan vain eri tummuusasteisilla ruskeilla luomiväreillä voiteiden sijaan miettiessäni mitä varjon ja valon lisääminen saa aikaan missäkin kohtaa. Alussa harjoitellessasi et siis välttämättä tarvitse kovin ammattimaisia meikkejä, luomivärit ruskeista aivan vaaleaan/valkoiseen, aurinkopuuteri ja valokynä ovat jo hyvä yhdistelmä. Sitten vielä kunnon rajojen häivytys! Varoitan vielä, että näihin videoihin jää todella helposti koukkuun... :-D Mutta sitä parempi, sillä harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon C:!

      Olen kyllä jonkin verran yrittänyt harjoitella varjostusta (se vaan ei taida näkyä valokuvissa kovin hyvin), mutta esimerkiksi tuon linkkaamasi kuvan tasoiseen tulokseen en tietääkseni ole koskaan päässyt. Jos tuon kuvan tasoinen naisellinen lopputulos olisi minullekin mahdollinen, niin ihmettelen kyllä vähän, mikseivät nämä ammattimeikkaajat, joilla olen käynyt, ole tehneet minulle mitään noin naisellistavaa, vaikka olen esittänyt heille naisellistamispyynnön ja maksanutkin heidän palveluistaan. Ehkä he kuitenkin ovat yrittäneet parhaansa? Jos siis hekään eivät pysty naisellistamaan minua sen enempää, niin miten voisin itse pystyä :(... Tämä hieman minua mietityttää.

      Täytynee vain jatkaa videoiden katselua, niin ehkä vielä joskus opin jonkin maagisen tekniikan :)

      Poista
  9. Siis todella hyvä meikki ja vielä luonnollinen :D Luulen kyllä että sängen saa peitettyä tarpeeksi laadukkailla tuotteilla xD

    VastaaPoista
  10. Dragqueenit vissiin ainakin käyttävät sängen luoman "varjon" peittoon oranssia peiteväriä. Kannattaa varmasti kokeilla!

    VastaaPoista
  11. Tosi luonnollisen ja naisellisen näköinen meikki, oikein nätti ^^ Harjoittelemalla löytää parhaat tavat korostaa omia hyviä puolia :)

    VastaaPoista
  12. Komppaan, hienoa työtä meikkaajalta! <3 Tämä kuva kyllä todistaa, että olet kevyelläkin meikillä tosi naisellinen :) Tietysti hormonit varmasti edesauttaisivat vielä asiaa, mutta ymmärrän hyvin epäröintisi. Eikä tässä kuvassa ainakaan mitään sänkeä ole näkyvissä.

    VastaaPoista
  13. Pakko kommentoida! Näytin ystävälleni sun kuvaa ja hän näki samalla tekstin, että olet käynyt meikkaajalla. Hetken aikaa katseltuaan tämä mun ystävä vaan tokas: "Ihan normaalilta toi näyttää! Mikä tossa nyt niin kummallista on?" Vastasin ettet ole oikeasti nainen ja tämä mun ystävä ei meinannut millään uskoa tätä ennen kun selaili blogiasi ja vastahakoisesti myönsi että oletkin mies :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, ja kiitos ystävähenkilö <3! On aina mielettömän kiva kuulla jos jonkun mielestä näytän normaalilta naiselta :)
      (Pienenä lisäyksenä se, että siis _biologisesti_ olen mies, mutta sukupuoli-identiteetiltäni aika paljon nainen)

      Poista
  14. Muutama meikkivinkki:

    Suomen apteekkeihin on tullu nyt Vichyltä sellanen sarja kuin Dermablend. Siihen kuuluu mm. meikkivoide ja peitepuikko. Sitä on mainostettu esim. tatuointejakin tehokkaasti peittävänä, mutta silti luonnollisen, melko ohuen jäljen jättävänä. Voisi olla hyvä tohon sänkipulmaan. (Tässä ihan hauska mainosvideo: http://www.youtube.com/watch?v=9mIBKifOOQQ)

    Itselläni on kanssa melko raskaat silmäluomet, tykkään käyttää puolikkaita tekoripsiä; ne on helpompi kiinnittää ja ne on luonnollisemman näköiset, mutta silti tuo vähän lisää dramaattisuutta meikkiin. Itse käytän Ardellin #301-ripsiä, joita olen tilannut täältä; http://beautyjoint.com/ardell-false-eyelashes . Tuolla ne on halpoja, eikä postituskulutkaan ole isot. Tuolta tilattaessa täytyy vaan muistaa tullit. Beautyjointissa on muutenkin kivan halpoja meikkejä (jos kiinnostaa, kannattaa tsekata esim. Jordana ja Milani, ihan huippu hinta-laatusuhde! Milanin Baked-poskipunat on iiihania ja Jordanan Twist and shine -huulipunavoiteet on huippuja).

