sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Kuulumisia koronatilanteessa

Heippa taas! Tuntuu, että hiljattain kirjoitin viimeksi, mutta siitäkin on jo puoli vuotta. Aika todellakin menee nopsaan. Tässä taas vähän viime aikojen kuulumisiani.

Muutamia asuja viime vuoden puolelta. Tältä näytin usein töissä (kolmas kuva työpaikan pikkujoulujen asuni).

Viimeksi kerroin, kuinka olin hiljattain vihdoin siirtynyt elämään sosiaalisesti naisena. Nyt puolen vuoden jälkeen voi edelleen todeta sen olleen oikea ratkaisu. Tunnen itseni selvästi onnellisemmaksi näin ja elämä tuntuu mielekkäämmältä. Muutoksen myötä olen pystynyt näkemään itseni yhä enemmän naisena enkä transnaisena. Hieman miehekkäämmältä joudun edelleen näyttämään joskus viikonloppuna vanhempieni luona ollessa, koska kunnioitan heidän toivettaan. Kyllä minä sen lyhyen ajan pärjään, vaikken tunnekaan oloani silloin kovin kauniiksi. Silmät ainakin kiittävät, kun niinä päivinä tulee oltua ilman meikkiä. En ole nimittäin vieläkään löytänyt (ja tulenkohan löytämäänkään) meikkejä, jonka silmäni kunnolla kestäisivät.

Viime joulukuussa kävin taas Japanissa. Tässä poseeraan tuttuakin tutummassa PokéCenterissä Ikebukurossa. Maaliskuussa ennen koronarajoituksia maaliskuussa ehdin myös käydä Ruotsin Malmössä suuressa Pokémon-korttipelikisassa.

Mutta niin... korona. Eipä sitä voi olla mainitsematta. Pandemia tuli täysin yllättäin ja sotki kaikki suunnitelmat. Olin suunnitellut käyväni tänä vuonna ahkerasti tapahtumissa - oli luvassa pari j-pop-tapahtumaa, muutama hanami-kirsikankukkajuhla, Desucon, Ropecon, Pokémon-korttipeliturnauksia ja vaikka mitä (tosin Tracon, Pride-viikko ja Naisten Kymppi ilmeisesti pidetään syksymmällä!). Niiden sijaan onkin nyt sitten vain kotonaoloa pelailuineen ja Netflixin katseluineen. Tämän koronakaranteenin vuoksi ryhdyin muuten ensi kertaa Netflixin tilaajaksi, ja sieltäpä löytyikin loistavaa katseltavaa - etenkin sarjat Miljoonan jenin naiset ja SWITCHED nousivat ihan suursuosikeikseni. Olen kuitenkin onnekas, ettei korona ole vaikuttanut työpaikkaani eikä ainakaan vielä lähipiirini terveyteen. Maailman tilanne kyllä surettaa ja ahdistaa, niin kun varmasti montaa.

Tässä näkyy tätä ihanaa talvitakkia, joka oli parhaita ostoksiani viime Japanin-matkalla. (Muutenkin tämä kuva on tavallista parempi, koska en näe tässä mitään miehekästä)

Tämä koronatilanne on melkoinen vaikeutus tyttöystävän etsinnälleni. Olin päättänyt olla tänä vuonna entistä aktiivisempi sen suhteen, että hakeutuisin tilanteisiin ja paikkoihin, joissa voisi tavata muita naisia ja siten ehkä hyvällä tuurilla löytää tyttöystävänkin. Alkuvuonna sainkin tietooni yllättävän monta lesboille suunnattua sinkkutapahtumaa Helsingissä: kaksi Blaze Afterworkia, Naisten baarinvaltaus ja kaiken kruununa Lettukestit. Ensimmäiseen Blaze Afterworkiin en harmillisesti päässyt kovan kuumeen takia ja toisen aikaan olin työpäivän jälkeen liian puhki. Naisten baarinvaltauksen baarissa kävin pyörähtämässä, mutta en oikein osannut mennä mihinkään pöytään, kun kaikki olivat jo täynnä seurueita. Eniten odotuksia minulla olikin paljon mainostetuille Lettukesteille, joka oli tapahtumista selvästi suurin. Siellä olisi ollut jopa naisten speed dating, mutta ujous valtasi minut, enkä uskaltautunutkaan mukaan. Näilläkin kesteillä ihmiset olivat niin tiiviisti porukoissaan, että jäin vähän ulkopuoliseksi ja yksinäiseksi, eikä Open meet -pöytäkään vaikuttanut toimivalta. Harmillisesti DJ-vieras alkoi soittaa kovaa musiikkia joskus kymmenen jälkeen, jolloin viimeistään totesin muihin tutustumisen lähes mahdottomaksi ja lähdin pois. Mielenkiintoa lesbotapahtumiin olisi kuitenkin jatkossakin, mutta nyt koronan aikaan sellaisia ei luonnollisesti järjestetä.

