perjantai 19. heinäkuuta 2013

My outfit at Animecon 2013


Hei kaikki! Tämä iloisesti hymyilevä tyttö kävi viikonloppuna antoisalla visiitillä Kuopiossa ja Animeconissa! ^.^
Hello everyone! This happily smiling girl spent her weekend making a lovely trip to Kuopio and Animecon ^.^

Asuun sain idean vasta viime viikon maanantaina, kun ystäväni toi minulle näytille myyntikelpoisia hameita, mukaan lukien tämän Baby the Stars Shine Bright -brändin hameen. Hypeconin sinimusta asuni oli jättänyt minuun innoituksen kokeilla lisää mustansävyisiä asuja, joten ihastuin tähän mustaan (mutta kuitenkin niin kirkkaaseen) kukkateemaiseen hameeseen, jossa on myös ihana korsettimainen yläosa. Ostin sen! Hame on ehkä aavistuksen lyhyempi kuin olisin toivonut, mutta ei anneta sen liikaa häiritä. Viime brändivaatteestani olikin jo kauan kauan aikaa *_*
The idea for the outfit came to me as late as last Monday, as a friend of mine showed me a few of her lolita skirts for sale, including this Baby the Stars Shine Bright skirt. The black and blue outfit I wore at Hypecon had left me wanting more partly black outfits in the future, so I was pretty enthusiasted seeing this black (yet so birght) skirt with flower print and a lovely corset-type upper part. So I bought it! The skirt might be a little shorter than I would've wished for, but that's no big deal after all. Such a long time since I last bought a piece of clothing by a famous brand *_*

Asun muut osat minulta löytyivätkin jo ennestään, ja tällainen pääosin mustavalkoinen kokonaisuus syntyi tällä kertaa. Tämähän onkin pitkälti Baby-asu: sekä rusetti, hame että kengät ovat Baby-merkkisiä! Tuon ihanan (ja conin kuumuudessa tarpeellisen!) viuhkan sain lainaan ystävältäni, jonka luona Kuopiossa yövyin. Hänen ja hänen äitinsä avustuksella myös ensimmäistä kertaa kiharsin pidennyksiäni, vaikkakin ne suoristuivat aika nopeasti ilman hiuslakkaa.
Everything else needed for the outfit was in my possession already, and this mostly black and white outfit is what I came up with this time. This seems to be quite a Baby outfit: headbow, skirt and shoes are all by the brand Baby! That lovely fan (which really came in need during the hot weekend!) was lent to me by my friend whose place I stayed at during the weekend. With her and her mother's help I also curled my extensions for the first time, but they straightened quite fast without hair spray on them.


 
Kuvaaja: Santtu Pajukanta

 
The convention place
Conista jäivät parhaiten mieleen Kuopion kaupunginorkesterin esittämä upea animekonsertti sekä tietysti kaikki ihanat ihmiset, joiden kanssa vietin aikaa tai jotka tulivat juttelemaan/ottamaan kuvan ♥! Kiitos kaikille!
The best things at the con were the amazing anime concert performed by the orchestra of Kuopio, and of course all the lovely people who I hanged out with or who came to talk or take a pic of me ♥! Thank you everyone!
 
***
 
Muuten, sain vihdoin kerrottua siskolleni transpolitutkimuksistani, netin välityksellä. Sydän hakkasi, mutta nyt se on tehty! Kuten olin arvellut, hän piti uutista rankkana. Yritin esittää asian mahdollisimman epädramaattisesti puhumalla vain "sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan tutkimuksista" - siskoparka olisi varmasti järkyttynyt vielä pahemmin, jos olisin suoraan sanonut haluavani elää loppuelämäni naisena. Ehkä pikku hiljaa uskallan kertoa hänelle tilanteestani tarkemminkin, kun suurin järkytys on (toivottavasti) mennyt ohi. Käy todella sääliksi, että hän joutui näin järkyttymään, mutta ei sille mahda mitään...
This is not related to Animecon, but at last I had the courage to tell my sister about my gender clinic examinations. -My heart was beating hastily, but now it's done! As expected, she was quite shocked. I tried to tell the matter in a most non-dramatic manner for example by only talking about the gender clinic examinations - I guess she would've been even more shocked had I said something like "I want to live the rest of my life as a woman". Maybe I'll be able to tell more about my situation little by little after her biggest shock has (hopefully) faded away. Still, I'm really sorry she had to hear such shocking news, but what can you do... ?

68 kommenttia:

 1. Mie näinki sinut animeconissa ja ihastelin asuasi (ja täydellisiä sääriäsi) mutta olin niin pölhö etten uskaltanu tulla juttelemaan :/ Tuo hame oli ihan mielettömän upea!
  Mulla oli sunnuntaina musta mekko ja half-bonnet sekä harmaa kihara tukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa voi että >.< Mutta kiitos paljon <3 :)!

