lauantai 28. syyskuuta 2013

The start is near... yet so far

Prosessin alku on periaatteessa tosi lähellä. Viime viikkoina postiluukustani ovat tipahtaneet lähetteet niin foniatrille kuin laser-epilaatioon. Marraskuun lopun foniatrikäynnillä aletaan siis harjoituttaa ääntäni naisellisemmaksi ja joulukuun alussa "partakarvoistani" taas osa poistuu pysyvästi (tästä lähtien vihdoin veloituksetta diagnoosin ansiosta!). Nimenmuutoslähete on voimassa koko ajan, joten voin muuttaa nimeni naisen nimeksi milloin tahansa. Itse hormoneista ei kuulunut mitään moneen viikkoon, joten otin itse yhteyttä asianomaisiin tämän viikon alussa ja sainkin reseptin heti seuraavana päivänä. Eilen kävin ostamassa hormonit, joten nyt minulla on kaikki tarvittava prosessin menestyksekkääseen aloittamiseen.

Mikä siis enää on esteenä? Vanhempien vastustuksesta ja hormonien terveysriskien ajattelusta koen päässeeni jotenkin yli, mutta on vielä yksi tärkeä asia, joka on muodostunut lähes ylitsepääsemättömän vaikeaksi - nimittäin sukusolujen pakastus (eli siittiöiden tallettaminen lapsensaantia varten). Kuten olen aiemminkin maininnut, minulla on ollut haaveena vielä joskus saada oma biologinen lapsi (tai useampia), ja kun se ei kerran synnyttämällä onnistu, tämä on minun kohdallani ainoa tapa. Ennen pakastusta en siis voi aloittaa prosessia, koska solujen laatu voi laskea nopeastikin hormonien aloittamisen jälkeen.

Pahoittelen jos tämä kuulostaa hiukan henkilökohtaiselta, mutta... ongelmana on, että noiden solujen kehosta ulos saaminen on minulle äärettömän vaikeaa. Kuullessani ensi kertaa solujen pakastuksesta pidin itsestäänselvänä, että niillä on laitteet ja keinot, joilla solut otetaan ammattimaisesti talteen. Kun keväällä otin yhteyttä pakastuksesta vastaavaan hedelmöitysklinikkaan, karu totuus selvisi: asiakkaan pitää saada solut itse ulos itsestään. Minäpä en sellaiseen ole koskaan pystynyt. Tein jo yhden turhan reissun tamperelaiselle hedelmöitysklinikalle todetakseni yli tunnin yrittämisen jälkeen, että soluja ei näy eikä kuulu (tähän viittasin viime postauksessani). Eikö olekin ironista, että saadakseni kehoni naiselliseksi minun pitäisi ensin oppia käyttämään sitä niin kuin miehet... Toivon vain, että ihme tapahtuisi ja saisin mokoman litkun jotenkin pakastukseen. Heti kun tuo asia olisi suoritettu, ensimmäinen hormonitabletti löytäisi tiensä mahaani. Tällä hetkellä vain on aika umpikujafiilis.

Tällaisia mietteitä tällä hetkellä. Tekstiä piristämään lisättäköön yksi kuva minusta viime viikolta:

84 kommenttia:

 1. Varmaan kauheat paineet just jossain klinikalla käydä homma hoitamassa. Onko siinä jotain mahdollisuutta, että sen voi tehdä kotona ja vaikka saman päivän aikana toimittaa purkki paikalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnin sisällä voi toimittaa purkin. Mutta mulle se on paikasta huolimatta aina yhtä mahdotonta :I

   Poista
 2. Voi ei :( Ei ole helppo probleema. Tekisi mieli yrittää antaa jotain neuvoa tai helpottavia sanoja tai jotain mutta mmm.... Toivottavasti löydät ratkaisun :< <3

  VastaaPoista
 3. Kieltämättä aika kiperä tuo asia joka pitäisi saada pois alta ennen hormonien aloittamista :/ Oletko kysynyt osaisiko ne tyypit siellä klinikalla auttaa yhtään tai tietäisivätkö he kenties jotakuta miestä joka olisi joskus aikaisemmin käynyt tämän saman homman läpi ja kysyä mahdollisia neuvoja sitä kautta? Tietty moisen asian selvittäminen voi olla myös vähän haasteellista, ja on myös mahdollista ettei Suomen maassa ole ketään sellaista, joka olisi halunnut säilöä siitiöt samaa tarkoitusta varten kuin sinä :<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tätä tarkoitusta varten muutkin toki säilöneet. Pointtina ei ole niinkään tämä tarkoitus, vaan ylipäänsä se etten saa niitä soluja tulemaan, toisin kuin muut joille itsetyydytys tuntuu olevan niin helppoa ja luonnollista... :(