Koronan aikaan ainoa toimivana pidetty keino tutustua muihin naisiin tuntuu olevan Tinder, jossa pitkästä aikaa aktivoiduin, mutta kovin vähän siellä on tullut osumia. Silloin harvoin kun tulee, keskustelu tuntuu hyytyvän heti alkuunsa. Kukaan ei myöskään ikinä tee minulle aloitetta keskusteluun. Mieluummin ehkä tapaisinkin ihmisiä oikeassa elämässä. Olisi upeaa, jos aiemmin mainittuja sinkkutapahtumia järjestettäisiin (koronan jälkeen) muissakin ympäristöissä kuin baareissa ja yöklubeissa. Tuntuu jotenkin vaivaannuttavalta mennä paikkaan, jossa olemisesta ei nauti juurikaan, vain siksi, että siellä tapaa muita sinkkuja. Olisin heti mukana, jos jokin taho järjestäisi muunkinlaisia tapahtumia. Miltä kuulostaisi vaikkapa "sinkkunaisten kauneussalonki" -tapahtuma? Tai mitä vaan!

Töissä pitämiäni asuja alkuvuodelta. Nämäkin ihanat neuleet ja hameet Japanin-ostoksia.

Aloitin muuten tammikuussa uuden harrastuksen - baletin! Vaikutuin viime syksynä näkemästäni Kansallisbaletin esityksestä niin, että päätin itsekin aloittaa. Aloitin yhdellä klassisen baletin alkeistason viikkotunnilla, mutta jatkossa aion nostaa määrän kahteen. Baletissa minua viehättää sen eleganssi, ja sen klassinen musiikki on todella rentouttavaa työpäivän jälkeen. Olen huomannut itsessäni jo pientä kehitystä: etenkin varpaiden lihakset tuntuvat vahvistuneen ja notkeuteni on vähän parantunut. Tuskin minusta kunnon ballerinaa tulee ikinä, mutta ainakin yritän päästä jonkinlaiselle tasolle. Tällä hetkellä balettitunnitkin ovat valitettavasti tauolla, mutta toivottavasti niiden olisi jossain vaiheessa taas turvallista jatkua.

Ja niin, tammikuussa tuli myös se paljon pelkäämäni 30 ikävuotta täyteen. Ikäkriisi on ollut kyllä yllättävän paha - usein edelleenkin aamulla herätessäni epäuskoisena mietin, että voinko tosiaan olla jo 30. Miellän itseni edelleen joksikin kakkosella alkavan ikäiseksi. Onneksi en tunne muuttuneeni ulkonäöllisesti hirveän paljon huonompaan suuntaan vaikkapa kymmenen vuoden takaisesta. Minulle on jäänyt mieleen se, kun joskus 2014 (ollessani 24-vuotias) joku täällä blogissa sanoi, että minulla oli silloin "nuorta aikaa" jäljellä vielä ainakin kymmenen vuotta. Nyt sitä olisi sitten neljä vuotta. No, ei kai pidä stressata liikaa. Voihan sitä varmasti olla kaunis vielä paljon vanhempanakin, kuten monet esimerkit osoittavat. Kauneudenhoitoalakin kehittynee jatkuvasti. Aloin myös vuoden alusta keskittyä entistä perusteellisemmin ihonhoitoon. Loppujen lopuksi kyse on toki vain ulkonäöstä, ja elämässä on paljon tärkeämpiäkin asioita... Mutta joka tapauksessa aion mennä kampaajalle, Yumi Lashes -ripsientaivutukseen ja -värjäykseen (+ Yumi Brows) ja johonkin kasvohoitoon, kunhan koronatilanne sen sallii!~

Tällaista tällä kertaa! Kommentoikaa alle, jos heräsi mitä tahansa ajatuksia :)

6 kommenttia:

 1. Olen iloinen että olet löytänyt oman tyylisi ja voit olla omana itsenäsi työssä. Voitko työssäsi hyödyntää japaninkielen taitoasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Työ ei valitettavasti liity mitenkään Japaniin, joten hyödyntäminen tapahtuu tällä hetkellä vain vapaa-aikana.

   Poista
  2. Tulipa hyvä mieli, kun luin sun löytäneen oman tyylisi ja rohkeutta olla oma itsesi kokopäiväisesti. Luin sun blogia aikoinaan, kun kirjoitit aktiivisemmin. Oon itse transmies, ehkä, ja aloin epäillä omaa trans-kokemustani samoihin aikoihin, kun sä postasit täällä, ettet usko sukupuolen olevan merkityksellinen asia sun elämässä. Ajattelin samoin pitkään, mutta ihan viime aikoina oon taas alkanut elämääm omana itsenäni ja ajattelemaan asiaa enemmän. Samalla tulit mieleen ja tulin tänne kurkkaamaan. Kappas, olit samoissa tuntemuksissa. :)

   Jännä juttu ja kaikkea hyvää sulle!

   Poista
  3. Jännä juttu tosiaan! Ja saa nähdä, miten ajatukset taas tulevaisuudessa menee. Ikinä ei voi tietää. Kiitos ja kaikkea hyvää sullekin!

