maanantai 26. elokuuta 2013

More feminine school look! (?)

Heips! Allaolevat kuvat eivät liity varsinaiseen puheenaiheeseeni, mutta halusin kuitenkin ensin näyttää muutaman huonolaatuisen kuvan ruskeasävyisestä asustani, jota käytin elokuun alussa :)
Hello you all! The pictures below are not related to my actual topic but I just wanted to take a moment to show you some bad-quality pictures about a brown outfit I wore at the beginning of August :)
Mutta asiaan! Ajattelin nimittäin toteuttaa suuremman luokan muutoksen arkipukeutumisessani. Kuten olen joskus maininnut, koulussa eli yliopistossa olen aina (muutamaa juhlaa lukuun ottamatta) näyttäytynyt täysin poikamoodissa - miesten vaatteissa ja ilman meikkiä. Mutta miksipä turhaan rajoittamaan itseään? Miksen näyttäisi koulussakin siltä kuin muutkin naiset? Käytännössä kaikki opiskelukaverini tietävät jo sukupuoli-identiteetistäni (viimeistään elokuun alussa tapahtuneen FB-profiilikuvavaihdoksen jälkeen), eikä opettajillakaan varmasti olisi mitään ongelmaa tyylimuutoksen suhteen. Minulla on kutina, että nyt olisi juuri täydellinen aika alkaa olla oma itseni (=nainen) koulussakin!
Let's get into topic then! To tell you the truth, I'm planning on having a bigger change in what I wear in my everyday life. As I've mentioned before, at school (university) I've always been in boy mode - wearing men's clothes and no makeup (excluding a few parties). But why should I limit myself in such a way? Why wouldn't I dress up as other women? Practically all my school friends already know about my gender identity (at least after I changed my Facebook profile picture at the beginning of August), and I doubt the teachers would have anything against this style change, either. I think this might be just the perfect opportunity for me to start being myself (= a woman) even at school!

Ajattelin, että muutos olisi luontevinta toteuttaa pienin askelin - ei siis heti alkuun mitään todella naisellista vaan vähän hillitympää. Tämä mielessä kävin Gina Tricot'ssa sovittamassa vaaleansinistä kauluspaitaa (35 e) ja pinkkiä neuletta (20 e) ja päädyin ostamaankin ne. Ostin myös ensimmäiset naisten farkkuni (20 e).
I thought it'd be most natural to start the change step by step - no over-the-top feminine outfits right from ste start. Bearing this in mind, I went to Gina Tricot to try on a blue blouse (35 e) and a pink knitted sweater (20 e) and ended up buying them. I also bought my first women's jeans (20 e).


Illalla kotona vaatteita uudestaan sovittaessani mieleni valtasi kuitenkin jonkin sortin ankeus: enhän minä näytä noissa vaatteissa juurikaan naiselta, vain värikkäämmin pukeutuneelta mieheltä ;_;! Toki ne näyttävät kivammilta kuin aiemmat miestenvaatteeni, mutta... Harkitsen kuitenkin niiden palauttamista.
As I was trying on the clothes at home in the evening one more time, my mood kinda went down: after all, I don't look that much like a woman in those clothes, I only look like a man wearing bright clothes ;_;! Well, either way they look better than my old men's clothes but... I'm still thinking about returning them.

Hankalaa tämä vaatteiden valitseminen. On nimittäin asioita, joita en haluaisi pukeutumisellani viestittää: en haluaisi minua pidettävän homomiehenä saati transvestiittina - ainoastaan naisena. Ihmiset tosin saattavat helposti mieltää naisten vaatteisiin pukeutuneen biologisen miehen jommaksi kummaksi noista. Pitäisi siis löytää juuri oikeanlainen tyyli, joka minimoisi väärät mielikuvat. Mietin myös, miten suhtautua rintoihin. Voinko laittaa "tekotissit" joka päivä kouluun, vai tekevätkö ne liian keinotekoisen vaikutelman? Toisaalta ne ilmentäisivät naisidentiteettiäni eikä minua ehkä luultaisi useinkaan homomieheksi.
Oh it's so difficult choosing clothes. I wouldn't like people to think that I'm a gay man or a transvestite when wearing women's clothes - I'd like them to see me as a woman. It's just that people are eager to categorize biological men wearing women's clothes to be one of the two mentioned. Therefore, I'd have to find just the right style that would cause as few misintepretations as possible. wrI'm also thinking about what to do with my breasts. Would it be okay for me to wear "fake boobs" every do or would people think it's too fake? On the other hand, they would depict my female identity and make fewer people think of me as a gay man.

Olisi kiva kuulla mielipiteitänne. Millaiset vaatteet teidän mielestänne sopisivat minulle ja saisivat minut parhaiten näyttämään naiselta arkenakin? Olisivatkohan esimerkiksi *tämän kesäkuun postauksen* asut turhan juhlavia tai muulla tapaa sopimattomia minulle arkiseen koulukäyttöön (ainakin ne ovat liian kylmiä syksyllä)?
I'd love to hear your opinions. What kinds of clothes do you think would fit me best and make me look like a woman in my everyday school life? Do you think the outfits of for example *this blog text* are too formal or in some other way inappropriate for me to wear at school (besides from being too cold in autumn)?