    Toivottavasti vinkeistä on edes vähän hyötyä.
    Tykkään sun blogista ja hyvää kevättä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu, paljon hyviä neuvoja! Tässä on nyt mennyt niin paljon rahaa viime aikoina että en harkitse meikkiostoksia vähään aikaan, mutta kiva tietää mitä seuraavaksi kannattaa kokeilla c:

      Kiitos paljon, ja oikein hyvää kevättä sinullekin <3 ^^!

      Poista
  15. Tein pikkusiskollani samanlaisen testin kun Anonyymi oli tehnyt ystävällään ja tulokset olivat samat :) Tuo perusmeikki on tosi kaunis sinulla. Monesti trans-ihmiset tekevät sen virheen, että meikkaavat aivan liikaa ja päätyvät näyttämään naurettavilta, vaikka pienemmällä meikkimäärällä saisi luonnollisen ja kauniin lopputuloksen. Älä siis pelkää välillä näyttäytyä tuollaisessa hillitymmässä meikissä! En ole seurannut blogiasi pitkään aikaan ja pitää siksi tähän loppuun sanoa, että olet kasvanut naisena todella sieväksi :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikää <3! Ihana kuulla että testi toimii niinkin hienosti ^^!
      Joo, tuntuu että viime aikoina meikkimääräni on muutenkin ehkä vähän vähentynyt - nykyään tunnun laittavan esim. luomiväriä tosi harvoin. Luonnollinen meikki on usein tosiaan kaunis :)

      Kiitos paljon Barella!

      Poista
  16. Mun mielestä sulla on valmiiksi aika naiselliset kasvonpiirteet (joita hienosti osaat korostaa erilaisin peruukein). On monia naisia joilla on suht kulmikkaat kasvonpiirteet, ja mun mielestä sun kasvonpiirteet vastaa aikalailla sellasten naisten kasvonpiirteitä.
    Mun mielestä isoin (tästä kuvasta katsottuna, ja monista muistakin kuvista) ja ainoa asia joka tekee sut miehen näköiseksi on nenä. Ootko netistä selannu nenän pienentäviä meikkausohjeita? :)
    Ja ai että kuulostin kamalalta, mutta ihan hyvää siis tarkoitan! :D

    Http://e55i.blogpost.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että piirteet näyttää sinusta niinkin naisellisilta! (Tuntuu että mun naama vaan on mennyt viime aikoina vähän entistäkin kulmikkaammaksi, tiedä sitten johtuukohan se [naaman] laihtumisesta vai mistä... )

      Tiedostan että nenä on yksi suurista ongelmistani ja laskee välillä mun itseluottamustakin. Oon katsonut meikkausohjeita ja yrittänytkin pienentää sitä varjostamalla parhaani mukaan, mutta pitää myös varoa ettei varjostusta tuu liikaa, koska sekään ei näytä hyvältä. Tää kyseinen meikkaaja varjosti sitä ehkä vähän vähemmän kuin mulla itse on tapana, joten etenkään tässä kuvassa nenä ei ehkä näytä niin hyvältä. Ja loppujen lopuksi varjostamallakaan ei saa tehtyä ihmeitä - kaikissa valaistuksissa varjostus ei edes näy :( (Tarkoitatko muuten, että nenä tekee täysin "miehen" näköiseksi, "miestä muistuttavan" näköiseksi vai "miestä etäisesti muistuttavan" näköiseksi? Toivottavasti en nyt sentään ihan miehen näköinen tässä oo :c)

      Et kuulostanu kamalalta :). Tosipuhettahan se vaan oli, ja tuollaisista rehellisistä mielipiteistä on mulle vaan hyötyä.

      Poista
    2. Se luo miehisen piirteen kasvoihisi. En missään nimessä sanoisi että näytät täysin mieheltä.
      Mielestäni olet todella monissa kuvissa kauniimpi kuin useat naiset! Lisäks on todella hyvä, että et ole sellainen draq quuenin näköinen, vaan ymmärrät että naisen täytyy näyttää luonnoliselta. :)

      Poista
    3. Kiitos paljon, ja kiitos selvennyksestä :)! Toivon vaan että pystyn joskus aloittamaan hormonitkin.

      Poista
    4. Toivon myöskin sitä sinulle, koska niin kovasti haluat sitä. :)

      Poista
  17. Toi meikki näyttää tosi hienolta! : ) Kivan neutraali, mutta silti tuo kivasti sitä naisellisuutta. ja varsinkin nuo kulmat on ihanat, ne näyttää paljon paksummilta ja tekee sun kasvoista jotenkin tasapainosemman näköset : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ^^! Kiva kuulla että nää kulmat sopii!

      Poista