tiistai 16. huhtikuuta 2013

Spring outfit

Viime keskiviikkona otin uuden askeleen, kun olin ensimmäistä kertaa ulkona ilman peruukkia (jos poikamoodia ei lasketa). Alkuviikolla olin shoppaillut ystäväni kanssa itselleni ihanan kevätasun, jota oli mahtavaa päästä heti käyttämään. Kaikkein iloisin olen Vilan persikanvärisestä trenssitakista.

On Wednesday I took a step forward as I went out without a wig for the first time (excluding "boy mode"). Earlier this week I had bought this whole outfit for me with my friend, and was really excited to wear it. What I'm the happiest about is this lovely peach-coloured trench coat from Vila.


Minähän näytän melkein eri henkilöltä kuin lolitakuvissa. Serkkuni sanoi, että näytän tässä kuvassa äidiltäni (jep, uskalsin ensimmäistä kertaa näyttää sukulaiselle kuviani)! Nyt ensimmäistä kertaa ilman peruukkia tuli kieltämättä tavallistakin enemmän sellainen olo, että minähän ihmiset minua oikein pitävät. Toivottavasti edes jotkut pitivät naisena, vaikka peruukin tuoma naisellisuus olikin kadonnut. Ilman peruukkia olo tuntui kuitenkin paljon aidommalta, kevyemmältä ja vapaammalta.

Oh, I nearly look like a different person than in my lolita pictures. My cousin said I look like my mother in this picture (yes, I showed my pictures to a relative for the first time)! Now that I was out for the first time without a wig, I thought about other people's thoughts about me more than usually. I hope at least some of them considered me a woman even without a wig. Without it, I felt a lot freer and more genuine.

Loppuviikolla sitten samassa asussa transpolille, kun vuorossa on sairaanhoitajakäyntien jälkeinen ensimmäinen lääkärikäynti. Pitää toivoa parasta, jännitys ei ole ihan pienimmästä päästä.

Later this week I'll be going to the trans policlinic in this very same outfit. It'll be my first visit at the doctor's after the nurse consultations. Have to hope for the best, I'm quite a bit nervous.

64 kommenttia:

  1. Oi mikä soma takki! Täydellinen väri <3 Peruukit osaavat olla niin kovin ahdistavia, ihana kun pääset nyt ulos ilmankin. Lyhyt kampaus saa sinut ehkä näyttämään vähän ikäistäsi vanhemmalta kyllä, niinkuin sillä on tapana, mutta sehän onneksi kasvaa! ^^ Ja hurjaa vauhtia vieläpä, näyttäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voih, sitä vähän pelkäsinkin. Mutta kyllä se tosiaan kasvaa nopeasti ^^

      Poista
  2. Oot niin ihana ja kaunis ! :)

    -m

    VastaaPoista
  3. Just mietin että mitähän sulle kuuluu, kun et oo postaillut vähään aikaan ;___; ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, anteeks ;___; ♥ Oon vaan ollut jotenkin alakuloinen enkä oo jaksanu tehdä oikein mitään. Mutta nyt kuuluu ihan hyvää.

      Poista
  4. ä w ä olet tosi kaunis, ja näytät ainakin miusta hyvin naiselliselta :3 jaja siu hiukset on tosi nätit ♥ sopivat siulle hyvin~ Ja joistain peruukeista näkee heti että ne ovat peruukkeja, joten omat hiuksethan ovat tavallaan sitten naisellisemmat, koska eivät hiukset koskaan ole niin täydellisiä kuin peruukit :D -ainakaa miulla-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihan totta, omat hiukset ovat epätäydellisyydessään naisellisemmat :3

      Poista
  5. Ihana asu ja minustakin näytät hyvin raikkaan naiselliselle. Paljon onnea lekurikäyntiin!