63 kommenttia:

 1. musta sun pitäs vaan toteuttaa tota sun tyyliä tisseineen kaikkineen! :D näytät sievältä ^^ ainakin hameen jos puet niin susta näkee selvästi että oot nainen >:3 äläkä turhaan pelkää näyttäväs liian juhlavasti pukeutuneelta, on vaan hienoa huomata jos joku on panostanut ulkonäköönsä!♥ mäkin tykkään kovasti laittaa itteäni vaikka muiden mielestä saattaisinkin näyttää liian laitetulta kouluun. :)
  (anteeksi kirjoitusvirheet, kello on paljon ja väsyttää, halusin silti välttämättä kommentoida, koska blogisi on ihana ja olet hieno ihminen♥)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paaaljon ♥!
   Niinpä, mieluummin juhlavaa kuin liian arkista ^^

   Joo, mä päätin nyt vakaasti että tisseineen kaikkineen alan toteuttaa!

   Poista
 2. Mun mielestä ehkä hillitympi aloitus olisi parempi :) Tietysti saat lähteä toteuttamaan uutta tyyliäsi koulussa niin kuin sinusta parhaalta tuntuu :) Kuitenkin jos ajattelen asiaa näin että jos meidän luokkaan kävelisi tyttö, joka on siis ennen ollut poika ja pukeutunut täysin poikien vaatteisiin, olisikin yhtäkkiä todella naisellisissa vaatteissa, niin se varmasti herättäisi muissa ihmisissä hämmennystä ja paljon kysymyksiä. Jos sinua ei hämmennys haittaa niin go for it, mutta jos haluat hillitymmän aloituksen niin sitten voi pala palalta koota itselleen naisellisemman koulu-look:n pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Joo, juuri noin minäkin aluksi ajattelin, mutta nyt on sen verran rohkea olo että mahdollinen hämmennys ei tunnu haittaavan c: (Saa nähdä onko eri fiilis sitten ekana koulupäivänä XD Tuskin) Kuitenkin suurin osa niistä, joiden kanssa olen eniten tekemisissä, tietää niin hyvin tämän identiteettini... I guess I'll go for it.

   Poista
 3. Tissit ehdottomasti peliin, hiukset kivasti ja luonnollinen meikki naamaan. Rohkeesti vaan, hidas muutos on kannattavaa vaan sillon jos sä ote tarvit sitä hitautta, mutta kun sä oot okei ittes kanssa naisena niin ole nainen. Aikalailla kaikki kuitenkin tietää mistä on kyse.

  Sinuna pukeutuisin kun kika tahansa nainen syksyllä, pitkät housut/hame ja paksut sukkikset, neuleet, huivit, jakut. Sulla on kuitenkin monelta osaa tosi naisellinen kroppa ja sun pitäs kantaa se ylpeenä!

  - Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos p-a-l-j-o-n ♥! Tuli niin rohkaistunut olo C: Unohdetaan hitaat muutokset!

   Poista
 4. Pillifarkut ja joku söpö tunika ja ballerinat ja koru kaulaan. Koulu on koulu ja sinne pukeutuisin vähän hillitymmin. Mutta naisellisuudesta ei tarvii tinkii! Mut sinne kuitenkin mennään oppimaan, ei keikistelemään :) Noi paidat kyllä palauttaisin, homomaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pillifarkuissa vaan on se huono puoli, että ne puristaa mun jalkoväliä tosi epämiellyttävästi :( Mietin josko pärjäisin vuoden ympäri pelkillä hameilla ja mekoilla.

   Totta, keikistelyt sitten koulun ulkopuolella x)

   Heheh suoraa puhetta, hyvä niin :D Kyllä ne lähtee palautukseen.

   Poista
  2. Sukkahousut (vaikka useemmat päällekkäin) + hame + saappaat on oikeesti paljon lämpösempi yhdistelmä kuin mitkään farkut ikinä :D Kyl sä pärjäät. Suosittelen neuloshameita. Ja mekkoja. Jeesssssss lähetään shoppailee (paitsi ei mul oo rahaa lol)

   Poista
  3. Jeess, tolla yhdistelmällä mennään, ei varmasti tuu kylmä :D! Kiitos suosituksista, pitää todellakin ostaa myös neuloshame :3 Eilen ostin jo ekan arkisemman mekkoni, odotapas kun näet sen!

   Lähetään vaa <3!! (ja mulla menee liikaa rahaa lol :D)

   Poista
 5. Hämmennyin kun älysin, ettet ole biologisesti nainen. Oot niin naisellinen ja kaunis!
  Mutta tohon pukeutumiseen siis, pukeudu silleen miten ite tuntuu hyvältä, suosittelisin myös ihan semmosta mitä muutkin tytöt pukee. Mutta älä vedä ihan överiks, koulu ei oo ihan juhla kuitenkaan :D eli perusvaatteita käytät ja näin. Mutta tosissaan, miten ite tuntuu hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö ;_;... KIITOS! ♥

   Joo, hyväntuntuisia perusvaatteita. (Aika söpöjä sellaisia ajattelin ^^)

   Poista
 6. Kaunistavin asuste on edelleen se itsevarma hymy. Eli jos se pysyy aitona nätillä naamallasi, kun kuljet valitsemissasi vaatteissa ihmisten joukossa, olet valinnut oikein. Tällaisena mustiin riepuihin verhoutuneena, käsisaippualla naamansa pesevänä äijämäisenä neitinä en oikein osaa valita puolestasi.