   Poista
 4. Tällä YouTubettajalla on tosi hyviä ja oivaltavia videoita seksistä ja parisuhteista, ja uskon että näistä on ollut apua monelle naiselle ja miehelle. Ehkä Lacin neuvot auttaisivat suakin? :)
  http://www.youtube.com/watch?v=AepqPbvpsvo
  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin katsoa vasta tuon yhden videon, hyvin hän kyllä puhuu. Korostaa itsensä tutkimista ja rentoutumista, mutta tuntuu että minulla sukupuoliristiriita sotkee hommaa niin pahasti, etten voi kunnolla pitää omasta kehostani (jotenkin häpeän sitä) ja ehkä siksi en pysty saamaan siittiöitäkään tulemaan. Ehkä hänen muista videoistaan olisi lisää apua.

   Kiitos!

   Poista
 5. Ei tämä varmaankaan auta mutta ei se näin sukupuoleensa "tyytyväiseltä" naiseltakaan onnistuisi mikään klinikalla koittaminen....Jos siis ajattelen että olisin mies, ei, en vain itsekään pystyisi.. Mutta koita pärjäillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Klinikalla lähes mahdotonta, mutta eipä se tunnu loppujen lopuksi kotonakaan onnistuvan.

   Kiitos, koitan!

   Poista
 6. Voi ei, onhan taas este ylitettäväksi. Toivottavasti joku ratkaisu on, tai siis pakosti se jostain löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pakko sellaisen on jostain löytyä! Kiitos :)

   Poista
 7. Aika kimurantti ongelma. Ainoa mitä mä voin neuvoa on, että jos ei onnistu niin voithan ajatella sen niinkin, että eivät kaikki muutkaan ihmiset saa biologisia lapsia erinäisistä syistä, mutta se ei todellakaan ole mikään este lastensaannille. Aina voi adoptoida. :) Jotenkin tuntuu, että ihmiset laittavat ihan liikaa paineita juuri omien geeniensä jatkamiselle kun loppupeleissä se biologinen lapsikin on aikamoisen arvonnan tulos eli lapsi kuin lapsi. :) Tietty mun kohdalla mun geenit on täynnä niin monia perinnöllisiä sairauksia, ettei näitä muutenkaan viitsi eteenpäin jakaa. ;)

  Tosin sitä en tiedä, että onko se, että on käynyt läpi sukupuolenkorjausprosessin, jotenkin este viranomaisten mielestä lasten adobtiolle kuten homous nykyään. En osaa yhtään sanoa kun mä en tajua yhtään miksi seksuaalinen suuntauskaan millään lailla liittyisi lastensaantiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adoptio on tosi hyvä vaihtoehto, mutta siitä huolimatta suurena haaveena on ollut omankin suvun jatkaminen, ei siitä vaan pääse mihinkään :(

   Adoptio-oikeutta voi olla tosiaan vaikea saadakin. Trans-statuksen lisäksihän olisin silloin myös lesbosuhteessa, mitä viranomaiset eivät katso hyvällä, kun adoptiolapsien vanhempia valitaan. Ilmeisesti ne edelleen käyttävät perusteluinaan sitä, että lapsella pitäisi olla "miehen malli" ja "naisen malli" :/

   Poista
 8. Huh, aika hankala tilanne! Vaikka muuten varmaan onnistuisi multa, niin voin kuvitella, ettei tosiaankaan missään klinikalla pakon edestä. Olisko mahdollista että yöpyisit vaikka tampereella että saisit yritettyä ja sitten vietyä tunnin sisällä sinne. Jos et koskaan oo nyt suoraan sanottuna masturboinut niin kannattaa samalla laittaa joku video pyörimään ja eläytyä mukaan. Huh kun meneekin suorasanaiseksi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa sitä toki suoraankin sanoa!
   Valitettavasti mulla ei silti onnistu, vaikken olisi klinikalla vaan ihan kotona :( Videoihin eläytyminen auttaa vain tiettyyn pisteeseen asti, mutta onnistuminen on silti kaukana. Kunpa sitä keksisi jotain... Onnekseni löysin hyvän talletuspaikan myös Helsingistä, joten Tampereelle menemistä ei enää tarvitse stressata :3

   Poista
 9. Hmm that sounds tricky and quite difficult! I hope you will be able to succeed..and if not, maybe it's also a possibility to adopt? If my love and I are ready to have children, we would love to try and adopt. Though I can understand quite well that you wsnt to be able to have biological children (I had the same wish).