    VastaaPoista
  6. Mun mielestä sä näytät ihan nuorelta naiselta(Lukuun ottamatta pientä kasvopiirrettä). o__o Tuli sääristä mieleen heti yks tuntemani naispuolinen ihminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih kiitos ♥! (Saako kysyä millaista kasvopiirrettä x)?)

      Poista
    2. En oo varma, ehkä silmät, ehkä huulet ... en oo varma

      Poista
  7. Jos tulisit vastaan noin näteissä vaatteissa ja kauniissa ulkomuodossa niin kyllä naisesta menisit puhtaasti, oot todella kaunis!

    VastaaPoista
  8. Oho, sähän oot jo ihan tyttö! :--D ja ihana takki <3

    VastaaPoista
  9. Ihana asu! Olet todella kaunis ilman peruukkiakin. ^^

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana asu, sopii siulle hyvin. :3 omaan silmääni näytät - olet näyttänyt jo suhteellisen pitkään - neidiltä, esimerkiksi myös vanhempieni silmissä, jotka tässä stalkkimassa välillä käyvät, näytät naiselta.

    Toivottavasti kaikki sujuu hyvin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos! Mahtavaa että vanhempasikin olivat sitä mieltä :D

      Kiitos, eikohän se suju!

      Poista
  11. Näytät ihan tytöltä, vaikka et pidä peruukkia (: Asu sopii sulle myös tosi hyvin ja tuo takki <3

    VastaaPoista
  12. voi eii onko toi se mun antama hiuspanta! :-D♥
    ja tosi kaunis oot ja naisellinen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, se se on! ♥ Se on ihana (tekee hiuksistani paljon naisellisemmat), ja muitakin sinulta saatuja vaatteita tulen käyttämään tässä myöhemmin~ :D

      Kiitos paljon! ^^

      Poista
  13. Tosi hyvin sulle soppii nuo naisten vaatteet. :) Ja kyllä minun mielestä naisellinen näköinen pääkin, kun on lyhyitä hiuksia naisilla muutenkin päässä. :D

    VastaaPoista
  14. Näytät aika paljon yhen kaverin siskolta, paitsi hänellä taitaa olla lyhyemmät hiukset kuin sinulla:) Tosi söpö kevätkuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaw sepä kiva! Hyvä etten kaverin veljeltä x) Kiitos <3!

      Poista
  15. Herranjumala näytät upeelta! *___*

    VastaaPoista
  16. Ihan kyllä tytöstä menet! Ja kauniista sellaisesta. :)

    VastaaPoista
  17. iiiihana takki! Tuun varastaa sen ;__; Muutenki rakastan tota asukokonaisuutta! Oot nätti <3

    VastaaPoista
  18. käytkö noissa transpolin tapaamisissa miehenä vai naisena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisillä 6 käynnillä (alkukäynti + 5 sairaanhoitajakäyntiä) olin "poikamoodissa", mutta nyt menin ensimmäistä kertaa naisena. Syynä se, että aiempina kertoina olin aina mennyt transpolilta suoraan kouluun (missä en vielä ole näyttäytynyt naisena), mutta nyt päätin skipata luennon, joten pystyin laittautumaan naisellisemmin.

      Poista
  19. Vau, näytät tässä kyllä ihan naiselta ja oma tukkasi sopii tosi hyvin ainakin tuohon asuun! Näytät kokonaisuudessa todella kauniilta!

    VastaaPoista
  20. Oi, näytät tosi hyvältä! Ja kyllä ainaki minuun menis ihan naisesta (:

    Kovasti tsemppiä sinne lääkärille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii kiitos :)!

      Thanks, se lääkäri meni kyllä hyvin!

      Poista
  21. Oi, tosi kiva kuva! :) Jotenkin ehkä tykkään susta enemmän ilman sitä peruukkia, se tosiaan näyttää vähän liian raskaalta :D Varsinkin nyt kun on kesä tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla :) Vielä joitain kuukausia sitten en olisi uskonut, että kesällä tulen olemaan ihmisten ilmoilla jo omilla hiuksillani - mutta näin tulee käymään <3!