  Sori, mutta repesin ääneen ihonvärillesi tuossa kauluspaitakuvassa. Valaistus, epävarma ilme ja suoraan sanottuna kummallinen vaatetus... sinuna varmaan palauttaisin, tuolta tuskin haluat näyttää! Bussipysäkkikuva taas on jotain ihan muuta, ota lusikallinen itsevarmuutta ja pukeudu kuten haluat, niin että tunnistat itsesi ja hymyilet kulkiessasi peilin ohi.

  Olet parhaimmillasi niin älyttömän nätti tyttö, ja käyttäytyminen merkitsee enemmän kuin pukeutuminen. Eli vaikka ylläsi olisi linnanjuhlakelpoinen asu, se ei välttämättä ole yliampuva jos käyttäydyt kuin olisit pieruverkkareissa. (Sanoo yksi joka aina käyttää hameita eikä todellakaan osaa istua naisellisesti, vaan aina on toinen nilkka perseen alla tai polven päällä tai vähintäänkin jalat haarallaan. Ota vaikutteita, älä mallia!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hymy, hymy... Poikamoodissa totuin kulkemaan enimmäkseen naama vakavana, suu viivana. On yllättävän hankalaa pitää yllä hymyä, etenkään jos ei satu olemaan erityisen hymyilyttävällä tuulella. Mutta yritän lisätä hymyilyä - senhän pitäisi kohottaa mielialaakin!

   Joo, meinasinkin kirjoittaa kuvan kuvatekstiin jotain keltaisesta ihosta :D Enhän mä tosiaan tuolta halua näyttää, palautan paidat toki. Kummallinen vaatetus ei tosin ole aivan oma päähänpistoni - juuri kyseiset paidat olivat päällekkäin erään mallinukketorson päällä o.o

   Hmm... eli mikäli laitan päälleni jotain todella juhlavaa, saan asun juhlallisuusasteen kasuaalimmaksi käyttäytymällä rähjäisesti xD? Eräänlainen teoria tuokin - taidan tosin valita asun suht sivistyneeseen käytökseen sopivaksi ^^

   Kiitokset Deenalle ♥!

   Poista
 7. Komppaan edellisiä vastaajia. Eli ehdottomasti tisseillä varustettuna, jossakin vaiheessa ne sinulle kuitenkin kasvaa, joten parempi totuttaa muut jo nyt niiden näkymiseen :D
  Ja tässä postauksessa oleva asu sopii jopa arkikäyttöönkin todella hyvin, ainakin tuo bussipysäkkikuva on todella hyvä. Tuo kauluspaita ei oikein sinulle istu, vaan näytät jotenkin tätimäiseltä wanhalta transulta.. Tai sitten olet matkustanut suoraan 60 luvulta beatlesin konsertista 2010 luvulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (värikkäistä) mielipiteistä ;D! Jees tissit on nyt päätetty, niitä ilman en tule lähtemään.

   Kiva kuulla että pysäkkikuva näyttä kivalta :)

   Ouh ai sellaiseltako tosiaan näytän o.o! Huh, onneksi on palautusoikeus. Beatles on kyllä ikuinen vitsailun aihe näistä hiuksistani XD...

   Poista
 8. Tuo ruskea asukokonaisuus näyttää tosi kivalta! Jos haluat lähteä hillitymmin liikkelle, niin ehkä jotkut pillifarkut ja tunika / naisellinen t-paita tai toppi voisi olla hyvä vaihtoehto? Niin ja tissit totta kai peliin mukaan! :D Pinkki paita näyttää kivalta, mutta omaan silmään kauluspaita ja neule yhdessä kuitenkin yleensä näyttää vähän hassulta, oli kyseessä sitten mies tai nainen. Eihän sun niitä tarvitse palauttaa, kehittelet jonkun kivat asukokonaisuudet niistä erikseen? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos C:!!

   Joo, perusasulla taidan lähteä liikkeelle. Mutta pillifarkut varmaan korvaan jollain hameella, koska ne puristavat tosi epämukavasti eikä niiden etuosa näytä minulla niin tasaiselta kuin naisilla ;_;'

   Heh, jännä juttu tuo yhdistelmä. Se oli siis mallinuken päällä, ja siitä sain idean kokeilla itsekin :D Voisihan niistä tosiaan tehdä jotain erikseen, mutta nyt kun sain päätettyä että aloitankin heti "rytinällä", ostaisinkin noihin käytetyllä rahalla ehkä mieluummin jotain vielä naisellisempaa :)

   Poista
 9. Oot tosi sievä tuossa bussipysäkkikuvassa :3

  Musta nuo sun kesän asut, jotka linkkasit, sopii sulle tosi hyvin! Myös korkeavyötäröiset farkut ja sellaiset ohuet kauluspaidat, jotka ovat siis reippaasti väljiä, antaisivat susta aika naisellisen vaikutelman :3

  Ja neule ja kauluspaita toimii ehkä paremmin yksinään, kuin yhdessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ^o^!

