lauantai 14. kesäkuuta 2014

Desucon 2014



Kesäkuun perinteisiini on kuulunut japanilaisen populaarikulttuurin tapahtuma Desucon jo monen vuoden ajan. Con-innostukseni on tosin viime aikoina ollut laimeanpuoleista (tänäänkin skippasin Hypeconin, jonne oli alun perin tarkoitus mennä), ja Desuconiinkin tuli mentyä enemmän tottumuksen kuin innostuksen yllyttämänä. Tänä vuonna olin myös harvinaisen vähän tullut miettineeksi sitä, millaisissa asuissa kyseisessä tapahtumassa käyskentelisin. Conia edeltävänä viikonloppuna sovitin kaverini brändimekkoa (ja muitakin asusteita), jota hän olisi ystävällisesti lainannut minulle tapahtuman ajaksi, mutta lopulta päädyin kuitenkin käyttämään omia vaatteitani, koska ajatus laina-asussa olemisesta tuntui kuitenkin niin ei-omalta-itseltä. Erään Innocent Worldin JSK-mekon olin kyllä itselleni tilannut, mutta se tupsahti tulliin vasta Desuconin jälkeisenä maanantaina.

PERJANTAI & LAUANTAI

 


Muistatteko tämän mekon kahden vuoden takaa! Joitain päiviä ennen conia aloin muistella, että hei, minullahan oli tällainenkin mekko. En tosiaan ollut käyttänyt sitä kahteen vuoteen, nostalgista. Ajattelin, että saisin sen ympärille ihan sievän, yksinkertaisen ja helpon asukokonaisuuden yhdistämällä sen perus-classic-kenkiini ja valkoiseen rusettipantaan, ja ihan kiva asu siitä tulikin. Hiuksiakin yritin kovasti kiharrella, mutta nepä lössähtivät hetkessä.


Otankohan liikaa kuvia vessassa ^^'...
Perjantain ja lauantain ohjelmasta ei yleisesti ottaen ole paljoa sanottavaa. Surffailin luennosta ja tilasta toiseen ja yritin nauttia con-tunnelmasta. Erityismaininta on annettava lauantain "Otoko no ko" -luennolle, joka käsitteli mangassa ja animessa esiintyviä tytöksi pukeutuvia poikia. Luennon etukäteiskuvauksen perusteella odotin luennolta enimmäkseen perinteisten komediallisten crossdressing-hahmojen (joista en jaksa oikein välittää) käsittelyä, mutta olin erittäin iloisesti yllättynyt, kun luennonpitäjä käytti viitisen minuuttia myös transsukupuolisuutta vakavasti kuvaavasta mangasta kertoilemiseen. Kyseessä oli Hourou Musuko - juuri se samainen manga, jonka transihmisistä tein kandidaatintyöni keväällä. Kovin syvällisesti sarjaan ei perehdytty, ja analyysin muutama osa oli ehkä turhankin mustavalkoinen, mutta joka tapauksessa oli mukavaa, että yleisöä muistutettiin tästä vakavammastakin näkökulmasta.

 SUNNUNTAI

 


Sunnuntain asu oli vähän tällainen kyhäelmä - mustaa ja vaaleanpunaista. Olisin kaivannut asuun lisää vaaleanpunaista, jotta siitä olisi tullut tasapainoisempi, mutta vaaleanpunainen juuri ostettu kukka-headdress oli valitettavasti osoittautunut tyyliltään asuun epäsopivaksi. Näitä Bodylinen teaparty-kenkiä en muuten ollut vielä koskaan käyttänyt, vaikka olin ostanut ne Japanista jo kesällä 2012!


Con-viikonloppu vyöryi eteenpäin hurjaa vauhtia ja pian se olikin jo ohi. Viimeistään nyt tuli opittua, että conin kuvauspisteeseen meneminen on varma tapa saada itseluottamus alas, sillä ne salamavalot tuntuvat kaivavan kasvoistani jokaisen pienimmänkin miesmäisen piirteen esille.

Itse conista tuli vähän sellainen "taas yksi con takana" -fiilis, mutta kuten yleensä, tälläkin kertaa ihmiset olivat minulle conin paras asia. Kaikki juttelemaan, moikkaamaan tahi halaamaan tulleet olivat niin mukavia ja ihania, kiitos teille!

Hienoja cosplay-asuja oli monta, mutta yksi mieleenpainuvimpia oli tämä japanilaisen cossaama Nanba Mutta - Uchuu Kyoudai on nimittäin yksi viime aikojen lempisarjoistani.