      Poista
  22. Hyvältä näyttää! :) En kauheesti seuraa sun blogii, mut välillä käyn aina lukasemassa, ku oot nii mielenkiintonen ihminen :D Ku en viitsis koko blogii lähtee tältä istumalta selaamaan, nii hajuvesistä kiinnostuneena kysyisin, että käytätkö mitään hajuvesiä? Jos, niin mitä? :)

    Tsemppiä "naiseutumisen" kanssa :)
    - Boneca

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)! Käytän toki! Vielä vähän aikaa sitten käytin Jeanne d'Arthes: Loveria, mutta ostin hulluilta päiviltä Especially Escadan jota alan käyttää nyt enemmän. Yhteensä mulla on vasta kolme hajuvettä.

      Poista
    2. Kivan tyttömäisiä tuoksuja :) Jos sua kiinnostaa laajentaa pientä kokoelmaas, nii voin suositella sulle sellasta ku Lancome Miracle. Se on ihanan raikas, kukkainen ja hedelmäinen tuoksu, sopis varmaan sulle tosi hyvin :)

      - Boneca

      Poista
    3. Kiitos suosituksesta! Täytyypä kokeilla tuota ens kerralla (:!

      Poista
  23. Oh my, oh my. Näytät niin suloselta että tekee oikeen kipeää ;__; Rehellisesti sanottuna tykkään sun omista hiuksista enemmän kuin peruukeista, vaikka nekin kyllä sopivat hyvin. Osaat yhdistellä värejä ja vaatteita tosi hyvin! Tulin ihan kateelliseksi :'D Tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3! Tämän kuvan väriyhdistely on kyllä ystäväni käsialaa, olen kiitollinen hänelle :D. Ehkä omakin yhdistelytaitoni on hiljalleen kehittymässä.

      Poista
  24. Ihan aluksi sanon että tämä ei ole mikään dissaus, vaan oikeesti on pakko kommentoida. Joo on hyvä asia että oot rohkeasti se mitä haluat olla, välittämättä muiden mielipiteistä. Mutta oletko miettinyt, millaista loppuelämästäsi tulee, jos päätät muuttua naiseksi (hormonit, mahdolliset leikkaukset jne)? Saattaahan se tuntua houkuttelevalta pukeutua lolitaksi, mutta en usko että 50-vuotiaana vanhuksena olet vielä samaa mieltä.. et sä voi koko loppuelämääsi olla "pikkutyttö". Joten mieti tarkkaan, haluatko oikeasti ryhtyä tähän, olen aika varma että jos ryhdyt, kadut sitä vielä joskus..Mutta paluuta ei ole. Toki päätös on sinun, mutta ei kannata.

    make-afakesmile.blogspot.fi
    käykää ihmeessä lukemassa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiahan ei sinänsä minulle (tai sinulle) kuulu, mutta eiköhän Momo ole tätä asiaa miettinyt ihan tarpeeksi. Tuskin mistään hetken mielijohteesta tai "perversiosta" (jonka rivien välissä tuot ilmi) lähdetään SUKUPUOLTA ja koko identiteettiä vaihtamaan, vaan se on pitkä ja varmasti hämmentävä prosessi.
      Lisäksi mitä järkeä on miettiä asioita noin pitkälle eteenpäin ja kuka tosissaan jää väärään kehoon vain siksi, että elämän ehtoopuolella näytetään vähemmän edustavilta (jos se pointtisi oli), koska eiköhän sama kohtalo odota meitä kaikkia.
      Momo näyttää kuvassa aikuiselta naiselta, eikä miltään pikkutytöltä. Useimmat loliharrastajat (mukaanlukien minä) pukeutuvat lolitaan vain satunnaisesti huvin, urheilun ja intohimon sekä silkan laittautumisen vuoksi. Vain harvoilla loleilu on jokapäiväistä ja "lifestyleä".