   Aa, kiva kuulla! Korkeavyötäröisistä farkuista tuli tuolla sovitusreissulla vähän huono mielikuva, ne kun tuntuivat sopivan tosi huonosti miehen ruumiinrakenteelleni :s Mutta ohuita kauluspaitoja täytyy testata, niitä en olekaan vielä kokeillut.

   Niin ne taitaa :)

   Poista
 10. Sähän voit mennä kouluun (ainakin alkusyksystä) tossa ruskeessa asukokonaisuudessa. Sehän näyttää kivalta. Ja siihenhän voi vaikka jonkun neuletakin heittää päälle, ettei luentosalissa tuu kylmä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Se on kyllä kelpo idea! Hame vaan on tosi tosi lyhyt, mikä ei ehkä välity niin hyvin tuosta kuvasta :D Ehkä hankin vain toisen hameen siihen tilalle.

   Poista
 11. That brown outfit looks gorgeous on you!! So everyone on your school already know about your gender identity..Perhaps you can slowly but surely change wearing your male clothing to feminine clothing, instead of wearing a female outfit all of a sudden? I also have to say that I love your outfits from that other post, so beautiful!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much Damiën~~ ^3^!

   Actually, it looks like I'm going with the sudden change :D. After all, my usual cute clothes fit me a lot better than those shirts, for example.

   Poista
 12. Tuo ruskea asu on suloinen :)

  Tuo GT asu taas ei niinkään.... Nuo vaatteet voisivat näyttää kivalta erikseen, erilailla yhdistettynä. Esim tuo kauluspaita sopisi hyvin jonkun mustan skater-hameen (löysin juuri h&mstä kivan yksilön kympillä!) kanssa helma hameen sisälle laitettuna :)
  Tuo neule sitten kireiden farkkujen kanssa ja joku kiva kaulakoru siihen vielä!

  Aloita vaan pukeutumaan kouluun niinkuin hyvältä tuntuu ja laita vaan tissit jos olet naisten vaatteissa :) Kannattaa etsiä ideoita arkipukeutumiseen vaikka muotiblogeista.
  Luonnollinen, raikas meikki viimeistelee kauniin koulutyylin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)!

   Ja kiitos ehdotuksista! GT-asu on kyllä saanut jo niin murska-arviot, että se on paras unohtaa kokonaan XD. Hamelöytösi kuulostaa tosi kivalta - alan tässä itsekin hamstrata erilaisia hameita syksyä ja talvea varten, koska aion pärjätä vuoden ympäri pelkillä hameilla ja mekoilla ^^' Kireät pillifarkut olisivat tosi tyttömäiset ja sääriäkin korostavat, mutta valitettavasti ne eivät sovi minulle, koska ne puristavat alapäätäni ihan liikaa :( Tosi sääli, olisi kiva pitää farkkujakin silloin tällöin.

   Jep, aion nyt siis aloittaa suunnilleen samanlaisella tyylillä kuin blogin viimeaikaiset arkisemmat asut :) Ja tissit toki mukaan ^^ Muotiblogeja olen lukenut todella vähän, mutta nyt kun pystyn arkenakin olemaan naisten vaatteissa, niidenkin lukemiseen tulee varmasti uutta motivaatiota!

   Poista
 13. Pukeudu sillee,miten tuntuu hyvältä! :33 itekki oon aikeissa tehdä tyylimuutoksen nwn tulekko muute Traconiin?owo♥ ja mitä nimeä käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ^^! Onnea sinunkin tyylimuutokseen!

   Ja toki tulen Traconiin ♥! Uskon että bongaat minut aika helposti c:

   Varsinaisesti käytän vielä poikanimeäni (Joona), mutta aika monet sanoo Momoksi, jotkut myös Amandaksi :)

   Poista
 14. I think you should go for wearing more feminine outfits from start, you said it yourself, "But why should I limit myself in such a way? Why wouldn't I dress up as other women?", so why limit yourself to less pretty outfits just to get everyone else used to your identity? It's who you are, and even if it might feel a little awkward being in girl-mode on former boy-mode territory, it could be healthy to break the old pattern and show your true self :3 But again, if it feels better that way, by all means do it in a step by step kind of way.
  And on the fake breasts, if it would help you feel more feminine it could be worth a shot, with all super thick padded bras out there pretty much everyone is faking their boobage nowadays anyway haha ^^
  And finally, I don't think any of the outfits in that post you linked are too formal for school, sure, they are prettier than most people throw on in the morning for school, but if I saw someone dressed like that in my school I'd probably not think too much about it, eventually just adore the pretty clothes :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Amanda ♥!

   That's so true! I wonder what I was thinking when even considering going little by little o.o Even if there will be some awkwardness at first, I guess it'll go away sooner than I'd imagine.

