torstai 10. tammikuuta 2013

Growing my hair out!

Monet ovat kyselleet täällä blogissa, aionko koskaan kasvattaa omia hiuksiani. Olin pitkään  horjumattomasti peruukkien kannalta, mutta prosessipäätöksen tehtyäni tajusin, että eihän minulla olekaan enää estettä olla kasvattamatta hiuksiani. Kun tässä hiljattain äidilleni kävi ilmi, etten menisi enää parturiin, hän oli tietysti ihmeissään yllättävästä päätöksestä. Sanoin, että kasvattaisin "japanilaistyyliset hiukset" - aika kätevä ilmaisu, sillä se on täysin totta mutta samalla tarpeeksi epämääräinen! Äitini luonnollisesti ajattelee sen tarkoittavan monien japanilaisten miesten suosimaa runsasta tukkapehkoa, kun taas minulle se tarkoittaa japanilaisten naisten ihania gyaru- ja hime-tyylisiä kampauksia. En toki rajoitu pelkästään japanilaisiin hiustyyleihin, mutta tässä vaiheessa tuo selitys kelpaa vallan mainiosti vanhemmilleni ;).

Many of you have asked me if I was ever going to grow out my own hair. For a long time I unquestionably preferred wigs, but after making the decision about the process I realized I didn't have any reason not to grow my own hair. As I told my mom about my plans about not going to the barber's anymore, she was of course a bit suprised. I said I was going to grow a "Japanese style" hair. It's a great way of saying - it's true but still vague enough! For my mom, it naturally means a dense hair favoured by many Japanese men, whereas for me it means the lovely gyaru and hime style hairdos of Japanese women. Of course I won't limit myself to only Japanese style hairdos, but at this time that explanation is enough to keep my parents uninvolved ;).

Olen nyt siis kasvattanut hiuksiani kolmisen kuukautta tavoitteenani pitkät, tuuheat ja naiselliset hiukset. Lopetin parturissa käynnin joskus lokakuun alussa, ja siitä lähtien noin sentin pituiset hiukseni ovat saaneet kasvaa vapaasti. Tämähän on kuin paluu menneisyyteen - viime kerran minulla oli pitkät, yli olkapäiden ulottuvat hiukset noin 20 vuotta sitten!

So, I stopped going to to barber's about three months ago, thinking of growing a long, dense and feminine hair, and since that time, I've let my hair grow freely. In a way, this is like a return to the past - last time I had long hair was about 20 years ago!

Kasvu on ollut aika hidasta, mutta viikko sitten sain kuulla mielenkiintoisesta nopeutuskeinosta. Amanda nimittäin antoi minulle vinkin biotiinista, lisäravinteesta, joka nopeuttaa hiusten kasvua (ja samalla myös muiden karvojen sekä kynsien kasvua). Kyselin ja etsin tietoa eri biotiinivalmisteista, ja lopulta pääyin eläimille (kissoille, koirille ja hevosille) tarkoitettuun Biotiini Forteen. Siinä biotiinia on moninkertainen määrä ihmisille tarkoitettuihin valmisteisiin nähden. Internetissä kehutaan vuolaasti kyseisiä tabletteja, joiden monet ovat sanoneet kasvattavan hiuksia jopa 3-5 cm kuukaudessa.


The growth has been pretty slow, but last week Amanda told me about an interesting way to boost the growth, a supplement called biotin. After searching information about different biotin products, I decided to go with Biotin Forte, a product made for animals (cats, dogs and horses). It contains a lot more biotin than any products for humans. On the internet I could find many people praising these pills, telling their hair had grown as much as 3-5 cm a month!