  Good luck dear!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you dear! I still wish II could get this done somehow *-* Adopting is a possibility, but it seems to be quite difficult to adopt children if you're LGBT in Finland.

   (I appreciate it how you always go through the trouble of translating my texts when I'm too lazy to translate them myself <3)

   Poista
 10. Ohhoh uskon että on vaikea tilanne... Itse näin nuorena tyttönä en oikein osaa auttaa. ;_; Olen kyllä puolestasi iloinen että prosessi etenee ja uskon kyllä että sie saat tämänkin pulman ratkaistua. :) Voimia tulevaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ohmu <3!
   (Minustakin tuntuu että olen vain nuori tyttö, jota ei yhtään kiinnostaisi miettiä tällaisia "miesten asioita"... mutta pakko se kai on ;_;)

   Poista
  2. Ei meidän nuorten tyttöjen pitäisi miettiä miehille kuuluvia juttuja ellei haluta ;_; (vaikkakin itse olen vielä lapsi...) Herää kysymys, että miten ihmeessä muka voi saada olonsa tuntumaan hyvältä, ellei pidä omasta kehostaan? ._. Toisaalta mielestäni hyvin kannustava ajatus on, että kun tämä on ohi voit saada juuri sellaisen kehon kun haluat ja se saa minutkin kovin onnelliseksi :)

   Poista
  3. Nii-in ;__;! Kiitos kannustuksesta, ehkä tämä vielä tästä iloksi muuttuu c:

   Poista
 11. Varmasti on ollut muitakin samanlaisen ongelman kanssa painivia! Oletko puhunut lääkäreille asiasta? He varmasti osaisivat auttaa jotenkin. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelen meneväni juttelemaan ainakin hedelmöitysklinikan lääkärille piakkoin. Ehkä myös jollekin seksuaalineuvojalle. Kiitos!

   Poista
 12. Jos luonto on luonut sinut naiseksi, niin mielestäni ei ole yllättävää, että et pysty tuottamaan siittiöitä. Sehän olisi erittäin ristiriitaista ja mielestäni on vain kannustavaa prosessisi kannalta että kehosi ei toimi miehen lailla. Miehenä voin sanoa, että masturbointi ei ole rakettitiedettä ja "tavallinen" mies pystyy siihen paikassa kuin paikassa yleensä jopa pelkän mielikuvituksensa avustuksella. Mielestäni sinun pitäisi vain unohtaa biologisesta lapsesta unelmointi ja toteuttaa unelmaksi vihdoin. Olet tullut näin pitkälle, ei kannata antaa tällaisen hidastaa menoa, koska kuten edellä sanottiin lapsia voi saada muutakin kautta. Sinua ei ole luotu saamaan biologisia lapsia eikä siinä mitään ihmeellistä ole, hedelmättömyys on kuitenkin valitettavan yleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran pitää korjata, että kehoni kyllä tuottaa niitä. Ja purskauttaa niitä välillä uloskin, mutta ainoastaan öisin minun tiedostamattani ja vain muutamia kertoja vuodessa. En siis haluaisi luopua lapsen unelmasta, koska tiedän että se kuitenkin on täysin mahdollinen.

   Minulle itsetyydytys vain tuntuu juurikin rakettitieteeltä. En ymmärrä, miten useimmat miehet pystyvät siihen niin helpon oloisesti.

   Poista
  2. Momochuu, varmaan kannattaa "harjoitella" itsetyydytystä ihan kotonakin jotta se ois helpompaa sitten purkitustilanteessa :) Lycka till!

   Poista
  3. Oonhan mä "harjoitellut", mutta miten harjoitella jotain mikä tuntuu niin epämukavalta? Niin kauan kuin se tuntuu epämukavalta, onnistumista ei varmasti ole tiedossa. Mutta kiitos.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni / kuulemani mukaan se auttaa vain erektion kestoon ja voimakkuuteen, ei itse siementen tulemiseen (saattaa ilmeisesti tehdä sen jopa vaikeammaksi).

   Poista
  2. Viagra ei lisää halua, eikä se auta lainkaan, jos ei itse kiihotu. Mutta kyllä sinä tuossa hommassa onnistut, ellet ole aseksuaali. Tarvitset vain harjoitusta.