   Haha yeah, I'll definitely wear fake breasts and a bra ^^

   You're right, it's not forbidden at all to wear beautiful clothes even on normal school days :)

   Poista
 15. imo noista ginavaatteista saa heti naisellisempia jo laittamalla hiukset, meikkaamalla ja valitsemalla asuun vielä jonkun nätin korun :> tulee heti "värikkään miehen" sijaan sellanen söpö bisnesnainen-look.

  en tosin ite yhdistelis niitä ihan noin, esim. tota neuletta voi käyttää myös ilman kauluspaitaa ja mieluummin vähän kireämpien farkkujen kanssa (löysä yläosa --> tiukka alaosa on imo aika hyvä sääntö ja sulla on upeat jalat jotka tulee paremmin esille vaikkapa pillifarkuissa).

  haluaisin myös muistuttaa, että "enhän minä näytä noissa vaatteissa juurikaan naiselta" - jotkut naiset näyttävät juuri tuolta.
  kaikki naiset eivät ole mitään D-kuppisia suurisilmäisiä räpsyripsiä, jotka käyttävät suloisia lyhyitä röyhelöhameita kesät talvet. naisia on eri näköisiä ja -kokoisia, joten vaikka et aina näyttäisikään Michishige Sayumilta (muistaakseni sanoit joskus haluavasi näyttää häneltä), niin diilaa sen kanssa - siltä ei näytä suurin osa biologisistakaan naisista :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, miesvaikutelmaa lisää tuossa kuvassa selvästi se ettei ole meikkiä, hiukset on huonosti ja koruja ei ole. Mutta kunhan koulu tästä alkaa niin laittaudun kyllä kauniimmin :)

   Kiitos vinkistä, kuulostaa toimivalta! Kiristävät pillifarkut vain valitettavasti tuntuvat alapäässäni niin kurjalta (pahuksen mies-elimet...), että en tiedä haluanko pitää arkena niin epämukavaa vaatekappaletta :(

   Ja hei, en tuolla kommentilla viitannut siihen, että minun pitäisi olla ylikorostetun naisellinen (kuten kuvailet), vaan että minusta sentään tulisi ennemmin mieleen nainen kuin mies :D Michishige Sayumikin oli vain vastaus kysymykseen, kenen näköinen haluaisin olla, JOS joku pitäisi valita. En siis aktiivisesti tavoittele hänen ulkonäköään vaan yritän olla nätti ihan omilla avuillani ^^

   Poista
 16. Onpa ihana tuo ruskea paita! Voisin itsekin käyttää tuollaista. ^-^

  Jos vain haluat, saat pukeutua kouluun näyttävästi. Alasta riippuen on kait tietty neutraalius tai edustavuus säilytettävä, mutta en voi uskoa että nuo esimerkkiasut olisivat mihinkään sopimattoman näköisiä. Ja kerta ihmiset koulussa jo tietävät identiteetistäsi, niin onko siinä enää estettä pukeutua näyttävästi, kertarysäyksellä? Mutta olen kuitenkin vain blogisi kasvoton lukija enkä ole koskaan tavannut sinua, niin voin vain kertoa mitä itse ehkä tekisin.
  ... Kuvan neule ja paita eivät kyllä yhtä aikaa sovi naiselliseen tyyliin, mutta ehkä erikseen? Sinuna minä käyttäisin tyyliltään naisellisia tai naisellisuutta korostavia vaatteita (näytät todella hyvältä hameessa) sen mukaan mikä tuntuu omalta. Sääresi ovat hyvin kauniit, ja mitä olen kommentteja huomannut niin myös kadehditut, joten niiden korostaminen voisi toimia?
  Haluatko laittaa tekotissit kouluun? Jos - ja tässä kohtaa oma suhtautumiseni naisellisuuteen taitaa paistaa läpi häpeilemättä, pahoittelut siitä - koet, että rintojen muoto on olennainen osa onnistunutta asua ja tunnet olosi siten mukavaksi, niin laita ihmeessä! En kyllä usko, että rintakehän latteus kenenkään naiseutta latistaa, mutta omalla tyylilläsi kun menet ja kuten sanottu jo aiemmin asustat itsesi hymyllä, niin se on hyvä. Aito hymy on merkki siitä että on sinut itsensä kanssa, jolloin muiden valituksille ei enää ole sijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Louis ^^!

   En ole itse asiassa edes miettinyt neutraaliuden ja edustavuuden vaatimuksia vaan ajatellut että samanlainen koulu yliopisto on kuin muutkin :D Mutta niin, tuskinpa vaatteissani mitään sopimatonta on. Ja kertarysäykseen tosiaan päädyin, ajatus kypsyi hyvin selkeäksi mielessäni :)

   Kiva kuulla että näyttäisin hyvältä hameessa - aion nimittäin rakentaa koko pukeutumieni hameiden ja mekkojen varaan :3! Sääret korostuisivat parhaiten varmaan korkokengillä, mutta täytyy nyt katsoa miten korkeilla koroilla pystyn kulkemaan kouluarjessa.

   Jep, tissit mukaan koska tunnen itseni itsevarmemmaksi niiden kanssa. Hymyä olen yrittänyt opetella takaraivoon, joten eiköhän sekin ala pian onnistua.