Tableteilla ei pitäisi olla edes haittavaikutuksia, joten aloitin kuurin innolla maanantaina. Nyt olen syönyt 6 tablettia (2 per päivä), joten purkillinen menee sopivasti kuukaudessa. Sitten aion pitää kuukauden tauon ja sen jälkeen syön varmaankin toisen purkillisen. Vielä ei tietenkään kasvua ole havaittavissa, mutta eiköhän sen pikku hiljaa ala huomata, jos nämä ovat tepsiäkseen. Pitää vaan toivoa, etteivät nämä lisäisi viiksien ja parran kasvua...

According to what I've read, these shouldn't even have any nasty side effects. Thus, I enthusiastically started taking them on Monday afternoon, so by now I've eaten a total of 6 pills (2 each day). Then I'll have a one-month break and then have another set of 60 pills. Of course these haven't had any effect yet but soon we will see. I just hope this won't grow my moustache or beard any longer...

Tältä hiukseni näyttävät nyt. Pituuden suhteen ei vielä kehumista, mutta ehkä tästä vielä hyvä tulee?
This is how my hair looks now. Not that long but maybe I shouldn't lose all hope just yet.


***

PS. Viikon päästä eka transpolikäyntikin on sitten ohi ja seuraava aika jo tiedossa. Mahassa on pikku jännitys!
PS. After a week, my first visit to transpoliclinic will be over already, and I'll have got the next date to wait for. My stomach is bursting with excitement!

30 kommenttia:

 1. Onnea hiusten kasvattamiseen ja transpolin käyntiin :)

  Hyvä vinkki tuo biotiini, täytyypä kokeilla sitä itsekin. Olen tässä jo vuoden verran hiuksia kasvatellut ja ovathan nuo pituutta saaneet, mutta saisivat kasvaa nopeammin. Taidankin heti huomenna käydä hakemassa purkin tuota ja aloittaa kuurin.

  Sitten vain toivotaan, ettei tosiaan muut karvat täysin villiinny :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)!

   Kannattaa tosiaan kokeilla. Ajattelin kyllä vähentää oman annokseni yhteen tablettiin vuorokaudessa, koska en löytänyt internetistä tarpeeksi tietoa metioniinin suositelluista saantimääristä. Tableteissa on siis 40 mg metioniinia, 15 mg sinkkiä ja 5 mg biotiinia. Sinkkiä ja biotiinia ei käytännössä voi syödä liikaa, mutta 80 mg metioniinia päivässä tuntuu jotenkin paljolta.

   Olisikohan kellään tarkempaa tietoa metioniinista?

   Poista
 2. Oon itekin syönyt tota eläimille tarkoitettua biotiinia kuureittain, ja voin sanoo että kyllä toimii! Onnee hiusten kasvatukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^^ Söitkö muuten yhden vai kaksi tablettia päivässä? Jos kaksi, niin tuliko sulle siitä mitään huonoa oloa yms.?

   Poista
  2. Söin aluksi kaksi, mutta nyttemmin oon tehnyt niin että oon syönyt vaihtelevasti joko yhden tai sitten sen lisäksi vielä puolikkaan :) Eikä kyllä mun mielestä tullut mitään huonoa oloa tai muita sivuvaikutuksia, ihan huoletta noita voi varmaan sen 2 tablettia päivässä syödä jos haluaa, mutta tulokset on kyllä ihan huomattavia vaikka söiskin päivässä vaan yhden tabletin ^^

   Poista
  3. Okei ^^ Ehkä kokeilen nyt aluksi vain yhtä päivässä, mutta jos se ei jostain syystä tunnu ollenkaan tehoavan, niin sitten varmaan siirryn takaisin kahteen.

   Poista
 3. Ihan samanlaista ainetta samoilla vahvuuksilla on kyllä tarjolla ihmisillekin, esim itse käyttämäni Biotin Strong (http://www.apteekkishop.fi/Biotiini-Strong-Hair-Nail-60-tabl) sisältää samat määrät metioniinia, sinkkiä ja biotiinia. En tiedä onko tuo nyt sitten jotenkin kalliimpaa kuin käyttämäsi eläimille tarkoitettu valmiste, mutta jos eläinbiotiinien kiikuttaminen apteekin kassalle kuumottaa, niin vastaava tuote löytyy kyllä ihmisillekin :>.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Tuo on saman hintainenkin, joten ei niissä kyllä eroja juuri ole :). Hyvä tietää, että noita voi siis ihmisetkin syödä täysin turvallisesti.