39 kommenttia:

  1. Mie näin sinut kyllä ja olit kovin suloisen näköinen, mutten uskaltautunut sitten tulla juttelemaan saatika halaamaan tai mitään ;___; Varsinkin tuo sininen mekko sopii sinulle todella hyvin! ...Kyllä minä vielä joku päivä uskallan tulla moikkaamaan kunnolla uwu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ohmu! Ei se mitään, tuu sitten joku päivä c: <3! Kiva kun oot moikkaillut täällä blogissa kuitenkin :D!

      Poista
  2. Minkä brändin tuo lainamekko on? Se on niiiiin ihana!;_; voisin jopa näin ei-lolitana sen itselleni hankkia..
    Harmi etten suhun törmännyt tuolla:( taas niin nättinä liikenteessä~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsittääkseni sen brändin nimi on juuri tuo sivulla lukeva "dolce piu amabile" :) Minun päälläni se mekko kirrasi aika pahasti rinnanympäryksestä, joten siitäkään syystä en lainannut sitä.

      Ai, säkin olit siellä! Harmi tosiaan :(... mut ens kerralla sitten! Ja kiitos <3!

      Poista
  3. Toi sininen mekko sopii sulle niin hyvin ja coordi on ihana! Huomaa kyllä, kuinka paljon sunkin tyyli on kehittynyt. :) Kaunis<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kaichi! Oon ostanu sulta pari tosi ihanaa mekkoa <3

      Poista
  4. molemmat sun asut oli rakkaus OwO tuijotin sua salakavalasti enemmän kuin yhden kerran :'D ja btw olen se Di gi charatista Dejikoa cossannut tyttönen joka pyysi susta lauantaina kuvan, kehui blogiasi ja pakeni paikalta <:'DD kyseinen kuva löytyy blogistani, ajattelin mainita että jos et halua kuvaasi sinne c: www.kunpandaputosiihmemaahan.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kiitos Panda <3! Muistan sut, kiva kun tulit pyytämään kuvaa ^3^! Kyllä se blogissasi saa olla, vaikken siinä ihan kauneimmillani ookaan c:

      Poista
  5. Ihania asuja! ^^ Hävettää vähän myöntää, mutta mun niin teki mieli tulla moikkaamaan tai jotain mutten sitten uskaltanutkaan. >__< Ehkä seuraavalla kerralla sitten? ^^"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tiiän kyllä tunteen, kun oon itsekin niin ujo ^^' Mut ei se mitään, ens kerralla sitten! (Muistan kun joskus aiempina vuosinakin oot tullu moikkaamaan c:)

      Poista
    2. Käytätkö muuten naisten vai miesten vessaa?

      Poista
  6. Tykkään sun tyttömäisestä olemuksesta. Vaikka näyttäisikin jossain vähän poikamaiselta, se vetää huomion siitä. :3 Taitaa olla itsellä ainut valtti... No siron kehon lisäksi. :) Ja tiedän niin ton tunteen liittyen kameroihin. Ei voi tajuta, mikä niissä vetää aina ulos sen syntymäsukupuolen. D: Joskus itselläkin saattaa tulla sitä ongelmaa, et kameran muisti täyttyy epäonnistuneista otoksista, ennen ku saa sopivan tyttömäisen kuvan. Toivottavasti tavataan joskus jossain conissa, koska tulisin ehdottomasti moikkaamaan ja halaamaan. <3 Olin kyllä Traconissa, mutten edes tiennyt susta silloin, et... :c

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) (En tiedä uskallanko edes suoraan kysyä, mut näytinköhän sit tän postauksen kuvissa joissain vähän poikamaiselta?)

      Tuttua. Ja mitä laadukkaampi ja tarkempi kamera, sitä helpommin se tuntuu vetävän ulos syntymäsukupuolen =__=

      Ai, olit Traconissa. Varmasti me jossain conissa nähdään!

      Poista
    2. Hmmm... Et kyllä tän postauksen kuvissa. Vai ekassa, jos zoomaa kasvoihin...? Ei sitä voi ees sanoa. Ei missään oo määrätty, miltä naisen kuuluu näyttää. Oo ihan sellainen nainen kuin olet ja tule sellaiseksi naiseksi kuin haluat tulla. :3

      Poista
    3. Kiitti vastauksesta ja elämänohjeesta :) Ihan mielenkiinnosta kysyin, kun tuntuu että sitä tulee jotenkin sokeaksi omille kuvilleen eikä osaa enää "objektiivisesti" katsoa, mikä näyttää naiselliselta ja mikä taas miespiirteiseltä. Ekan kuvan naaman suhteen olin kyllä itsekin vähän mietteliäs.