   Aa okei, katselin blogiasikin ja jotenkin näytät tutulta, saattaa olla että näin sinut vilaukselta c:

   Poista
 2. Oot tosi kaunis! ;3; Erityisesti toi ensimmäinen kuva on ihana♥ x]

  VastaaPoista
 3. Tuo hame on ihana <3 muutenkin asusi on nätti ^.^ Pääsisinpä joskus itsekin Animeconiin. Ehkä parin vuoden päästä. Eka conini mihin meen elokuussa kaverin kans, on Kokkocon.
  Hyvä, että sait kerrottua siskollesi tutkimuksistasi vihdoin (: toivottavasti hän pian ymmärtää asian kunnolla, eikä ole niin järkyttynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^.^!
   No mutta hyvä jos ehkä parin vuoden päästä! Luulen että itsekin tulen käymää Kuopion Animeconissa ihan säännöllisesti. Vai Kokkocon, siitä en ollut vielä kuullutkaan o: Eka con on aina upea kokemus.

   Joo, toivotaaaan :) Kiitos.

   Poista
 4. Uskon jotenkin että siskosi tulee sisäistämään asian paremmin kun vanhempasi.
  Nuoremmassa sukupolvessa on voima saada ennakko luulot pois.
  Uskon ainakin niin.
  XOXO Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uskosta ;_; Niin minäkin haluan uskoa, vaikka siskoni onkin ajautumassa (ja jo ajautunut) vanhempieni vaikutuksen myötä aika ahdasmielisiin ajattelutapoihin.

   Poista
 5. Tosi söpö asu, tuo hame on aivan ihana~<3

  VastaaPoista
 6. Suloisia kuvia :D
  Hyvä, että sait kerrottua, olen samaa mieltä,
  että nuorempi sukupolvi on avarakatseisempaa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^!
   Jooh, siskoni vaan tuntuu olevan hieman poikkeus tässä nuoremmassa sukupolvessa, mikä on aika kurjaa mun kannalta :/ Pakko vaan luottaa että se ymmärtää jossain vaiheessa.

   Poista
 7. Voi miten kaunis asu! :D Olit taas ihan hurjan kauniina :)

  VastaaPoista
 8. Oi tuo eka kuva, aivan upea: pehmeä meikki, naiselliset kasvot ja upea tukka ja asukin tosi kaunis...tuosta kannattaisi todellakin teettää suurennos ja kehystää muotokuvaksi! Heti tuli mieleen sellaiset mustat soikeat koristeelliset kehykset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta ♥! *_* Tosi ihana kuulla että se näyttää niin onnistuneelta! Harmillisesti kuva taitaa olla hieman liian epätarkka kunnon suurennosta varten, mutta ainakin muuten säilytän kuvan hyvin tallessa c:

   Poista
 9. Ihana asu! Bongasin siut Animeconissa ja ihastelin sinuu kauempaa, mut en uskaltanut tulla juttelemaan. :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos n___n!
   Aa! Mutta tuu vaikka ens kerralla kun näät, mua ei kannata jännittää koska olen ihan tavallinen ihminen kuitenkin vaan ;D

   Poista
 10. Ihana asua kyllä, sullekkin sopii niin monentyyliset vaatteet. Tykkään myös siitä miten lähiaikoina olet alkanut käyttämään enemmän asusteita. 8D ♥ Harmikseni en töiden takia päässyt A-coniin, mutta uskon että oli hauskaa. <3

  http://plastic-teacup-world.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luotisade ♥! Joo asusteet on kivoja 8D!!

   Oli siellä ihan hauskaa, toivottavasti sinullakin töissä :)

   Poista
 11. Onpa suloisia kuvia! Tulin oikeastaan itsekin ottamaan sinusta kuvia Animeconin aikana ja muistan ajatelleeni, että olet täsmälleen yhtä söpö livenä kuin näissä kuvissa. Jälkikäteen hivenen harmittaa, kun en päässyt juttelemaan, mutta pikkusiskoni vei kaiken huomioni.

  Hyvä, että sait viimein kerrottua siskollesi korjauksestasi. Toivottavasti hän ottaa asian paremmin ajan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kata! c: Voih tosi ihana kuulla jos näytin livenäkin söpöltä ^.^

   Jooh sellaisia ne pikkusiskot on ;) Mutta tuu viimeistään ens Animeconissa juttelemaan jooko 8)?

   Joo, toivotaan parasta :)

   Poista
 12. Kaunis viuhka! Osaisitko kertoa nettikauppoja, joissa myytäisiin viuhkoja suht. halvalla?