   Poista
 14. Sukupuoliristiriitasi tuntuu olevan tosi vahva, jos itsetyydytys on vaikeaa. Se ainakin vahvistaa että olet oikealla tiellä kun haluat muuttua naiseksi
  Sinun pitäisi vaan yrittää unohtaa tuo ristiriitasi hetkeksi ja vaan lypsää nuo sukusolut sukupuoliklinikalla. Toivon vaan että keksit siihen ratkaisun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukupuoliristiriita on varmasti yksi syy, mutta tuntuu että tämä voi olla monenkin jutun summa. Kiitos, tosiaan sitä toivotaan!

   Poista
  2. Voin kuvitella että "runkkaaminen" tuntuu sinusta jotenkin vastenmieliseltä. Se varmaankin nostattaa miespuolisia tunetita ja siksi olen samaa mieltä toisen anonyymin kanssa että sinun kannattaa keskityä tunnepuoleen ja ajatella että tarkoituksesi on saada sukusolut ulos ja ettei sinun tarvitse tuntea syyllisyyttä jos saat miespuolisen orgasmin. Ajattele että se on osa prosessia kun yrität saada oman lapsen. Lapsen hankkimiseen liittyy oikeillakin naisilla monenlaisia tunteita jopa syyllisyyttä. Anna itsellesi lupa nauttia mahdollisesta orgasmista joka tulee laukeamisen kautta. Ei sinun tarvitse tuntea siitä mitään syyllisyyttä. Eikä itsetyydytys ole sinun tapauksessasi ainakaan synti, vaan "seksiä" joka tähtää lapsen tekemiseen, joka on seksin alkuperäinen tarkoitus. Rentoudu ja anna kehosi purkaa sukusolut, jotta voisit saada oman lapsen joskus.- onnea yrittämiselle. Harjoittelu ei tosin ole pahasta. Sukusoluja olisi hyvä kerätä 3 vrk ennen purkautumista eli laukeamista.

   Poista
  3. Kommenttisi tiivistää tuntemuksiani hyvin - miespuoliset tunteet ja syyllisyys ovat selvästi haittana tässä. Kunpa vain jotenkin saavuttaisin tarvittavan kiihottuneisuuden ja rentoutuneisuuden yhdistelmän.
   (Joo, klinikalla sanottiin että ennen pakastusta pitäisi olla 2-6 päivää viime purkautumisesta. Ja koska pakastuksen hintaan sisältyy kaksi pakastuskerraa, tämä tarkoittaa että minun pitäisi saada purkautuminen onnistumaan vähintään kolmesti. Huh.)

   Poista
 15. Tunsin aikanaan yhden miehen joka kävi Tyksissä vastaavanlaisella klinikalla koska eivät vaimonsa kanssa vain millään onnistuneet saamaan lapsia ja täten siittiöt oli saatava mikroskoopin alle tutkittavaksi.
  Hänen mukaansa klinikalta sai kyllä ihan melkeempä automaattisesti käteen erinäisiä kiihotusta ja tyydytystä helpottavaa materiaalia kuten pornolehtiä. Eivät kuulemma häntäkään paljoa auttaneet joten tyytyi sen siaan omaan mielikuvitukseen.
  Ainoa ehdotus mitä keksin näin äkkiseltää on löytää jostain (esim. googlen avulla) se oma ns. fantasia joka kiihottaa. Mitä ikinä se onkaan niin sehän on tietenkin täysin henkilökohtaista.

  Pidä ittes vahvana! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, se näytteenottohuone oli aivan naurettava ja ahdistava omasta näkökulmastani. Selasin niitä pornolehtiä ja mietin, että tällaisetko yleensä miehiä auttavat... Millään huoneessa olleella ei ollut minuun mitään myönteistä vaikutusta, korkeintaan kielteistä.

   Mielikuvitus auttaa, mutta valitettavasti vain tiettyyn pisteeseen asti. Kiihotuksen ja siittiöiden tulemisen välillä tuntuu olevan valtava ero :(

   Kiitos, yritän!