   Poista
 17. Hei toi ruskeasävyinen asusi on tosi kiva. :) Tuollainen hillitynvärinen ja naisellinen! Helmet on myös söpöt, ja koko asun kruunaa tuo kaunis hymysi, sehän on tärkeintä. :)

  Mutta toi tuosta koulujutusta, voit lähtee ihan miltä kantilta vain haluat, mutta jos hillitystä haluat lähteä niin ehkä noin värikkään räikeä paita voi antaa just vähän eri kuvan mitä suunnittelit. Tosi kevyt meikki, vaikka vain ihan meikkivoide ja puuteri ja ripaus ripsaria, tuo sininen kauluspaita ja farkut jotka ovat kuvassa, (ideahan on just se että vaikka olisivatkin hillittyjä, silti naistenvaatteita!) ja ilman tuota punaista paitaa. Ja sitten hiukset kivasti. Se olisi ehkä aika hyvä alku. :) Ja hameethan sinulle sopii tosi hyvin, suosittelen jos vain rohkeutta riittää kouluun laittaa joskus!

  Mutta hei tsemppii ^w^ ole rohkea ja mikä tärkeintä; oma itsesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sarisu :)! Alkusyksystä tuo ruskea asu voisi tosiaan vielä sopia käytettäväksi, etenkin jos hankin hieman pitemmän hameen siihen.

   Hmm, kevyessä meikissä sopinee käyttää myös huulikiiltoa? Muuten, mitenhän saisin hiukset kivoimmin... olisiko pieni poninhäntä mitään ^^?

   Tuo kuulostaa tosi hyvältä rauhalliselta alulta, mutta taidankin valita kertarysäyksen ja olla vieläkin naisellisemmin jo ekana päivänä ^^ Mitä sitä sittenkään turhaan odottelemaan :)

   Kiitos <3!!

   Poista
  2. (en ole Sarisu mutta.. :D)

   Mun mielestä toi ponnari (+ jos laittaisit etuhiukset niin kuin noissa postauksen ekoissa kuvissa) kuulostaa tosi suloiselta, varsinkin jos kihartaisit/"kääntäisit" ponnarin latvat (.. tavalla jota en osaa selittää ja josta en löydä kuvaa) :]

   Poista
  3. Hei Sarisun sijainen :D!

   No niinpä, toihan vois olla tosi kiva! Pitää kokeilla! (Toivottavasti saan ne sillä tavalla kuin olit tarjoittanut o3o)

   Poista
 18. Tuo ruskeasävyinen asusi oli ihana (:. Sen tyyppinen asukin voisi olla hyvä kouluun, kun on syksy tulossa niin värit sopii kivasti yhteen.

  Tuosta neulepaidan ja kauluspaidan yhdistelmästä en pitänyt, näytti siltä, että mies on pukeutunut vain värikkääseen paitaan ja näyttää ehkä vähän homomaiseltakin (>.<). Niitä voi kuitenkin yhdistellä eri tavalla, kuten muutkin ovat jo kertoneet. Kauluspaita esim. jonkun tumman hameen kanssa ja kylmemmillä säillä neulepaita ja jotkut kivat farkut (:

  Sori, kun laitan tähän kommenttiin, mutta voisitko tehdä joskus postaksen kämpästäs?

  Oot niin ihana ihminen, kun oot niin rohkea ja persoonallinen (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)!

   Tuo mielipide on näköjään hyvin yleinen, ja helppohan siihen on yhtyä ^^'

   Farkkuihin joudun taas kommentoimaan samoin kuin ylemmissä kommenteissa - en usko että tulen käyttämään ollenkaan farkkuja (lukuunottamatta ehkä joitain hyvin harvoja kertoja). Pillifarkut puristaa alapäätäni ihan liikaa, joten en usko että on sen kurjan olon arvoista käyttää niitä :(

   Vai kämppää (eipä mitään!)! Oletkin eka joka kysyy sitä c: Mulla on pieni 20 neliön kämppä, joka onkin näkynyt melkein kokonaisuudessaan jo blogikuvissani. Mutta pitää harkita josko tekisin siitä jopa postauksen!

   Kiitos paljon ^^ <3

   Poista
 19. Tuon yhden postauksen asut käy mun mielestä ihan hyvin kouluun :D Ei ne ole liian juhlavia, pukeutuuhan monet muutkin tytöt noin ihan normi päivinä niin miksi et sinä. Ja pakko sanoa ihan suoraan että tuo sininen kaualuspaita ja punainen paita ei oikeen sovi sulle.. :/ Sulle sopii paremmin tyttömäisemmät vaatteet, koska ne korostaa sun naisellisuutta mitä tuo toinen asu taas ei tee :) Mun mielestä sulle sopii parhaiten just tossa toisessa postauksessa olevat "röyhelöpaidat", ne näyttää sun päällä tosi hyvältä :D Ja ehdottomasti hameet, sulla on upeat sääret :) Ja kyllä tollasia voi syksylläkin käyttää, laitat vaan takin päälle kun oot pihalla ;) Kauneuden eteen pitääkin vähän kärsiä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Tottapa tuo, eihän mulla ole mitään estettä olla käyttämättä "röyhelöpaitoja" arjessakin, etenkään jos ne sopii mulle niin hyvin ^.^

   Tuo paitayhdistelmähän alkaa muodostua legendaarisen huonoksi näistä kommenteista päätellen XD Se oli vain mallinuken päältä bongattu yritelmä, jonka tarkoitus oli muuttaa entistä poikatyyliäni ihan vain hivenen tyttömäisemmäksi. Nyt on käynyt kyllä hyvin selväksi, että on parasta mennä kertarysäyksellä suoraan naiselliseksi kuin siirtyä vaatteisiin, jotka ovat hivenen epäsopivia ja jopa homomaisia :D