   Poista
 2. Olipas kiva kun kirjoitit taas :) Kiva kuulla että sinulla menee hyvin! Tosi kivoja asuja sulla myös, tykkään erityisesti ekan kuvan keskimmäisestä (jotenkin ihana "rento bisnes-tyyli" ilman jakkupukua!) ja tuon Pokémon-kuvan hameesta, se laskeutuu upeasti. Tuollaisista hameista tykkään itsekin. Näyttää siltä, että olet oppinut tosi hyvin pukeutumaan niin että se korostaa vartalosi parhaita puolia, tämä taito puuttuu monilta ja tuntuu että niin minultakin :D Eli näytät tosi hyvältä! Ja tuosta profiilikuvasta tajusin, että itse asiassa muistutat paljon nuorta versiota mun kummitädistä.

  Mäkin oon alkanut kiinnittää enemmän huomiota ihonhoitoon viime aikoina. Käytän edelleen aika perustuotteita, mutta uutta on se, että hankin oikeasti hyvän, kasvoille sopivan aurinkovoiteen, ja että olen ruvennut rasvaamaan kaulan samalla kuin kasvotkin aamuin illoin. Luin jostain että kaulasta ja käsistä ns. oikean iän huomaa helposti, vaikka kasvojen iho olisikin vielä aika nuorekas. Ja aurinkosuoja on paras keino ikääntymisen merkkejä vastaan, joten sitä kannattaa käyttää! Olen pari vuotta sua nuorempi joten missään tapauksessa mäkään en ole vielä vanha, mutta ajattelin että parinkymmenen vuoden päästä sitä varmaan kiittää nuorempaa itseään että tajusi suojata ihon. Olen siis aina käyttänyt aurinkorasvaa, mutta kasvot on usein jääneet vähemmälle huomiolle.

  Ja hei, vielä piti kommentoida balettiharrastusta: mahtava juttu! Harrastin balettia pienenä pari vuotta ja opiskeluaikana kävin UniSportin kuuden kerran balettikurssin, joka oli tosi kiva. Sullahan on jo valmiiksi ihan ballerinan ruumiinrakennekin.

  Olisiko mahdollista ehdottaa noille sinkkutapahtumia aiemmin järjestäneille tahoille jotain omaa ideaa? Korona-aikanakin voisi hyvin järjestää jonkin turvavälipiknikin. Tai ehkä saisit luvan postata jonkin tällaisen tahon sivulle itse ja ehdottaa jotain pientä miittiä? Kiinnostusta voisi kartoittaa vaikka Jodelissa jollain sopivalla kanavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit asuista! Itse asiassa tuo mustapaitaisen kuvan hame on lempparini, se on Dazzlinin hame (yksi lempibrändeistäni) ja maksoikin yli 60 e. Tuossa kuvassa se ei ihan pääse oikeuksiinsa. Mutta tosiaan, olen oppinut ihan hyvin löytämään mulle sopivia vaatteita, mistä on myös kiittäminen vaatekaupan myyjänä työskentelevää kaveriani, jonka olen tuntenut pian vuoden. Häneltä olen saanut paljon hyviä neuvoja. Tuo "rennon bisnestyylisen" asun vaatekappaleet ovat oikeastaan täysin hänen valitsemiaan.

   Ihonhoidolla on tosiaan yllättävän iso merkitys. Minä olen ostanut kalliita ihotuotteita jopa liiallisesti, mutta tuleepahan nyt ainakin sitten kokeiltua. Tosi hyviltä ne ovat vaikuttaneet ja ihosta on tullut pehmeämpi. Tuo kaulajuttu onkin mielenkiintoinen, täytyypä muistaa laittaa enemmän kaulaan jatkossa, vaikka vähän jotain jämiä olen siihen jo laittanutkin. Aurinkosuojan oleellisuudesta olen myös kuullut, ja nykyään käytössäni onkin 50-kertoiminen aurinkorasva tai 29-kertoiminen BB-voide.

   Olen ihan otettu, kun sanot ballerinan ruumiinrakenteeksi! En voi sanoa olevani täysin tyytyväinen kroppaani, mutta olen yrittänyt oppia hyväksymään sitä miehekkäine käsineen ja kaikkineen. Toivottavasti nyt syksyllä balettitunnit pystyisivät jatkumaan normaalisti eikä koronariski olisi liian suuri. Minulle on kertynyt jo neljä ihanaa balettipukuakin, joita olisi kiva päästä käyttämään lisää.

   Ehkäpä jotain tapahtumaideoita voisi yrittää keksiä ja antaa. Kesällä olinkin yhdellä naisten piknikillä, mutta sekin oli vähän pettymys, kun ei vain tahdo löytyä samanhenkistä seuraa. Mutta jatkan yrittämistä, ainakin sen verran kuin tässä tilanteessa on mahdollista.

   Kiitos paljon kommentista <3! Hyvää loppukesää ja syksyä!

   Poista