  Hyvä, että kerroit siskollesi, kyllä hän varmasti toipuu pian alkujärkytyksestä:)

  Diana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitus ^^!
   Mutta voi, minä en ole valitettavasti etsinyt ollenkaan viuhkoja netistä :( Tämänkertainenkin viuhka oli vain kaverilta lainassa. Ainoan muun viuhkani ostin Glitteristä muistaakseni noin 8 eurolla. Animeconissa satuin muuten juuri näkemään söpöjä viuhkoja 2 euron hintaan, mutta en sitten tullut ostaneeksi. En kyllä muista edes myyjää.

   Kiitos, kyllä hän varmaan :)

   Poista
 13. Ei luoja, miten nättinä sä olet taas. Piti ekan kuvan kohalle pysähtyä ihan pidemmäks aikaa kahtomaan, että on se kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! ♥ ;__; (PS. En oikeesti oo ihan niin kaunis mutta kuva on hyvin onnistunut ^^)

   Poista
  2. Nyt höpinät pois! Kuva on toki onnistunut, mut ei se olis sitä ellet sä olis just niin kaunis! :)<3

   Poista
 14. Oot oikeesti niin kaunis! Ihailen sua paljon ;3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niiaus! ♥ Sulan näihin kauneuskehuihin, olette ihania ;__;

   Poista
 15. Olitpa taas nättinä, musta sopii siulle. :3

  Mahtavaa, että sait kerrottua asiasta.

  VastaaPoista
 16. Musta sopii sulle yllättävän hyvin! :-)
  Ja haluan uskoa, että siskosi kyllä hyväksyy asian. Hieno homma, että sait kerrottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen positiivisesti yllättynyt että musta sopii noinkin hyvin 8) Vuosi sitten en varmaankaan olisi osannut kuvitella itseäni mustahkossa loliasussa.

   Kiitos uskosta (:

   Poista
 17. En kestä, toi hame on I H A N A!!! Sopii sulle 8)

  VastaaPoista
 18. Lueskelin blogiasi ja kaverini sinua vähän hämmästelivät. Näytin blogiasi, ja kehuivat, miten ihanan avoimia erilaiset ihmiset ovat! Tokaisin kyllä tähän, että minusta hän ei ole yhtään erilainen muista. Blogiasi on ihana lukea, asusi ovat aivan ihania ! (: Varsinki tämä musta sai suun loksahtamaan, ihanaa kekseliäisyyttä :3

  VastaaPoista
 19. Hei ihanuus. "Hieman" asiaankuulumatonta, mutta kiinnostaako sinua tcg:et enään sillein? Tässä pääkaupunkiseudulla olemme ajatelleet Kaijudo:n (Diel Masters) aloittamista ja olisi mukavaa saada kaltaisesi jos on kiinnostusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei! Toki minua TCG:t kiinnostaa ja olisin innokas aloittamaan uuden sellaisen (kaipaan Pokémon-aikojani...) jos vain tarpeeksi mielenkiintoiselta vaikuttava peli ilmaantuu. Kaijudosta en ollut aiemmin kuullutkaan, joten täytyypä tutkia. Oletteko suunnitelleet pelaajien keskuuteen mitään yhteydenpitokanavaa? En pysty vielä lupaamaan mitään, mutta joka tapauksessa olen otettu kutsusta, kiitos c:!

   Poista
 20. taisit olla sunnuntain Animeconissa? en törmännyt sinuun lauantaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntain joo, mutta lauantain toki myös. Itse asiassa nämä kuvat on otettu juuri lauantaina. Ehkä satuimme vain menemään joka vaiheessa ristiin :(!

   Poista
 21. Ootpa kauniina! Ja sulla on vielä söpö hymykin, aidompi ja tollanen tarttuvampi kuin monella muulla :) Ja loistavaa että sait kerrottua sun siskolle, vaikka ensin ahistaakin varmaan niin lopulta varmaan aika helpottunut fiilis! Tsemppiä!<3

  VastaaPoista
 22. Upeita kuvia taas... Momo se vaan kaunistuu jatkuvasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos >w<!! ♥
   (Voi kun kaunistuisinkin, pelottaa että mieshormoni vaikuttaa juuri toisinpäin D:)

   Poista
 23. En kestä ku oot taas nii söppänä :3 Ja hienoa että sait kerrottua siskolles. Eiköhän se ajan myötä sulata tuon uutisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos n__n!

   Pitää toivoa... Vanhempani ovat sanoneet suoraan, ettei ajan kuluminen auta mitään heidän tapauksessaan, mutta kunpa edes sisko ajan myötä hyväksyisi :/

   Poista
  2. Aika epäreilua kyllä porukoiltas sanoa tuollein... :/ Luulis että ne vois ajatella muutakin kuin itseään kun kyse on sun elämästä ja siitä mikä tekee sut onnelliseks.. Mutta toivotaan, että nekin ymmärtää ajan kanssa paremmin.