   Poista
 16. Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Jäin heti koukkuun ja luin sen alusta loppuun. Itse olen jonkin aikaa ihastellut lolita tyyliä mutta en omista minkäänlaisia lolitavaatteita, enkä ole käynyt minkäänlaisissa tapahtumissa. Ehkä kuitenkin vielä joskus voisin jotain lolitamaista kokeilla ja tämän blogin kautta on saanut hyviä vinkkejä tapahtumista jne. :D

  Mutta mitä tähän viimeisimpään postaukseen tulee, mieleeni tuli vain että koittaisit kotona harjoitella tyydytystä. Onhan se kenelle tahansa vaikeaa lähteä jossain klinikalla tällaista toimitusta suorittamaan, mutta ehkä harjoitus (fyysinen ja mielikuvaharjoittelu) voisi olla avuksi? Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kokeilepa toki! Mukava kuulla että olet saanut täältä vinkkejäkin~

   No voi, mä olen sitä harjoitellutkin :( Mutta vaikka miten harjoittelen, en saa sitä onnistumaan, koska itsetyydytys ei tunnu kivalta vaan vastenmieliseltä. Ehkä mulla ei vain ole mitään "tyydytettävää", minkä itsetyydytys voisi tyydyttää (?)

   Poista
 17. Mille asioille olet yrittänyt runkata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Ää miten inhottavaa ajatellakin jotain "runkkaamista" .__.)

   Mutta jos jotain pitää vastata, niin sellaisille harvoille asioille joiden tiedän tehoavan (tosin en ala niitä tässä nyt tarkemmin erittelemään). Kuten mainittua, siementen tulemiseen asti nekään eivät tunnu johtavan...

   Poista
 18. Voi, olet ison ja tärkeän asian äärellä! Toivottavasti sulla on mahdollisuus ottaa hieman aikaa tämän asian pohdiskeluun ja selvittelyyn. Mahdollisuus omien biologisten lasten saamiseen on merkittävä asia elämässä, ja lopullinen siitä mahdollisuudesta luopuminen ei missään nimessä oo mikään kevyt juttu. Asiantuntevalla seksuaaliterapeutilla käyminen olisi varmasti kannattavaa. Tärkeimpänä esteenä orgasmikyvyllesi varmastikin on juuri sukupuoliristiriita, mutta jos on mahdollista terapian avulla poistaa tai lievittää muita mahdollisia esteitä ennenkuin etenet prosessissa, sitä kannattaa varmasti yrittää. Välttämättä se ei onnistu, mutta yritä niin että ainakin tiedät tehneesi kaiken voitavasi biologisten lasten saamisen mahdollistamiseen. Ei tarvitse sitten myöhemmin miettiä, että olisiko sittenkin voinut onnistua, jos ei olisi ollut kiire prosessin kanssa. Mutta ymmärrän kyllä siis hyvin myös kiireen!

  En tiedä lohduttaako, mutta monien ihan biologisiksi naisiksi syntyneiden naisten voi olla tosi vaikea oppia laukeamaan, saada orgasmia. Yllättävän monet naiset kokevat ensimmäiset orgasminsa vasta myöhään aikuisiällä (ahaa, TÄLTÄ se siis tuntuu! -tyyppisesti). Jos oot etsinyt vinkkejä masturbointiin lähinnä miesnäkökulmasta, niin mieti myös, auttaisko sinua niiden lisäksi bio-naisille suunnatut oppaat, joissa neuvotaan tuota psyykkistä puolta, rentoutumista jne. sopivaan laukeamista edesauttavaan tilaan pääsemistä.

  Kovasti tsemppiä asioiden kanssa painiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä periaatteessa aikaa, mutta takaraivossa vaan on väistämättä aikapaine - en haluaisi antaa mieshormonin vaikuttaa ja pahentaa tätä kehoa enää montaakaan viikkoa/kuukautta :(

   Totta tosiaan, otan yhteyttä erääseen trans-asioita tuntevaan seksuaalineuvojaan ihan lähipäivinä, kunhan opiskelulta ehdin. Pitäisi kyllä ehtiä, on tämä sen verran tärkeä asia.

   Lohduttaahan tuo :) Sehän olisi ihan naisidentiteettiini mukaista, että olisin ehkä masturboinninkin kannalta enemmän nais- kuin miestyyppiä.

   Kiitos paljon!

   Poista
 19. Nyt on pakko kysyä kun ihastelee noita sun "rintoja" näissä, niin millä olet ne täyttänyt vai onko ne silikonit ihan? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitos ^^ Siinä on rintaliivien sisällä muutamat parit "kananfileitä" eli silikonirintsikoita.

   Poista
  2. Oletko miettinyt myöhemmin hankkivasi oikeat silikonit? Ai ja mitä muuten tuo momochuu no sekai tarkoittaa? :)

   Poista
 20. Älä kehitä siitä ainakaan stressiä tai liiallista päänvaivaa; se on varma keino, millä et ikinä onnistukaan! Rentous on se avainsana. Tsemppiä!!