      Poista
    2. Niin ja vielä lisäksi, Momo on kirjoittanut pitkiä pohdintoja prosessistaan, minkä sinäkin tietäisit jos et olisi tehnyt tuomiotasi todennäköisesti pelkän yhden vilkaisun perusteella.

      Poista
    3. Kiitos Ano, juuri noinhan asia on. En ole missään kohtaa väittänytkään, että haluaisin aina näyttää "pikkutytöltä". Aloittajan kommentti tosiaan vaikuttaa hieman asioihin perehtymättömältä, koska tähän prosessiini liittyy paljon muitakin asioita kuin ulkonäkö.

      Poista
    4. Itseasiassa meinasin sitä, että luultavasti tajuat jossain vaiheessa, miten typerää tämä koko homma on. Se on huuhaata että joku syntyisi väärään kehoon... Ja tulet sen itsekin huomaamaan. Mutta kuten sanoin, se on sinun oma päätöksesi. Oli vain pakko kommentoida. Ja olen kyllä lukenut paljonkin tekstejäsi täältä, etten heti yhden vilkaisun jälkeen tullut tänne kirjoittamaan..

      Poista
    5. +haluat muuttua naiseksi, mutta samalla haluat naimisiin naisen kanssa sekä lapsia...hmm ristiriitaista.

      Poista
  25. "+haluat muuttua naiseksi, mutta samalla haluat naimisiin naisen kanssa sekä lapsia...hmm ristiriitaista."

    Terve, tytti. Esittelen näin alkuun itseni; olen siis anonyymi nuori naishenkilö joka haluaisi naimisiin naisen kanssa (jos se oikea sattuisi tulemaan vastaan) - ja mahdollisesti tulevaisuudessa lapsiakin. Onko olemukseni mielestäsi ristiriitainen?

    "Se on huuhaata että joku syntyisi väärään kehoon... "

    Ihan niin kuin vasenkätisyyskin. Vitun vasenkätiset, kyllä ne oikeasti voisi käyttää oikeaa kättä jos ne haluaisi ja kyllä ne sen varmaan vielä joskus tulee huomaamaan. Ja kaikki masentuneet, eihän sitäkään nyt oikeasti ole olemassa, nehän vain vellovat siinä itsesäälissään. Piristyisivät, mokomat kusipäät. (toisin sanoen argumenttisi ovat invalideja, jos ei ole viisasta sanottavaa on parempi pysyä hiljaa. Myös netissä.)

    (Ja Momo, propsit ettet ota itseesi tälläisistä kommenteista, itse olisin sinun asemassasi jo varmaan huutelemassa henkilökohtaisuuksia ja haistattelemassa :D Tosin myönnän, että minua[kin?] välillä häiritsee, kun tituleeraat itseäsi 'tytöksi' - nainen, joo. Tyttö, sori ei. Tosin nykyään tunnut käyttävän entistä enemmän nainen-sanaa, joten ehkä [?] valituksen aiheeni on turhahko. :'D Tosin täytyy myöntää, että häiriinnyn yhtä paljon myös siitä, jos aikuinen (enkä nyt tarkoita aikuisella jotain hädin tuskin 18-vuotiasta) ihminen kutsuu seurustelukumppaniaan tyttö/poikaystäväksi... Todennäköisesti merkityksetöntä ulinaa, olen pahoillani että jouduit lukemaan tälläistä /o Niin ja mielipide! Tykkään enemmän noista lyhyistä hiuksista, näyttävät vain.. "aidommilta", en osaa sitä paremminkaan ilmaista. Eivät peruukitkaan huonoja ole, mutta IMHO oikeat hiukset on silti aina oikeat hiukset. 8D Ja mielestäni tälläiset 'normaalimmat', mutta silti kauniit, söpöt ja värikkäät kokonaisuudet sopivat sinulle jopa paremmin kuin lolitavaatteet (tosin sellaisetkin asusi ovat suloisia :'3).)