   (Hehe, ei se kassalle kiikuttaminen oikeastaan kuumota, olen jo tottunut ostamaan kaikenlaista xD.)

   Poista
 4. Good luck with your visit to the transpolicclinic, I hope everything will go well!
  And also good luck with growing your hair long again. Letting your hair grow always seem to take forever, and when you want to keep your hair short it always seem as if your hair is growing much faster, haha! :p

  VastaaPoista
 5. Onnea kasvatteluun!

  Muista kuitenkin pitää tavoitteet realistisina - japanilaisilla on aivan erilainen hiusten laatu ja tuuheus kuin länsimaalaisilla (josta johtuen niitä ei muuten myöskään ole juurikaan mahdollista värjätä tai vaalentaa eli jos näet tummaruskeaa vaaleamman tukan niin se on mitä todennäköisimmin peruukki). Samoin japanilaisissa muoti/tyylilehdissä yms. on käytännössä kaikilla peruukit. Ja jos ei ole, niin sitten on käytetty tuntikausia sekä runsaasti lakkaa ja erilaisia vempaimia, myös niihin tosi luonnollisen näköisiin hiuksiin.

  Eli älä masennu jos sinulle ei kasva sellaista tukkaa, kun ei sitä kasva kellekään muullekaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Joo siis koko "japanilaiset hiukset" -jutussa oli vaan pointtina, että kun sanon niin, vanhemmilleni ei käy ilmi, kummalle sukupuolelle tyypillisiä hiuksia olen kasvattamassa. En sentään oleta, että minulle voisi kasvaa mitään peruukkien veroisia hiuksia. Ihan perus naisten hiukset riittäisivät, ja oman maun mukaanhan voi sitten vielä ostaa lisäkkeitä, värjätä jne. :) Toki jotain hime-kampauksia voi varmaan kokeilla omiinkin hiuksiin, vaikka peruukeilla saavutettavasta lopputuloksesta jäädäänkin aika kauas.

   Poista
 6. Onnea hiusten kasvatukseen, toivottavasti nuo tabletit toimivat! Muistathan kuitenkin aina välillä käydä leikkauttamassa kuivia/huonoksi menneitä latvoja pois? Pitkätkin hiukset näyttävät kauniimmilta, kun latvat eivät sojota joka suuntaan.

  terveisin kampaajaopiskelija-anon

  Niin ja joo, toi japanilaiset hiukset-ilmaisu oli oikeasti tosi ovela! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos vinkistä! Käyn varmasti leikkauttamassa latvoja, mutta ehkä ihan tässä vaiheessa se ei ole vielä tarpeellista :D?

   Poista
 7. Hehehe mun kommentit on aina parhaita xD

  VastaaPoista
 8. Sen verran on kavereilla kokemusta, että kaikki karvat innostuvat tuosta biiotiinista ihan samalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, tosin onneksi itse en ole vielä huomannut sitä vaikutusta :3

   Poista
 9. Moi! Oon lukenut sun blogia vähän aikaa(oikeestaan tän päivän ja selailin aika monta sivua läpi) ja suoraan on sanottava että jossain vaiheessa unohtuu että olet poika O.o Mutta koska sä tykkäät japanista ja loleista ja kaikesta söpöistä jutuista niin aattelin linkata sulle pari tällästä etelä korealaista nukkea. Monet menee mm näiden kanssa cosseihin, ja mun mielestä nää on syötävän sulosia (tosin hinta vuuden takia suosittelen vähän ''opiskelemaan'' näistä mm katsomalla yt:stä videoita)

  http://pullipstyle.com/pullipstyle/product_info.php?cPath=21_83&products_id=907
  http://pullipstyle.com/pullipstyle/product_info.php?cPath=21_83&products_id=1020
  http://pullipstyle.com/pullipstyle/product_info.php?cPath=21_74&products_id=984