  Ps. Pakko sanoa, että tämä postaus tavallaan yllätti, sillä en osaa ajatella sinua ollenkaan miehenä (tai edes miehen sukupuolielimen omaavana). Äh en tiedä miksi kerroin tämän, mutta joo.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olet varmasti ihan oikeassa...

   (Joo, olen pahoillani :c En toivokaan että kukaan ajattelisi minua miehenä tai miehen sukupuolielimet omaavana, mutta halusin nyt vain kertoa hankalasta tilanteestani prosessin aloituksen suhteen, joten asia tuli väistämättä esiin ;_; Mutta hei, ei mulla toivon mukaan ole enää montaa vuotta sitäkään elintä...)

   Poista
  2. Ei ei ei, älä ole pahoillasi! En minä siitä mitenkään järkyttynyt :D yllätyin vain omaan itseeni! Arvostan avoimuuttasi:-)

   Poista
 21. Näin naisena pitää kyllä sanoa että olet kyllä naisellisempi kuin minä (tai varmasti moni muukaan) olen koskaan ollut. :D Se on kyllä jännä, miten transmiehet tuntuvat monesti hakevan mahdollisimman naisellista olemusta juurikin hameiden, meikkien, korujen ym. avulla. En ole ainakaan vielä törmännyt transmieheen, joka hakisi ns. "kaksilahkeisen" naisen roolia ja unohtaisi rusetit. :D Vaikka onhan se niinkin että naisellinen pukeutuminen ilmentää naiseutta tehokkaammin, mihin transmies varmasti pyrkii. Oletko sinä koskaan törmännyt tällaiseen ns. epätyttömäisempään (arkisempaan) transmieheen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, nyt sulla meni kyllä termit ihan väärin päin.

   Transmies = biologisesti nainen, tuntee itsensä mieheksi
   Transnainen = biologisesti mies, tuntee itsensä naiseksi

   Ilmeisesti puhut siis transnaisista, jollainen minäkin olen. Minä nyt satun pitämään naisellisuudesta, mutta tiedän todella monia transnaisia, jotka tykkäävät hyvinkin "poikamaisesta" tai sukupuolineutraalista tyylistä. En tiedä montako transnaista olet sitten tavannut, mutta oman kokemukseni mukaan transnaisia on kyllä tosi monenlaisia. Suomessa naiset nyt eivät yleisestikään osoita naisellisuuttaan ihan niin vahvasti esimerkiksi pukeutumisellaan kuin monissa muissa maissa (esim. Aasiassa), joten en ihmettele, jos naisellinen tyylini Suomen kontekstissa herättää kummastusta joissain.

   Poista
  2. Joo huomasin itsekin jälkeenpäin että hupsista meni termit väärinpäin. Ei sitä ole välkyimmillään yöaikaan. :)

   Poista
 22. En oikeastaan ihmettele jos on hieman ongelmia, erityisesti kun otetaan huomioon millaisten asioiden kanssa painit tällä hetkellä mielessäsi.

  Mitä joidenkin miesten kanssa on puhunut niin he sanovat meidän naisten ajattelevan miesten olevan ns. itsestään selvyyksiä runkkauksen yms. suhteen kun taas me naiset voimme vedota aina johonkin, kuten vaikka stressiin. Usein unohdetaan se, etteivät miehetkään ole mitään koneita, jotka vain pornolehteä vilkaisemalla kiihottuvat tarpeeksi.

  Olen kyllä tosi huono neuvomaan tämän asian suhteen, sillä normaalisti käskisin tutustumaan omaan kehoosi ja seksuaalisuuteesi, mutta tämä omaan kehoon tutustuminen voi olla hieman hankalaa kun käyt läpi muutoksia ja olet varmaan myös tyytymätön kehoosi. Hieman tuli myös sellainen olo että saatat arastellakin runkkausta hieman, mutta se ei ole häpeä. On rohkeaa että uskallat kertoa täällä jopa tästä ongelmastasi.

  Seksuaalisuuden kanssa olemme loppujen lopuksi yksilöitä, johon jokainen tarvitsee omat temppunsa. Sinun tarvitsisi vain löytää omasi, joka kiihottaisi tarpeeksi ja jonkun asiantuntevamman henkilön apu voi olla myös tarpeen. Moni asia lähtee itsensä hyväksymisestä ja itsevarmuudesta.