   Joo, pitääkin ostaa vielä takkeja (ja paljon muutakin!) syksyä ja talvea varten ^^

   Poista
 20. Valkoinen siro villapaita/neule on tosi hyvä, kaunis, perusvaate! Voi yhdistellä esim. farkkualaosiin (esim kellomaiseen farkkuhameeseen tai ihan vaikka vaaleisiin tai harmaisiin farkkuihin) ja laittaa vaikka tuo helmikaulakou, mikä sulla noissaki kuvissa on, kaulaan! Todella tyttömäinen, mutta ei överi asu!:) oon kyllä tosi ilonen, että aijot mennä omana itsenäs kouluun! Olet kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Haluan ehdottomasti sovittaa!

   Kiitos oikein paljon ^^! Minustakin tuntuu hykerryttävän mahtavalta mennä vihdoin näin kouluun :)

   Poista
 21. Ehkä kaula-aukko sais olla vähä avarampi, toi saattaa olla vähä liian "kirjastontäti"-meininki sinulle, lähtisin hillitylle pillifarkku-ballerina-tunika-neule-linjalle ensin myös...mutta ai että odotan niitä punaisia kiilakorkonilkkureitasi kunhan ilmat viilenee!
  Ihana lukea juttujasi, antaa paljon ajateltavaa. Täytyy myöntää että olen niin juntti että ennen luulin oikeasti kaikkien trans-ihmisten (en vieläkään osaa kai oikeita termejä) olevan automaattisesti homoseksuaaleja...tai en ajatellut koska asia ei millään tavalla koskettanut elämääni. Sitten kun tutustuin uusiin ihmisiin aloin ottaa asioista vähän enemmän selkoa ja nyt olen toivottavasti taas piirun verran viisaampi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ^^' Ihan väärä meininki tulee tuosta paitayhdistelmästä, aijai.

   Ai niin mulla on sellaisetkin xD! Ne [nilkkurit] on kyllä ihanat, pitää vaan katsoa että saan niiden värin mätsäämään asuuni.

   Kiitos :) Joo, kyllä trans-ihmisillä (ihan oikeahan se termi on c:!) on samalla tapaa vaihteleva sukupuolisen suuntautumisen kirjo kuin cis-ihmisilläkin. Ihan ymmärrettäväähän se on, että asioista voi olla eri käsityksiä, jos ne eivät ole liittyneet omaan elämään.

   Poista
 22. Itse olen varmaan maailman tylsin pukeutuja, joten olen aika huono neuvomaan pukeutumista. :D Mutta hillitysti voisi aloittaa housuilla, kuten vaikka jegginseillä joissa väri- ja kuosivaihtoehtoja on enemmän kuin perusfarkuissa ja siihen kiva neule ja/tai paita yläosaksi. Etenkin nyt syksyllä on tarjolla paljon ihania ja erilaisia neuleita, joihin sopii erilaiset kaulakorut ja ylisuuriin neulemalleihin voi käyttää vyötä korostamaan vyötäröä, luoden pikkaisen illuusiota kurvikkaammasta vartalosta.

  Hame- ja mekkoihmisenä olisin ehdottanut hametta, mutta housut ovat varmaan alussa hillitymmät. :)
  Ja kesäkuun postauksen asut voisin itsekin hyvin laittaa kouluun, jos koulua vielä siis kävisin, sillä ei ne liian juhlavia ole. Niitäkin voi hillitä jättämällä korut yms asusteet pois, jos siltä tuntuu. Myöskin tämän postauksen ruskea asukokonaisuus sopii hyvin kouluun. Tärkeintä on kuitenkin siisti pukeutuminen ja se mikä itsestä tuntuu parhaimmalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa hame- ja mekkoehdotuksesi ovat hyvinkin mieluisia! Jegginsit ja oikeastaan kaikki muutkin naisten housut joudun nimittäin toistaiseksi hylkäämään, koska (tavallista herkempi) jalkovälini tuntee olonsa hyvin epämukavaksi ja jopa sattuvaksi kireiden housujen kanssa ):

   Oi kyllä, neuleet + vyöt <3! Ihana yhdistelmä!

   Tuo on kyllä hyvä vinkki, että korut pois :) Mikäli tässä syksyllä vielä tarkenee, saatan käyttää noita kesäkuun postauksen asuja.