  (eli ne on nimeltänsä pullipeita)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ihana kuulla että mun miessukupuoli jopa unohtuu tätä lukiessa :D Olen hieman pullipeista lukenutkin, ne on tosi ihania! Tykkäsin eniten varmaan tuosta ekasta ♥ Hintaviahan ne on, joten ihan lähiaikoina en varmaankaan tule sellaista ostamaan, koska mekot (ja muut asuihin liittyvät jutut) on ensisijainen ostokohde ^^ Mutta ois ihana kulkea tuollaisen kanssa joskus jossain conissa!

   Poista
 10. Heippa! Ensinnäkin, sulla on ihana blogi ja oot tosi suloinen c: Toisekseen haluan linkittää sulle yhden ohjelman, jossa kaksi sukupuolenkorjausleikkausta läpikäynyttä (miehestä naiseksi) pohtii prosessiaan. Ei sillä, että haluaisin yrittää ns. kääntää sun pään, vaan mielestäni siinä oli mielenkiintoisia pointteja jotka saattaisivat sua kiinnostaa kun lähdet tätä prosessia käymään läpi. :) http://areena.yle.fi/tv/860909

  Toivon sulle paljon kaikkea hyvää jatkossa, älä vain ikinä lopeta blogin pitämistä! :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Voi kiitos ;__; <3! En todellakaan aio lopettaa tätä blogia niin pitkään aikaan kuin elämässäni tapahtuu edes jotain mielenkiintoista, ja oletan että sitä kyllä tulee vielä tapahtumaan ^^!

   Ja kiitoksia linkistä, katsoin heti tuon dokkarin :D Oli tosi mielenkiintoinen ja hyviä pointteja paljon o.o

   Poista
 11. Tämä sun blogis on aivan ihana!! Käyn joka päivä kurkkimassa oisko uutta kirjotusta :3
  Onnea prosessiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;_;!!! Voih, mun piti oikeastaan jo keskiviikkona laittaa uus kirjotus, mutta huomasin että kameran akun latausjohto oli jäänyt vanhempien luo, joten luovuin ideasta... eiköhän tässä parin päivän sisällä tuu ainakin jotain postausta. Eilenhän oli eräs käynti jota oli ihan vähäsen jo odotettukin...

   Poista
 12. Sun blogi tulee jo uniinkin :D Näin viime yönä unta, jossa luin sun blogia ja olit kirjoittanut jotain siitä ensimmäisestä transpolikäynnistäsi.

  Mutta siis joo, ilmeisen innolla odotan kuulevani käynnistäsi siellä :D

  Tsemppiä kaikkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihh :D Harmittaa etten oo vielä saanut kirjoitettua siitä... Mun piti kirjottaa siitä jo samana päivänä, mutta oon ollu jotenkin ahdistunut viime päivinä enkä oo saanu tehtyä oikein mitään :c Kyllä mä sen varmasti huomenna saan kirjoiteltua :)

   Kiitos paljon ♥! Kommenttisi piristi päivääni ^^!

   Poista
 13. onnea hiusten kasvatukseen! :) pakko sanoo et sun blogi on yks mun suosikeista, kirjotat niin kivasti ja oot mielettömän pirteen ja positiivisen olonen ihminen! saat mutkin hyvälle tuulelle ja hymyilemään:-) kiitos!

  -Heidi

  VastaaPoista
 14. Tuosta kun ne kasvaa jonkun 4-5cm, niin ostat vaan Clips-On pidennykset ;)
  Tosi helpot käyttää kun viikon verran niitä asetellut, etkä enää tuskaile hiusten kasvun nopeudesta!

  VastaaPoista