  Tsemppiä tosi paljon, toivotaan että saat ratkaisuja ongelmiisi!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tietenkään en ajatellut sinua miehenä kun sanoin että miehiä pidetään itsestään selvyytenä näiden asioiden suhteen. :) halusin vain kertoa että yhtälailla molemmalla sukupuolella on ongelmia tällaisten asioiden suhteen, jotkut vain kykenevät helpommin kuin toiset.

   Poista
  2. Luet tilannettani kyllä tosi hyvin :)
   Suurin kysymys tässä nyt lienee, kiihottaako _mikään_ minua tarpeeksi. Onko kaikille varmuudella jokin asia, joka saa heidät "laukeamaan"? Entä jos minä vain olen sen verran "aseksuaalimpaa" sorttia?

   Kiitos paljon ymmärtävästä kommentista <3!

   (Joo, en ajatellutkaan että olisit tuossa lauseessa ajatellut minua miehenä ^^)

   Poista
 23. Vaikea ja hankala tilanne :/ Toivottavasti saat seksuaalineuvojalta apua! <3

  VastaaPoista
 24. Toivottavasti saisit ratkaisuja ongelmaasi. <3

  VastaaPoista
 25. Tässä on muuten mielestäni hyvä opinnäytetyö aiheeseen liittyen, jos joku muukin on kiinnostunut:
  https://publications.theseus.fi/handle/10024/30184

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos paljon tuosta opinnäytetyöstä! Todella mielenkiintoinen!

   Poista
 26. Ootko varma ettet ole syntynyt jonkun intersukupuolisen oireyhtymän kanssa? Sillä se voi vaikuttaa "miehisten" elinten toimintoihin. Sitä ei kuulemma transpolilla monesti haluta tutkia koska Suomen systeemi nyt vain on aika....... vanhanaikainen vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tuskinpa. Kyllähän se miehinen elin tavallaan pystyy toimimaan (nimittäin joskus yöllä tiedostamatta), mutta ongelma on siinä etten saa sitä tietoisesti "toimimaan"... Vaikea uskoa että tällainen liittyisi kuitenkaan intersukupuolisuuteen.

   Poista
 27. Tämä voi olla ihan turha kysymys, mutta varalta pakko kysyä olethan kokeillut liukasteen/vaseliinin/whatever kanssa? Erittäin kriittinen ero.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Masturbation#Male

  Olet varmaan lueskellutkin kaikenlaisia juttuja, mutta tuossa nyt on tuollaista ns ihan perusfaktaa miten homma toimii ja pari vaihtehtoistakin tapaa, ilman sen isompi tunteiluja tai muuta. Josko se on jostain pienestä kiinni.

  Paljon onnea yritykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)
   En ole kokeillut, mutta mahtaakohan siltikään... kai tuotakin viime hädässä on kokeiltava.

   Poista
 28. Tämä ei liity aiheeseen mitenkään, mutta tulit mieleeni kun katsoin tämän mainoksen, joten ajattelin huvikseni linkata sen sinullekin: http://www.youtube.com/watch?v=p9HNbnhid9U

  VastaaPoista
 29. Onnistuuko sukusolujen pakastaminen ja myöhemmin käyttäminen transnaiselta noin helposti Suomessa?
  Käsittääkseni täällä on jotain byrokratioita jotka estävät naista olemasta lapsen "isä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, mutta en ole tullut edes tarkemmin ajatelleeksi, mitä laki tästä tarkalleen ottaen sanoo... Olen vain kuullut että muutkin transnaiset tekevät näin, joten en ole ajatellut siinä olevan mitään ongelmaa. Ja vaikka olisikin, niin esimerkiksi 10 vuoden päästä (jollon mahdollisesti näille soluille voisi olla käyttöä) Suomen lait tähänkin asiaan liittyen ovat toivottavasti jo muuttuneet. Silloin lapsella voikin ehkä jo olla kaksi äitiä :)

   Poista
  2. http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194822803849/artikkeli/pakkosterilointi+voi+viimein+jaada+historiaan.html
   Että niin...

   Poista
 30. milloin uutta päivitystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän laitella tässä ihan lähipäivinä! Anteeksi tää pitkä hiljaiselo ;__;!

   Poista
 31. kansa vaatii tilannepäivitystä!! ^__^''

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Jooh, se kansa myös saa ^^'! Tosiaan ihan lähipäivinä yritän kirjoitella. En olisi arvannut että tämä hiljaiselo näin pitkäksi venähtää...

   Poista
 32. Mahtaisko tämmönen blogi kiinnostaa? :) http://yampanprosessi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 33. nyt sitä postausta!!