   Poista
  3. Joo, tosi karua. Mutta kiitos, toivotaan :)!

   Poista
 24. Ihana asu ja nättii kuvia <3
  Sä meet oikeesti ihan tytöstä :D katottii kaverin kanssa, et ei sua enää yhtää pojaks tietäis, tai ainakaa me ei huomata mitää :D

  Ja hyvä et sait kerrottua siskolles. Vaikka se ei reagoinu hirveen hyvällä tavalla, niin varmaa sul on kuitenki helpottunu olo. Ja ajan myötä varmasti asiat paranee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toi on vaan niin ihana kuulla ♥♥♥! Tuun aina niin iloiseksi \^^/

   Joo, on helpottunut olo ja oon toiveikas jatkon suhteen c:!

   Poista
 25. Ihana asukokonaisuus, viuhka kruunaa kaiken. :) Mietinkin juuri eräänä päivänä että onko animeconia enää, sillä olin saanut jostain sellaisen käsityksen ettei sitä enää jatkettaisi.

  Ja paljon tsemppiä, toivotaan että siskosi ymmärtää myös jonain päivänä päätöksesi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :)!
   Käsityksesi on hyvin ymmärrettävä, koska jatkumoon syntyikin eräänlainen särö: perinteinen Finncon-Animecon ei jatkunut enää vuoden 2011 jälkeen, vaan Animecon irtautui siitä erilleen vuodesta 2012 alkaen. Näin ollen tapahtuman koko on kävijämäärällisesti pienentynyt ja se on siirtynyt pysyvästi (?) Kuopioon.

   Mmh, toivottavasti se päivä koittaa pian :(

   Poista
 26. Aivan ihana asu!! Puhumattakaan hymyilevästä tytöstä sen sisällä =)
  Ja koivet <3 <3

  Rohkea teko saada kerrottua, onnittelut! Tsemppiä molemmille siskoksille =)

  VastaaPoista
 27. oon oikeesti tosi kateellinen sun rohkeudelle olla se mitä haluat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mutta ei syytä olla kateellinen, uskon että pystyt itsekin tekemään saman ennemmin tai myöhemmin! Mä vaan olen päättänyt, etten halua sitten myöhemmin katua, etten elänyt elämääni niin kuin olisin halunnut.

   Poista
 28. siit on jo aikaa ku viimeks kävin sun blogia lukemassa ja herranjumala mikä muutos, näytät näissä kuvissa 100% tytöltä, ja kauniilta sellaselta!

  VastaaPoista
 29. Tälleen myöhään kirjottelen tähän postaukseen mutta pakko sanoa että toi eka kuva, se on ehkä tähän mennessä kaunein kuva susta mitä oon nähny(muita vähättelemättä)! Oot tosi tosi sievän tytön näkönen siinä, iihana hymy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS ♥! ^__^ Ihan super ihana kuulla!! Kiitoskiitoskiitos!

   (Psst mun blogissa ei ole koskaan liian myöhäistä laittaa kommentteja, koska sähköpostissani näkyy ilmoitus kaikista kommenteista, myös vanhempiin postauksiin tulleista ;))

   Poista
 30. Näin sinut animeconissa myös^^ Kasvonpiirteesi ja hymysi ovat niin uniikit, että ne tunnistaa asusta, kuin asusta. Pikkusiskoni tuli ottamaan kuvan ja kehumaan blogiasi:)) Jatka samaan malliin^-^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiva ^^! Oho, tämä taitaa olla ensimmäisiä kertoja kun kuulen niitä sanottavan uniikeiksi :D Hauska kuulla!

   Ai hän tuli räpsäisemään! Kiitän nöyrästi kehuista c: Jatkan tähän malliin ^^

   Poista
 31. mietittiin siskojen kanssa et oletkohan sinä Animeconnissa ja sitte bongattiin sinut! Ainut mitä siinä sain suustani oli että sinulla on kiva blogi. Tyhmä minä! Se on tosiasia että blogisi on kiva mutta olisin voinut sanoa mitä tahansa muuta..Olit nättinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3!

   Hei ei se mitään! Mulla on kanssa usein samantapaista ongelmaa - kun joku lukija tulee moikkaamaan, niin usein saan suustani vain muutaman sanan, vaikka oikeasti olisi kiva jutella vaikka mitä >.< (Mitä lie turhaa ujoutta/hermostuneisuutta...)

   Poista
 32. Hei!
  Päädyin netin syövereistä blogisi pariin, ja tämähän koukuttikin hyväksi toviksi! Täytyi selata kertomuksiasi pitkälle taaksepäin. Halusin vain kertoa, että vaikutat hurjan rohkealta nuorelta, jatka siis samaan malliin. Onnea tulevaan!

  -mikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset Mikko :)! Hienoa että viihdyit blogini parissa!

   Hyvää syksyä!

   Poista