      Poista
  7. Oletko tulossa heinäkuun Animeconiin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttäis siltä että oon tulossa, rannekekin on jo :)

      Poista
  8. Nätti <3
    Itseasiassa näin sut pariin otteeseen lauantaina, mutten sitten kuitenkaan uskaltanut tulla juttelemaan ._. Et ole pelottava, mä olen vain vähän awkward ihminen : D Näin sosiaalisesti.
    Mun piti itsekin käydä kuuntelemassa toi Otoko no ko -luento, kun se vaikutti mielenkiintoiselta, mutta sitten jotenkin missasin sen alun. : P Syytän myyntipöytiä.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!
      Ei se mitään, ymmärrän! Onhan itsellenikin on sattunut useita vastaavanlaisia tilanteita : D (Muistaakseni mainitsit täällä blogikommenteissa aiemmin, että olisit tulossa moikkaamaan, joten kieltämättä mulla käväisi conissa mielessä, että mahdatkohan tulla jossain vaiheessa esiin c:) Mutta toivottavasti oli hyvä coni joka tapauksessa ja sait myyntipöydiltä paljon kivaa ^^!

      Poista
    2. aaw, kivaa kuitenkin että muistit mut :3 ehkä sitten joku toinen kerta. : )

      Poista
  9. vähänkö oot söpöööö :--3

    VastaaPoista
  10. Awww oot niin ihana! ;__; <3
    Osaatko sanoo yhtään vastaako noi bodylinen teapartyt eurooppa mitoitusta? Oon harkinnut pitkään ja hartaasti tässä joku päivä sellaiset ostavani mut en uskalla jos ne onki sitten liian pienet... ;__;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Zni *3*!
      Ei huolta! Bodylinen sivuilla kenkien koot on kätevästi merkatti senttimitoissa puolen sentin välein - esim. "240" tarkoittaa 24,0 cm:n pituisen jalanpohjan omaavalle sopivaa kenkää. Sinun pitää siis vain mitata jalkapohjasi pituus mittanauhalla ja pystyt ostamaan juuri oikean kokoiset teapartyt :) Toivottavasti vastaus oli tyydyttävä(?)

      Poista
    2. Oi kiitos! Hyvä että ne kerta on semmoset oikeet koot ku oon kerran tilannu samoilla koo'illa ja ne oli liian pienet :C

      Poista
    3. kooilla kokomitotuksilla miten ikinä sanotaankaa :DDD

      Poista
  11. Musta on kauheen ihanaa miten sydämellisesti suhtaudut kaikkiin kommentoijiin. Vaikka saat paljon kommentteja jaksat silti vastata kaikille ja sun vastaukset on sellaisia joista paistaa läpi että oot tarkoittanut sen oikeasti ko. ihmiselle. Vaikutat todella lämpimältä ja suurisydämelliseltä ihmiseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Ano!
      Aina kun joku vaivautuu kirjoittamaan tähän hitaasti päivittyvään blogiini kommentin, niin totta ihmeessä haluan vastata takaisin. Arvostan teitä kommentoijia vaan niin paljon, kommenttinne ovat piristäneet päiviäni valtavasti. Tehän niitä sydämellisiä ihmisiä olette! <3

      Poista
    2. Oi että kun olit kaunis Desuconissa! Etenkin tuossa sinisessä mekossa. Otin kuvankin sinusta mutta kädet tärisi niin ettei kuva oikein onnistunut ja nyt harmittaa :D Oletko muihin coneihin tulossa tänä vuonna?

      Poista
    3. Kiithos oikein paljon <3! Ehkä on vain hyvä ettei kuvasta tullut kovin tarkka - mitä tarkempi kuva, sitä epäkauniimmalta nimittäin näytän :'D Olen kyllä tulossa tänä vuonna Animeconiin ja Traconiin :)

      Poista
  12. Hei, pidin sen otoko no ko-luennon ja googlettelin jos olisin löytänyt siitä kommentteja ja löysin blogisi. Minua kiinnostaa tuo kandityö mistä mainitsit. Voisitko linkata siihen jotenkin jos mahdollista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mukavaa että päädyit blogiini ja kiitos vielä luennosta! Kandintyöni ei mielestäni ole niin upea teos, että viitsisin laittaisin sitä ihan julkisesti näytille, mutta sopiiko jos kyselet sitä sähköpostitse niin voisin näyttää sitä :3 (Sama koskee myös muita halukkaita)

      Poista
    2. Lähetin sinulle sähköpostia! :)

      Poista
  13. Olitpa nättinä Pride-kulkueessa!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. just olin samaa tulossa sanomaan :3 keep going gurlllllll

      Poista
    2. Voi hirveästi kiitoksia molemmille *-*! <3 Pridestä on tulossa pian pieni postauksenpätkäkin~

      Poista