    Pitkä kommentti, anteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään anteekseja, päin vastoin, kiitos pitkästä kommentista! Helppo yhtyä noihin vastakommentteihin. Tytin mainitsemilla perusteilla Suomessa olisi kyllä todella paljon "ristiriitaisia" ihmisiä.

      Sitten tuo tyttö/nainen-kysymys, joka osoittautuukin yllättävän mielenkiintoiseksi. Kyllähän esimerkiksi Suomessa käytetään tyttö-sana aika löysästi monenkin ikäisiin naisiin viitattaessa, esimerkiksi termissä "tyttöjen ilta". Muutenkaan en koe, että tyttöydellä ja naiseudella olisi mitään absoluuttista rajaa, esimerkiksi 18 vuoden ikä - enemmän kyse lienee siitä, millaiseksi kukin itsensä psyykkisesti kokee. Trans-ihmisten keskuudessa tunnutaan kuitenkin yleisesti vielä hieman vanhemmallakin iällä käytettävän tyttö-tituleerausta biologisia samanikäisiä naisia useammin. Luulen, että ainakin osittain kyse saattaa olla siitä, että ihmisen "fysiologinen kello" ja "identiteetin kello" ovat hieman eri ajassa. Monille transidentiteetti selkeytyy vasta ajan kuluessa, ehkä vasta silloin kun varsinaiset (fyysisen iän mukaan määriteltävät) "tyttö"vuodet ovat jo ohi. Koska minunkin ensimmäiset tuntemukseni tulivat vasta noin 12-vuotiaana, jollain tapaa "todellinen" elämäni tuntuu alkaneen vasta silloin. Jos nykyisestä iästäni vähentäisi 12 vuotta, olisin nyt 11-vuotias - siis selvästi vielä tyttö enkä nainen. En toki koe itseäni sentään aivan niin nuoreksi, mutta kuitenkin identiteetissäni kokemani ikä on hieman todellista ikääni alempi. Jos/kun esimerkiksi aloitan hormonit, minulle tulee uusi "murrosikä", jonka aikana kehossani tapahtuu muutoksia. Biologisilla naisillahan murrosikä tulee jo keskimäärin 9-14-vuotiaana eli selvästi "tytöksi" määriteltävänä aikana, joten tuntuisi jotenkin hassulta, että minulle se tulisikin vasta "naisena". Kuitenkin fyysisestä iästäni ja ulkonäöstäni johtuen puhun itsestäni nykyään aika paljon naisena, mutta sisäisesti koen itseni vielä ehkä enemmän tytöksi. Eihän tällä nimitysasialla loppujen lopuksi ole juuri mitään merkitystä, mutta jos tytöksi tituleeraaminen liikaa häiritsee, niin voin toki kutsua itseäni sitten vain naiseksi. (Tulipa pitkä selitys :3)

      Kiva kuulla että pidät omista lyhyehköistä hiuksistani ja tämäntyyppisistä asukokonaisuuksista C:!

      Poista
  26. Vähä sä oot sulonen omillas hiuksillas! Ja aivan ihana asukokonasuus! (:
    Hyvää kevättä! :3

    VastaaPoista
  27. Ihana asu, etenkin takki! Kaunis väriltään.

    VastaaPoista
  28. Heti kun löysin tän sarjakuvan Tumblrista, tuli mieleen että pakko linkata sun blogiisi kun voi tulla aiheelliseksi joskus tulevaisuudessa
    http://jevsie.tumblr.com/post/48893044727/cuteosphere-bb-gun-magic-eye-girlfriend

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mielettömän söpö sarjis ;_; Liikutuin. Kiitos.

      Poista
  29. Näin siut siellä pride kiertueessa se punanen mekko päällä, näytit kauniilta ja paljon pidemmältä ku mitä oletin :D
    Äiti räpsäs siusta kuvan ja sano et ihana mekko :)

    Näytin myöhemmin isälleni kuvan siusta nii se ei uskonu että oot oikeesti mies :D

    VastaaPoista