  VastaaPoista
 34. Näin miehenä vähän vaikea tosiaan ymmärtää tuo että et voi edes "pakolla" niitä saada ulos. Tosin tähän vaikuttaa varmasti myös tilanteen stressaavuus. Tosiaan jos et kotonakaan itsetyydytystä harrasta, kai sinua nyt joku kuitenkin kiihottaa? Ota omat "runkkumatskut" mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kyllä huomannut että miesten mielestä tää tilanteeni on hyvin outo. Mutta kuten sanottua, ei ne "matskut" auta mitään :/ Vaikka joku "kiihottaisi" niin se kiihotus on kai sitten niin vähäistä että ei puhettakaan mistään sukusoluista.

   Poista
 35. Jänniä nämä "näin miehenä..." kommentit. Ehkä en sitten itse ole mies (kannatan sukupuolineutraaliutta), mutta kyllä oikeanlainen turn-off estää täysin sen orgasmin saamisen. Jos koko asia ahdistaa niin voin hyvin kuvitella miten se ei onnistu.

  Liika yrittäminen ja stressaaminen mulla ainakin helposti johtaa siihen ettei saa orgasmia ollenkaan. Se on yleisempää juuri naisilla, ja naiset myös yleisemmin häpeävät itsetyydytystä.

  Miehet ja naiset ovat, tai voivat olla, hyvinkin samanlaisia. Erot tulevat lähinnä siitä mitä meille opetetaan, ja siitä ettei omaa kehoa tunneta. Klitoris ja penis ovat sama elin, niistä saa vain hieman eri tavalla otteen. Mies voi saada sormettamalla orgasmin, eli hieromalla "klitoristaan" sormella tai sormilla, oikeasta kohdasta tietenkin, ja toisaalta naisen klitorista voi "runkata" ihokerroksen läpi, siitäkin yleensä saa jonkinlaisen otteen. Molemmilla sukupuolilla lantiopohjan lihakset supistelevat orgasmissa.

  Samastun oloosi maskuliinisten piirteiden inhottavuudesta, mutta pidän itsetyydyttämistä peniksellä ja omaa nautintoa sukupuolineutraalina asiana. Mulla inhottavuuden raja tulee vasta isokokoisissa miehissä, jotka tihkuvat testosteronia ja ovat ylpeitä siitä. Sun sukuelimessä ei tarvitse olla mitään maskuliinista ellet itse niin päätä.

  Sun vastauksista kommentteihin sain sellaisen kuvan, että tiedät kyllä mikä juuri sua kiihottaa, mutta ylitsepääsemätön seinä nousee siinä kohtaa kun mietit kuinka maskuliininen tuo toimitus on. Jos asia on noin niin koeta nähdä sukupuolet edes vähän vähemmän mustavalkoisina. Kyllä munkin tyttökaverit saattaa puhua omasta itsetyydytyksestään runkkaamisena, ei se ole niin tarkkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, pahoittelen jos kommenteistani saa sellaisen kuvan, että kyse olisi vain maskuliinisuudesta. Tuntuu että kyse on ennemminkin yksinkertaisesti siitä, etten tunne mitään tarvetta itsetyydytykselle. Se, että minun pitäisi tahtomattani sitä yrittää ilman että se tuottaa minkäänlaista mielihyvää - päinvastoin, ne erittäin harvat yölliset siemensyöksytkin tuntuvat pikemminkin kipeiltä eturauhasessa. Se tunne ei liity siis oikeastaan ensisijaisesti sukupuoleen, vaan siihen että koko toimitus tuntuu minusta niin tarpeettomalta ja epämiellyttävältä.

   Ja että tietäisin mikä mua "kiihottaa"... Sekin on vähän niin ja näin. Mitään pomminvarmaa ei ole. On vain joitain juttuja, jotka mahdollisesti aiheuttavat jotain etäisesti kiihotukseksi luokiteltavaa, ja sekin kiihotus on vain peniksen hetkellinen nouseminen ja sitten lopahdus. En tosiaan tykkää siitä, että penikseni on "kiihottunut", joten lienee hyvin ymmärrettävää ettei mitään jatkoa (kuten solujen ulostuloa) tapahdu. Ja "sormetus" ei tunnu minulla yhtikäs miltään. Joku voisi kai sanoa, että olen seksuaalineuvojan tarpeessa, mutta sukusolujen pakastusta lukuun ottamatta en kyllä itse näe sille mitään tarvetta...

   Poista