   Poista
 23. Oon kyllä todella samaa mieltä, että jos vain haluat, niin pidä ihmeessä syksyllä hameita ja sukkiksia koska on todellakin lämpimämmät kuin farkut! Jos kuitenkin farkkuihin päädyt, kannattaa ostaa jotain tosi venyviä "jegginssejä", ei pitäis puristaa :) Rinnat myös kehiin ehdottomasti. Mielestäni toi punainen neule ja sininen kauluspaita ei sovi kovin hyvin yhteen, toi punainen on ehkä liian räikeä sulle... Valkoinen/hempeä pinkki ja valkoinen kauluspaita alla vois näyttää jo paljon paremmalta.

  ootko muuten tulossa Fanfestiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin pidän! Mutta itse asiassa jegginsien ym. venyminen ei silti auta, koska housun sisällä pitäis oikeastaan olla peräti tyhjää väljää tilaa, jotta ei tuntuisi kipeeltä. Tää on nyt vähän nolo juttu kertoa, mutta mun pitää leikata sukkahousuihinkin reikää siihen alapäähän, jottei ne purista liikaa. Mulla on nimittäin alapää vähän herkkä puristaville jutuille kroonisen eturauhastulehduksen takia, mikä on tosi kurja juttu :c

   Jep, rinnat tulee kehiin 100% varmasti ^^. Ja jostain syystä mielipiteesi noista paidoista ei yllätä ;D Kiitos ehdotuksesta :)

   Fanfestiin en luultavasti ole tulossa, koska sen aihepiiri ei ihan niin paljon ole mun juttu :(

   Poista
  2. Käytä vaikka sellasia stay-up sukkia tai ylipolvensukkia? Ja syksellä tosiaan jos hameita tahtoo käyttää niin jotkut shortsit alle ettei palele alapää.

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä! Stay-upit ja ylipolvensukat kuulostaa hyviltä. Ja joo, mietin että jostain pitäis saada hameen alle sellaiset villapöksyt o.o!

   Poista
 24. Minusta tuo jälkimmäinen paitayhdistelmä ei sovi sinulle kovin hyvin. Lisäksi minusta hiuksesi näyttävät peremmilta sisäänäpin käännettyinä kuin ulospäin. :)

  TISSIT KEHIIN! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tilanne alkaa olla 100-0 tuota paitayhdistelmää vastaan XD Harvinaisen selkeä tilanne!

   Totta tuo hiusasia, sisäänpäin käännettyinä tai suorina ne eivät näytä niin miehekkäiltä kuin tuossakin kuvassa. Tähän asti olen kuivannut niitä hiustenkuivaimella, jolloin ne ovat automaattisesti menneet tosi ulospäin kääntyneiksi, mutta tänään kuivasinkin ne vain pyyhkeellä, jolloin sain pidettyä ne paremmin kurissa :)

   Tissit tulee kehiin toki :DD

   Poista
 25. Näin susta eroottista unta viime yönä, hämmentävää! En ole varma olitko siinä nainen vai mies vai molempia, oli kuitenkin varsin kiva uni. Olen itse siis nainen, tiesin kyllä että olen vähän näin netin välityksellä sinuun ihastunut mutta huh poskia punottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoo, vai pääsin uneenkin ^^'! Varsin kiva kuulla että oli kiva uni!

   (Saa minulle sähköpostiakin lähettää jos haluaa c:)

   Poista
 26. Näin sut eilen keskustassa ja mietin, et kukakohan toi tutun näköinen tyttö on. Taisit olla poikamodissa, mutta silti näköjään jo varsin naisellinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa näitkö :D!! Siellähän mä poikamoodissa liikuin, tosin viimeistä kertaa piiitkään aikaan ^^

   Tosi tosi ihana kuulla että poikamoodistakin tuli niin naisellinen vaikutelma! <3

   Poista
 27. Minun neuvot:

  1. Tissit päälle joka päivä!
  2. Hameita ja sukkahousuja syksy ja talvi, pillifarkut näyttää paremmalta varmaan hormonien aloituksen jälkeen, kun jalat ja pylly saa naisellisempia muotoja
  3. Lue ja inspiroidu tästä blogista! Pelkkää hametta ja söpöilyä arkimoodissa :) http://colourme.indiedays.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Joka päivä laitan ^^!

   2. Joo, tosin nytkin käytän toki lantio- ja pyllytoppauspöksyjä edes vähäisen muotojen aikaansaamiseksi :3 Farkkuja ehkä sitten sukuelinkirurgian jälkeen ;)

   3. Inspiroidun 8D!

   Kiitos neuvoista <3!

   Poista
 28. Mun kommentti ei koskaan tullut läpi, mutta kirjoitan uudestaan kun täällä on jo yksi girlcrush tunnustettu! Mutta mun piti lähinnä kompata sukkahousujen ja hameiden suosittelijoita: Olen alkanut pitää farkkuja selkeästi kesäisin ja hameita talvisin, koska talvella sukkahousuja, villasukkia ja villahousuja (check odd mollyn merinoleggingsit, esim kluuvin putiikki rannalla) voi kerrostaa niin paljon kuin pakkanen vaatii, ja hameitakin voi olla vaikka villainen yllä ja alushame alla. Tärkeä esim burberryn ja hilfigerin talvimallistot. Joudut ehkä etsimään gt:tä kalliimmasta kaupasta mutta h&m voi jo olla hyvä tärppi, siellä on myös vähän laadukkaampaa villaa joskus.

  Alunperin mä olin ehdottamassa opiskelun alkuun esim matalia kenkiä tai paksuja sukkahousuja, jonkin yhden konservatiivisen elementin, joka ei silti vähennä tyylisi feminiinisyyttä. Mutta sulla on tyylisi kyllä hanskassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti lukea "tsekkaa esim burberry ja hilfiger" eikä tärkeä. Höh.

   Poista